Hae
Aino Mäkelä

6/7

Siinä missä alkuviikosta pelkkä kaiken tulevan ajatteleminen sai hikikarpalot nousemaan mun otsalle, voin nyt launtaiaamuna – pitkään valvoneena ja silti aikaisin heränneenä – todeta suoriutuneeni hienosti. Koti ei ole edelleenkään ojennuksessa eikä tenttimatskut tiivistettynä, mutta ne ei ehkä ollu kuitenkaan mulle ne tän viikon tärkeimmät jutut.

Aino

Itseasiassa koko viikko rupes tuntumaan helpommalta siinä samassa, kun muistutin mieleeni kaksi yksinkertaista asiaa:
– Älä vaadi itseltäs liikoja
– Mieti, mitä sä oikeasti haluat

Ja noiden kahden elementin ympärille mun koko viikko sitten rakentuikin – just niinku mun mielestä pitääkin. Jälkimmäisen miettiminen on tosin usein aika vaikeaa sillä mulla on vähän pahana tapana haluta vähän kaikkea, mutta pari onnistunutta meditaatiosessiota onnistui palauttamaan mulle mun elämän oikean realiteetin takas mieleeni: onnellisuuden.

Onneen keskittyminen ja sen vaaliminen palauttikin mut takaisin maan pinnalle. Mun omaan todellisuuteen, jossa koen olevani aidoimmillani: iloinen, inspiroitunut ja motivoitunut elämästä. Ne hyvät asiat, jokainen pienikin, tekee palapelistä ehjän ja kauniin.

Aino

Eikä onnea oo tästä viikosta puuttunut. Parhaillaan mun olohuoneessa nukkuu kolme mun rakasta ystävää sekä yks hassunhauska nelijalkainen, ja meillä on edessä mitä ihanin kesän viimeinen viikonloppu. Niiiiiiin parasta!

Postauksen kuvista iso kiitos yhdelle onnenaiheelle, Monnalle, jonka kanssa eilen päästiin vähän paneutumaan kuvauksen saloihin. Ja jos hyvin käy, niin tuutte nauttimaan sen hedelmistä täällä blogin puolella jatkossakin – ja hyvin todennäköisesti myös sivuefektinä lisääntyneestä ruoanlaittovimmasta 😉

Huutakaa siis hep, jos haluatte blogiin jatkossa enemmän reseptiikkaa! Tai ruokapäiväkirjapostauksia. Niistä molemmista on tullut paljon kivaa palautetta ja toiveita, joten oisko ne sit niitä mistä tykkäisitte eniten? 🙂

Ihanaa kesän viimeistä viikonloppua teille jokaselle,

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

22 kommenttia

 1. Iitu kirjoitti:

  Hei,eksyin sun blogiin sattumalta googlen kautta,tutkin siis asiaa hormonitasapainosta, ja löysin sulta monia hyviä kirjotuksia aiheesta! Mua kiinnostaakin mikä sun tilanne on tällä hetkellä,ootko saanu kropan toimimaan ja jos kyllä niin miten siihen on päästy? 🙂 Omalla kohdallani, kun on jo reilu vuosi odoteltu hormonitoiminnan palautumista.

  Lisäksi kiinnostaa ravitsemustieteen opiskelut,missä opiskelet ja kuinka pitkällä opiskeluja oot? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Moikka!

   Hei vitsi, tosi hyvä kun nostit tän mun mieleen – mun onkin pitäny kirjoittaa asiasta sillä oon vielä ihan viimeaikoina löytäny muutamia toimivia juttuja avuksi hormonitasapainoon 🙂 Mun opiskeluista löytyy vanha kirjoitus täältä: https://ainomakela.vaikuttajamedia.fi/koulujuttuja/ , ja just nyt mun opiskelut on vähän katkolla sillä mun syksy on niin täynnä töitä (ja reissuja) etten kerkeä tänä syksynä valmistua. Ens keväänä kuitenkin pitäis sit saada vihdoin paperit ulos, jee! Mut just se tässä koulussa onkin parasta, kun voi tehdä hommia omaan tahtiinsa 🙂

 2. Laura L kirjoitti:

  Hep!

 3. Suivi kirjoitti:

  Hep! Ja myös tuo postaus hormonijutskista kiinnostaa! 🙂

 4. Maikki kirjoitti:

  Moi! Kommentoin tuohon puuro-postaukseen kun tarvisin itsekin niitä vinkkejä hormonitoiminnan palauttamiseen/tasapainottamiseen. Ja ruokapäiväkirjat olis hitti ja tahtoisin niitä kovasti nähdä ja kaikki reseptit menee aina kokeiluun ?

