Hae
Aino Mäkelä

VIIKKO 11: treenit ja fiilikset!

WOOOOOP WOOP! Kevyt viikko takana. Lauantaina palasin jo salille täydellä teholla ja ahhhhhh nyt mä ymmärrän noiden kevyiden treeniviikkojen pointin…”Less is more” sekä ”quality over quantity” -fraasit kuvaa kyllä tällähetkellä mun treenimantraa parhaiten – treenin yhteydessä olevat aerobiset lyhentyi vähintään puolella ja lihaskunto-osuus on nyt paljon intensiivisempi. Tiukka ja tehokas treeni – siitä mä tykkään! Ja sillä linjalla jatketaan siis nyt kevään edetessä 🙂

Viikolla tuli palauteltua kroppaa paljon – koiran kanssa lenkkeilyt ja kevyet lihastreenit sekä venyttelyt teki tehtävänsä. Alkuviikosta toki oli ekat potkunyrkkeilytreenit, jotka ei ehkä sopineet mun kevyen treeniviikon teemaan, mutta annettakoon se anteeksi 😉 Huomenna pääsen taas treeneihin mukaan, enkä millään malttais odottaa! Se on niin mahtavaa rääkkiä kyllä, kun vaan itse tekee töitä sata lasissa.

Jatkossahan siis pyrin treenaamaan salilla neljästi viikkoon ja nuo potkunyrkkeilytreenit on sitten kahdesti viikossa. Aerobinen vähenee siis tarkoituksella hetkeksi ja kaikki muu liikunta on sitten ”ylimääräistä” 🙂 Pääpaino nyt kuitenkin tuolle puntille ja nyrkkeilylle, niistä mä sytyn nimittäin tällähetkellä täysiä! Syy siihen on ehkä se, että vihdoin pusken itseäni äärirajoille, väsymykseen asti. Syksystä asti mun treenien intensiteetti on kyllä kasvanut kokoajan, mutta usallus yrittää enemmän ja enemmän on kasvanut hitaasti.. musta löytyy poweria niin paljon enempään, mitä oon uskonutkaan ja musta on mahtava ottaa kaikki se voima käyttöön ja kehittyä vielä entisestään!

Miten te saatte puristettua itsestänne viimeisetkin voimat treeneissä? Vinkkejä ja ideoita otetaan vastaan! Mun ongelma on lähinnä ollut se, että en oo uskonut pystyväni tekemään niin isoilla painoilla mihin kykenisin.. eli pitäis vaan rohkeasti edelleen lisätä sitä rautaa tankoon. Välillä on vaan vaikee uskoa, että miten sitä oikeasti pystyykään. Kyllä sitä ihminen on yllättävän vahva halutessaan :D!

Tshihhhihhhiii….kävin lauantaina treenin jälkeen vähän ylikierroksilla, väsymystä ilmassa…?! 😀
 
Miten teidän viime viikon treenailut sujui? 🙂

6 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Kokeileppa joku kerta itsellesi maximit liikkeistä, eli tee ykkösen toistoja ja joka kerta nostat painoja esim 1-5-10kg kunnes ei vain nouse. Kannattaa varmaan kuitenkin jonkun seurassa, niin kaveri voi auttaa painot pois silloin kun ei nouse. Sit kun tietää kyseisen liikkeen maximin nii laskee siitä 80-90%, riippuen kuinka raskaasti haluaa tehä sitten sarjat 🙂 itsellä auttanut huimasti! Ja kun säännöllisesti testaa maximit niin kyllä sitä huomaa että kehitystäkin tapahtuu ja uskaltaa nostaa treenipainoja 😛

  • Aino kirjoitti:

   Ahhh no niin tietty!! Kiitti vinkistä, täytyykin oikeesti teststa nuo maksimit:) Muutenkin erityisesti jalkatreenrihin kaveri auttais varmaan aika paljon, kun niiden kanssa oon kaikista arin nostamaan painoja:D Aina pelottaa että kyykätessä lyhistyy tangon alle!

