Hae
Aino Mäkelä

Kesä(loma) pähkinänkuoressa

Kirjoittajan blokki on vaivannut mua viime päivinä. Oon ideoinut useampia juttuja ja reseptejä, mutta en vain saa niitä itsestäni ulos. Ehkäpä mun luovuus on mennyt kesäunille rankan alkuvuoden jälkeen? Eikä se ole ainut, sillä samaa olen harrastanut itsekin kuluneen viikon ajan. Siis nukkumista – ja paljon! 

Viime lauantaina mulla oli koulun päättökoe, jota stressasin ja jännitin ensimmäisestä koulupäivästä lähtien. Opiskelin siis koirahierojaksi ja tiesin, ettei meidän koulu ole sieltä helpoimmasta päästä ja vaatimustaso osaamiselle on kova. Tiesin kyllä myös osaavani ja tietysti tietämykseni ihmispuolelta (sekä latinan osaaminen!) auttoi paljon eteenpäin ja mahdollisti tiukallakin tahdilla vaativan opiskelun kaiken muun hässäkän keskellä. 

Koronan vuoksi meidän opetus muuttui etäopetukseksi, joka oli mulle todella haastavaa ja se lisäsi itsenäisen opiskelun määrää paljon. Samalla olin myös lykännyt harjoituskertomusten puhtaaksikirjoittamista ja päättöpäivän aina vaan lähestyessä stressi kirjoittamisesta + kokeeseen opiskelusta vaan kasvoi – miksi, oi miksi, kaikki pitää aina jättää viimetinkaan?! En todellakaan tiedä, mutta minun kohdallani se on ollut aina toimiva motivaattori vaikka pääkoppa ei sitä meinaa kestääkkään. 

Lomasta siis ensimmäiset kymmenen päivää opiskelin, hermoilin, pakenin opiskelua, hermoilin lisää ja opiskelin taas vähän lisää. Välissä käytiin myös Posiolla mun mummon hautajaisissa ja ajeltiin reilussa vuorokaudessa 1400km, tai siis Markus ajoi ja minä hermoilin pelkääjän paikalla kokeesta ja kirjoittamisesta.

Lauantaiaamuna herätessäni mietin jopa hetken, että jättäisin menemättä kokeeseen, mutta sain kuin sainkin kammettua itseni sängystä ylös. Puolivälissä matkaa tajusin unohtaneeni lompakon kotiin ja olevani ilman ruokaa, ja ilman bensaa.. Kuinkas muutenkaan. Onneksi osaan nykyään pyytää apua ja siitäkin selvittiin säikähdyksellä – aivan kuin kokeestakin! Olin ensimmäisenä suoritusvuorossa ja vaikka mua jännitti ihan hirveästi, niin silti suoriuduin mallikkaasti! Kun koe oli ohi, olo oli valtavan helpottunut ja huojentunut.

Selvisin siitä, selvisin tästä vuodesta.

Sunnuntaina ajeltiin vielä koirien kanssa MEJÄ-kokeeseen Peräseinäjoelle ja väsymys oli valtava. Maanantaina aamukahvin jälkeen nukuinkin vielä ensin kolmen tunnin päiväunet ja siihen päälle vielä viiden tunnin päiväunet, sekä oikein makoisat 11 tunnin yöunet. Tiistaina olo olikin jo paljon parempi – reippaampi ja virkeämpi! On ollut ihana nukkua ja viettää paineetonta aikaa, ilman ajatusta siitä että jotain olisi pakko tehdä. Ja juuri näin aion viettää lomani viimeiset päivät – nautiskellen ja rentoillen.

Nyt, kun oon saanut tämän vuodatuksen itsestäni ulos, niin ehkä nyt kirjoittajan blokkikin vihdoin väistyy.

Ihanaa torstain jatkoa,
<3 Aino

LUE MYÖS:
Matcha-mojito mocktail / Eroon punkeista ja hyttysistä! / Näin sain lisää tunteja päiviini

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.