  • Aino kirjoitti:

   Ai hups – mulla meni sun kommentti siinä ihan ohi! Pitääkin käydä kurkkaamassa se 🙂 Mutta ruokapäiväkirjoja on tulossa (jo heti tänään, uskoisin!) ja reseptejäkin on nyt muutama varastossa julkaisua varten ja uusia ideoita muhii jo päässä!

 5. Hertta kirjoitti:

  Ruokapäiväkirjat ja reseptit olisivat tosi kivaa luettavaa! ?

 6. Suski kirjoitti:

  Hep Hep!

  Tulin kirjoittamaan heppiä niin huomasin ylhäällä jutut hormonitasapainosta jonka kanssa itsekin viimeiset 1,5v työskennellyt ilman ratkaisua. Viime viikolla kävin ayurveda konsultaatiossa, koska alkoi tuntumaan että meidän perinteisellä lääketieteellä ei ole mulle mitään muuta annettavaa kuin synteettisiä hormoneja. Nyt toivotaan että apu löytyisi vatan tasapainoittamisesta .. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Toivotaan, että apua löytyy! Noi hormonijutut on sellaisia, että usein niihin ei oo vaan yhtä oikeaa ratkaisua – ayurveda on tosi hyvä siinä mielessä, että se huomioi ihmisen kokonaisuutena (mikä meidän lääketieteessä ei taas oo niin tavallista). Isosti tsemppiä! 🙂

 7. Cayisamaria kirjoitti:

  Myös arkiruokareseptit tai -inspiraatiot olisi kivoja!

  • Aino kirjoitti:

   Jees, niitäkin siis! Mä vaan yleensä koen oman arkiruokailun niin ”tylsänä”, mutta tässähän putkahti jo pari postausideaa mieleen.. 😉

 8. Jadepupu kirjoitti:

  Moi Aino! Ruokapäiväkirjajutut kiinnostaa ainakin tätä lukijaasi. Yleensäkin olen jostain kumman syystä kauhean kiinnostunut siitä, mitä muut syövät 😀 . Reseptejäkin on mukava lukea, mutta yleensä niiden toteutus kaatuu siihen, että ne sisältävät paljon erikoisraaka-aineita (erilaiset eksoottiset jauheet, tahnat jne.) ettei reseptin toteuttaminen ilman merkittäviä muunnelmia onnistu :).

  • Aino kirjoitti:

   Hahha – mä tunnistan sussa itseäni! 😀 Ruokapäiväkirja tulee jo heti tänään, jos kaikki vaan menee putkeen. Ja myös ”simppeleitä” reseptejä, eli sellaisia suht perusraaka-aineista tehtyjä juttuja 🙂

 9. Elina kirjoitti:

  Hep! Muakin kiinnostaa kaikki terveelliseen ruokaan ja resepteihin liittyvä joten mielenkiinnolla odottelen mitä keksit ? Erityisesti, jos sulla on hyviä ideoita Amarantti hiutaleiden käyttöön ? Tilasin juuri ison säkin ja nyt mietin mihin muuhun sitä vois käyttää kuin puuroon ??
  Oon testaillut useita sun reseptejä hyvällä menestyksellä ?kiitosta vaan inspiroivasta blogista!

  • Aino kirjoitti:

   Huippua kuulla, niitä on takuulla tulossa! Mä oon käyttänyt amaranttihiutaleita ihan letuissa, sämpylöissä, kasvispihveissä ja tuorepuuroissa – tosi monipuolisesti 🙂 Kiitos sulle ihanasta kommentista ja ihanaa syksyn alkua 🙂 !

 10. iinamaj kirjoitti:

  reseptit ja ruokapäiväkirjat joojoojoo! tykkäisin tosi paljon 🙂 ihanaa tulevaa viikkoa aino <3

 11. Isa kirjoitti:

  Hep ja erityisesti hormonijutut kiinnostaa kovasti! Täällä myös 1,5 vuotta odotellut naisten päiviä. :/ ”Helpottavaa” huomata ettei ole ainut.

  • Aino kirjoitti:

   Hei Isa, ja älä huoli – sulla on kyllä vielä toivoa! Mä kirjoitan viimeistään ens viikolla kattavan kirjotuksen asiasta, omista kokemuksista jne 🙂 Toivottavasti saat niistä(kin) apua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.