Hae
Aino Mäkelä

Kun vastustaa, paista pannukakku..

… tai lähde lenkille! Niin mä tein eilen. Vaikka ei pitäny – piti nukkua pitkään ja nauttia vapaasta aamusta. Valitettavasti tekemättömät hommat ja tuleva kiireinen viikko ei jättäny mua rauhaan ja päässä pyöri miljoona asiaa, joten nukkumisesta ei tullut mitään kun kerran seitsämän jälkeen silmäni aukaisin. Puoli tuntia pyöriskelin ja märehdin. Sitten mä nousin ylös, vedin kompressiosukat jalkaan, trikoot päälle ja sidoin lenkkarien nauhat – ekaa kertaa sitten kuukauteen. Mullahan ei oo nyt tarkoitus mitään cardioita liiemmin harrastaa, mutta olin juoksuterapian tarpeessa! Ja silloinhan se on mentävä 😀

Lenkin jälkeen oli hyvä mieli ja miljoona kertaa kevyempi olo. Kävin kylmässä suihkussa ja valmistin superhyvän aamiaisen. Kirjasin myös tekemättömät tehtävät ylös paperille ja naureskelin itselleni kun olin taas onnistunut luomaan itselleni stressiä turhasta, sillä ”kamala kasa tekemättömiä hommia” käsittikin kolme helppoa hommaa ja mullahan oli ainoastaan koko päivä aikaa niiden suorittamiseen, ai kauhee… Aamiainen sisälsi raikkaan smoothien ja ravitsevan kvinoa-tattaripuuron herkkulisukkeineen. Maitotuotteet on tehneet pikkuhiljaa paluuta mun ruokavalioon, pääosasta ne eivät kyllä enää pääse taistelemaan mutta näyttäytyy sivurooleissa kerran-pari viikossa – raejuustokin maistuu paaaaaljon paremmalta, kun sitä ei joka päivä syö 😉

Silloin jos vastustaa niin kannattaa toimia eikä antaa sen ärsytyksen ottaa valtaa – silloin siitä on paljon haastavampi päästä eroon! Kärpäsestä ei kannata tehdä härkästä 😉 Miten te selätätte stressin ja ennaltaehkäisette tulevaa känkkäränkkää? Mulla toimii juurikin raivokas energianpurku ja tehtävälistat, mutta keinoja on yhtä monia kuin on känkkäränkkiäkin, hihhhi!

Maailman hienoimmat treenitrikoot Björn Borgilta!

Onneksi pääsin känkkäränkästä eroon hyvissä ajoin sillä loppuillan vietin eilen kuvauksissa – ekaa kertaa kameran toisella puolella! Kyllä jänskätti ja vaikka alussa kärsittiin ehkä pienestä alkukankeudesta, niin lopputuloksena saatiin aivan loistavia kuvia 😀 Kuvauksia varten sain ihania treenivaatteita Björn Borgilta ja Pumalta käyttööni, joten nyt sitten vaan ootellaan miltä ne julkasukelpoiset otokset sitten näyttää, hihhi! 

Lisäsin muuten tänne blogin puolelle Yhteistyö -sivun! Sieltä löytää mun yhteistyökumppaneiden tarjouksia ja alekoodeja, joita päivittelen sinne viikottain! Esimerkiksi tällä hetkellä mun uusimmalla yhteistyökumppanilla, RAW2U -verkkokaupalla, on viikon tarjoustuotteena banaanin makuinen 0,5l Dr A. Martins kookosvesi! Kookosvesihän on loistava nesteyttäjä ja herkullisen makuinen mineraalipitoinen korvike esimerkiksi mehulle 😉

Loistavaa alkavaa viikkoa kaikille! Huomenna vähän juttua foodpreppauksesta ja keskiviikkona mahdollisesti jotain, joka todennäköisesti kiinnostaa kaikkia naispuolisia treenaajia.. joku varmasti osaa arvata mistä on kyse? 😉

<3 Aino

4 kommenttia

 1. Rita kirjoitti:

  Täällä ehkäistään stressiä (tää kuulostaa jonlun mielestä ahdistavalta) aikataululla, tarkalla ba paperille kirjoitetulla sellaisella. Siitä konkretisoituu sit tälle kelloaddiktille se, että kaiken ehtii tehdä ja pelivaraakin jää – muuten sitä helposti suurentelee asioita ja työmääriä päässään 😀 Ja jo alkanut stressi selätetään ehdottomasti jollain rajulla kestä yysliikunnalla, mun lemppareita spinning ja juoksu. Toimii 😉 Kokeista tuli parempia numeroita kun kävi aamulla vähän salilla ennen koetusta, tai ainakaan huonosti mennyt koe ei ketuttanut niin paljoa. Kai siinä rauhoittui jotenkin 😀

  • Aino kirjoitti:

   Ei kuulosta ahdistavalta ollenkaan:) Kuulostaa itseasiassa aika tutulle! Just asioiden ylös kirjaaminen ja järjestäminen helpottaa ainakin mulla sellaista ”ajatusten sekamelskaa”, joka aiheuttaa ihan turhaa stressiä.

   Liikunta ennen ”suoritusta” oli se sitten koe tai jokin muu tärkeä, on kyllä havaittu hyvin toimivaksi täälläkin!:) Ehdottomasti rauhoittaa ja tuo tietynlaista tervettä itsevarmuutta!

 2. Salla kirjoitti:

  Ihana postaus <3 Mulle käy kyllä tosi helposti niin, että stressin tai ketutuksen takia jään sängynpohjalle vetelehtimään, ja sitten onkin koko päivä pilalla. Yleensä tällaisina päivinä vielä huomaan jälkeenpäin että ei ne ikävät jutut niin kamalia olleetkaan…
  Jos nyt kuitenkin jaksan tällaisissa tilanteissa ryhdistäytyä ja mennä tuulta päin, niin kaikkein eniten energiaa ja hyvää mieltä antaa liikunta: juoksulenkki tai edes pieni pyrähdys raittiissa ilmassa, sekä mukavat ihmiset. Kun vaan saa olla hetken sellaisten tyyppien kanssa ketkä saa hyvälle tuulelle, näyttää maailma heti paljon paremmalta.

  Sitten vielä tuohon edelliseen kommenttiin, että meille itse asiassa lukiossa opetettiin, että ennen jännittävää koitosta kannattaa tehdä jotain fyysisesti rasittavaa. Meille kerrottiin silloin esimerkkinä eräästä nyttelijästä, joka kärsi ramppikuumeesta. Hän teki aina ennen esitystä juoksulenkin ja meni sitten suoraan lenkiltä lavalle, ja pystyi olemaan täysin rentona. 😀

  • Aino kirjoitti:

   Joo mä olin ennen aina samanlainen.. nykyään pakotan itseni AINA ärsytyksen tullen ylös tekemään jotain ja jos vielä puolen tunnin päästä on toivoton olo, annan itselleni luvan mätkähtää takaisin sängyn pohjalle 😀 Aina kun vaan ei voi olla hyvä päivä eikä tarvi jaksaa olla supermies! Sekin on hyvä ymmärtää.

   Toi on kyllä älyttömän hyvä neuvo – mä itsekin käyn aina ennen tärkeitä tapaamisia/kokeita/jne raivoamassa kaiken ylimääräisen energian pihalle, jotta rauhottuisin. Samalla siitä saa kivasti itsevarmuutta ja rentoutta, kiitos endorfiinien:) Hih!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.