 2. Siiri kirjoitti:

  oi vitsit toi potkunyrkkeily kyllä kuulostaa mahdilta! mun yks ystävä myös sitä harrastaa, ja on jäänyt ihan koukkuun. pitäis varmaan itekkin ujuttautua joskus hänen mukaansa kokeilemaan! mulla kyllä se viimeisten voimien puristaminen, ja kaikkensa antaminen tulee siitä että oon niin pirun itsekriittinen etten ikinä antais itelleni anteeksi jos jättäisin sarjan kesken tai lähtisin salilta antamatta kaikkeani. sitten vaan heikon hetken tullen tuijotan sinne peiliin, että ei juma nainen ootko sä noin surkee ettet sitä viimestä toistoa muka saa tehtyä kun ne kaikki edellisetkin on sieltä tullut 😀 ja kyllä se viimenenkin sieltä sitten aina tulee, kumma kyllä :p lisäksi hoen päässäni kaikkia fraaseja (onko se oikea sana?:-D) kuten ”nothing worth having comes easy”, ”if no-one thinks you can, then you have to”, ”success isn’t given, it’s earned” tai ”failure isn’t an option”. Lemppareina tietty ikivihreä ”what doesn’t kill you makes you stronger” ja ”pain is temporary, quitting lasts forever” 😀 mä niin rakastan kaikkia motivaatio lauseita ym!ja mitä tohon tulee, että ei uskalla laittaa niin paljon painoa kun oikeesti pystyis niin se on kyllä ihan totta. jotenkin sitä ite vaan on itsensä suurin epäilijä, ja esim.kun oon treenannut mun kaverin kanssa (joka on myös siis tehnyt mun ohjelmat. hän kisaa syksyllä body fitneksessä eli tietotaitoa löytyy :>) niin kummasti se on tehnyt ihmeitä, että se toinen ihminen on siinä vieressä ja uskoo suhun. se saa kyllä itsensäkin uskomaan itseensä. esim kun tehtiin haukkaria sanoin puolessa välissä sarjaa että ei en pysty enää, en vaan pysty niin kaveri sano vaan että kyllä sä pystyt olet hiljaa ja teet, laitto kädet tangolle ja kyllä ne loputkin toistot sieltä tuli. sarjan jälkeen kaveri sanoi vaa, että auttoi oikeesti ehkä 1 gramman verran sitä tankoa ylös päin, ja että mitä sä oikeen kitisit puolessavälissä ettet jaksa kun jaksoit kuitenkin 😀 olipa taas sekava selitys, äääh voi näitä mun kommentin kirjoitus lahjoja :p

  • Aino kirjoitti:

   Hahha ihana Siiri, rakastan sun megakommentteja!:DMee ihmeessä mukaan, se on ihan huippua!:) Mulla on kyllä sama – sarjoja en vajaiksi jätä..ei vaan anna periksi! Tuijotan aina itteäni peilin kautta silmiin ja toistelen itelle että kyllä se nousee..:D ja jos sarja jää vajaaksi niin sit tehään uuestaan! Me ei kyllä selkeestikkään päästetä itteemme helpolla 😉 ja hyvä niin!Okei, mun on siis hankittava treenikaveti tai ostettava sellanen, alkaa vaikuttaa siltä että se on paras keino tuon nössöyden voittamiseen..:D Varmasti kyllä tsemppaa tommonen ihan hulluna! Harmi että mulla ei oo tommosta bodyfrendiä..itseasiassa tosi harvaa mun kaveria puntti ees kiinnostaa, siis niistä jotka asuu täällä :/ miten ois, onnistuiskohan treenailut skypen välityksellä..?:D

 3. Anonymous kirjoitti:

  Heippa! Oon joskus aikaisemminkin kommentoinut sun blogia (taisi liittyä mättöpäivään tms), sulla on ihana tyyli ja blogisi on just jees! Kannustava, ei ahdistava :)Mut hei, sellaista kyselisin ku katsoin jotain sun instakuvia ja näin et olit joskus kuluttanut yli 700 kaloria punttitreenillä – HOW do you do it woman? 😀 Eli teetkö myös aerobisia treenejä samalla salikäynnillä? Ku sulla menee kuitenkin noihin salitreeneihin melkein aina yli 1h… Voisitko kirjoittaa esim. painoja ja mitä teet kokonaisen salikäynnin aikana? Kiinnostaisi! 🙂 Kiitos ihanasta blogista, oon fani!-veronica

  • Aino kirjoitti:

   Moi Veronica:) Hih, kiitos paljon!Heh joo.. noissa treeneissä on ollut lihastreenin lisäksi mukana tosi korkeilla sykkeillä tehtävää aerobista, yleensä intervallijuoksuja. Tuossa alkuvuodesta tein salilla aina ”pitkät” lämmittelyt ja loppuverryttelyt (n. 20/15min), mutta nyt tän uuden ohjelman myötä aerobisen määrä väheni – nykyään salitreenit on jotain tunnin mittaisia :)Ajattelinkin nyt loppuviikosta tehdä postauksia mun treeniohjelmasta, joten käyhän tsekkaileen huomisesta alkaen :)Kiitos itelles <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.