Hae
Aino Mäkelä

Bataattipihvit

Oon aivan hullaantunut bataattiin. Se on mun keittiössä syrjäyttänyt lähes kokonaan serkkunsa perunan. Bataatista saa ihania keittoja, loistavia pataruokia, herkullisia ranskalaisia ja suussasulavia leivoksia. Täydellinen juures! Monipuolisuutensa ja makeutensa lisäksi bataatti sisältää paljon A-vitamiinia ja karotenoideja, jotka on luonnollisesti hyväksi terveydelle 🙂

Bongasin töissä jostain lehdestä, oiskohan ollut Anna?, ohjeen bataattipihveistä. En ollut ennen edes ajatellut, että bataatista voisi tehdä pihvejä! Ja idea pääsi kokeiluun heti tänään. Tietystikkään en ottanut reseptiä ylös, joten sovelsin reseptin omasta päästäni.

Rakastan chiliä ja se sopiikin makean bataatin kaveriksi loistavasti. Sen lisäksi että chili tuo potkua ruokaan kuin ruokaan se kiihdyttää aineenvaihduntaa, auttaa kehoa polttamaan kaloreita ja hillitsee nälkää. Harva tietää millainen vitamiinipommi chili oikeasti on – runsaasti C-,E- ja B-vitamiinia, kuitua sekä antioksidantteja!

Mulla oli ihan semmonen olo, niinku ois aurinko lautasella! Hahhha 🙂

BATAATTIPIHVIT

350g bataattia
1 tuore chili
2dl punaisia linssejä
kananmuna
0,5dl kaurahiutaleita
 
1. Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä pehmeäksi.
2. Soseuta pehmeä bataatti yhdessä hienonnetun chilin kanssa.
3. Kun sose on jäähtynyt lisää (huuhdellut ja keitetyt) linssit, kananmuna sekä kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Paista pihvit pannulla öljyssä, itse sain 8 pihviä tällä reseptillä 🙂
Ja jos kiloklubin ei valehtele niin yhden pihvin ravintosisältö:
104 kcal
H: 19.5g / 71%
R: 1g / 8%
P: 5.9g / 21%

Pihvin seurana pinaattisalaattia sekä höyrytettyä parsakaalta&punajuurta

 
Onko muita bataattiin hurahtaneita? 🙂 
Hyviä bataattireseptejä ja ideoita saa laittaa jakoon! Itsellä lähtee ens kerralla kokeiluun bataattikiusaus…nams 🙂

8 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Hiii, ihana blogi, ihana sinä! 🙂 muuten keititkö linssit ensin vai oliko ne jotenkin valmiiks keitettyjä? Ja oisko mahollista saaha bataatti ranskisten ohje? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Voi kiitti, ite oot ihana!:) Linssit oli valmiiksi keitettyjä, mä vaan huuhtelin ne ennen käyttöä.Ja bataattiranskikset: eli bataatti kuoritaan ja lohkotaan, sitten isoon kippoon laitetaan öljyä (ite yleensä laitan n. ruokalusikallisen verran) ja sitten mausteita oman mielen mukaan (ite yleensä just käytän chiliä, paprikamaustetta jne). Sitten raa’at ranskikset sinne kippoon, kansi päälle ja heilutellaan niin että jokainen ranskis on öljymausteseoksen peitossa. Sitten vaan ranskikset pellile ja uuniin 225asteeseen n.20 minuutiksi 🙂 Voila!

 2. essipessi kirjoitti:

  Jos vuohenjuustosta pidät, niin kannattaa kokeilla bataatti-vuohenjuustovuokaa! Me tehtiin sitä just jouluna ja hyvää oli. Reseptiä en tähän hätään tarkasti muista, mutta googlettamalla löytyy! 🙂 niin ja bataattiranskisten ohje olis tosiaan kiva saada!

  • Aino kirjoitti:

   Joo nam, se on ihan huippua – tehtiin sitä joskus aikoinaan kaverin kanssa, kiitos muistutuksesta 🙂 Reseptin laitoin tohon ylempään kommenttiin, toivottavasti maistuu 🙂

 3. Inka kirjoitti:

  Tein tällä viikolla sellaisia bataattipihvejä, joihin tuli raastettua halloumia. Oli hyvää muttei mitään erityisen kevyttä! Edellä olevan kommentoijan bataatti-vuohenjuustovuoka kuulostaa herkulliselle, pakko kokeilla!

  • Aino kirjoitti:

   Nam, halloumi on ihan superhyvää – pihvit oli varmasti tosi hyviä! Täytyy itelläkin kokeilla 🙂

 4. Marsq kirjoitti:

  nam kuinka hyvältä kuulostaa ja tuliset ruuat on parhaita <3http://marsqn.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.