Hae
Aino Mäkelä

Kakkua raakana, kiitos!

Kakkua! Mä jo alkuviikosta paljastin kuvan ihanan potkivasta chili-suklaakakusta. Kakusta, jonka idea on muhinu mun päässä jo pitkään sillä mähän rakastan kyseistä komboa yli kaiken. Nyt syksyn tullen tuli vihdoin sen aika sillä alan huomaamattani kaipaamaan lämpimämpiä makuja kesän kepeyden jälkeen – huomaan iltaisin istuvani usein teekupponen kädessä ja hamuavani raikakan tuorepuuron sijaan lämmintä puuroa kanelilla höystettynä.

Kuulostaako tutulta?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos tykkään ällömakeasta niin et välttämättä tuu rakastumaan tähän kakkuun suunnattomasti. Yllätyksellisyyttä sekä elämyksiä rakastavalle tässä kakussa taas on sitä jotain. Vivahteita ja sävyjä, joilla saa piristettyä päivän kahvihetkeä sekä viritettyä päivän fiilistä uudelle tasolle! Kyllä, kaakao toimii raakasuklaan tavoin myös kakuissa. Ja mainitsinko jo, että tuliset mausteet sekä chili buustaa aineenvaihduntaa ainutlaatuisella tavalla?

OLYMPUS DIGITAL CAMERATaisin antaa teille jo tarpeeksi monta hyvää syytä juosta kauppaan ja laittaa blenderin surisemaan, joten olkaa hyvä – tässä teilel lauantain iloksi chili-suklaaraakakakun resepti!

POHJA
3dl hasselpähkinöitä
(tai muita pähkinöitä – mutta hasselpähkinä on mun mielestä paras kaakaon kanssa)

2rkl kaakaojauhetta
puolikas tuore chili
5 taatelia

Valmista pohja yleiskoneella/tehosekoittimella. Mittaa pähkinät, kaakaojauhe ja taatelit kulhoon ja sekoita niin tasaiseksi massaksi kuin tahdot. Lisää viimehetkellä valmiiksi hienonnettu chili joukkoon ja sekoita tasaisesti pohjan sekaan. Jos et omista valmiiksi pehmeitä taateleita niin liota niitä hetki ennen käyttöä, jotta ne pehmenee tarpeeksi. Kun pohja on valmis niin painele se kakkuovuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATÄYTE
3,5dl liotettuja cashewpähkinöitä
1,5dl kookoskermaa
1dl vettä + 2tl psylliumkuitua
1rkl soijalesitiiniä
2rkl tocoa
0,5dl kaakaojauhetta
1rkl lakritsijuurijauhetta
1tl cayennepippuria
ripaus suolaa
3-5 taatelia
1dl kookosöljyä

Aloita täytteen valmistus tekemällä liotetuista cashewpähkinöistä sekä vesi-psylliumsekosesta silkkinen kerma. Sen jälkeen voit lisätä joukkoon kookoskerman sekä kaakaojauheen, soijalesitiinin ja tocon sekä mausteet (lakritsinjuuri, cayennepippuri ja suola). Kun täyte on maustettu se makeutetaan taateleilla, jotka on hyvä lisätä täytteeseen yksitellen jotta löydetään omaan makuun hyvä makeus. Kun täyte on omaan makuun tarpeeksi makea ja koostumukseltaan pehmeän silkkinen, viimeistele se kookosöljyllä ja lisää pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljän tunnin ajan – mutta mitä pidempään se hyytyy, sitä parempaa siitä tulee!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAToivottavasti uskallaudutte kokeilemaan hieman erilaisempaa reseptiä! Syksy on yllätysten aikaa ja ainakin minä kaipaan päiviini hieman jotain jännitystä ja potkua pimenevien iltojen iloksi 😉

Syksy kuitenkin vetää usein voimattomaksi ja ymmärrän täysin, ettei aina huvita leipoa. Siksi halusinki vinkata vielä helsinkiläisten iloksi, että nykyään myös PUR Hyvinvointikaupasta ja Be Good Barista saa uskomattoman herkullisia raakakakkuja 😉 Suosittelen poikkeamaan, jos vaan kynnelle kykenette!

Herkkuterkuin,
<3 Aino

2 kommenttia

  1. Tiia kirjoitti:

    Oli ihana maistaa tätä vähän erilaista kakkua! Mäkin pikkuhiljaa totuttelen tota chiliä sietämään ja tuossa oli sitä just sopivasti! 🙂

    • Aino kirjoitti:

      Hihhi <3 Kyllä sä vielä totut, kun rupeen sulle viikottain chiliherkkuja kantelemaan.. hah!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.