Hae
Aino Mäkelä

Jalat+vatsa & lämmin litteän vatsan salaatti

Maanantaisten mäkitreenien jälkeen vietin eilen jalkapäivää salilla.. tyhmästä päästä kärsii koko ruumis ja nyt on kintut vähän kipeinä. Muutenkin tää kolmijakoinen ohjelma vähän hämää mua sillä tajusin vasta tänään, että jalkapäivien välillä oli vaan kolme lepoa.. anteeksi jalat – nyt saatte loppuviikon lepoa. Jatkossa taidan taas ottaa treenipäiväkirjan käyttöön.. kolmella treenillä vähempikin salilla juokseminen taitaa riittää 😉

JALAT+VATSA
Kyykky tangolla 4×12
Yhden jalan prässi 3×12/jalka
Askelkyykyt käsipainoilla 3×12 + jokaisen sarjan jälkeen wall-sit
Lonkanojennus taljassa 3×12/jalka
Etureidet laitteessa 3×12
Takareidet laitteessa 3×12
Vinot vatsat penkissä 2×12/puoli
Russian twist penkissä levypainolla 3×30
Kylkinostot levypainolla 2×12/puoli

Nyt kun mä teen pienemmillä painoilla joudun tekemään enemmän jarruttavaa lihastyötä ja aijaijajjjaiii minkälaisen hapotuksen sillä saakaan aikaiseksi! Ja noi comebackin tehneet wall-sitit – mä rakastan niitä 😀 Kannattaa kokeilla jos ei oo koskaan sitä tehnyt, on nimittäin ihan älytön liike. Oon ihan fiiliksissä näistä uusista ohjelmista ja kyllä treenin jälkeen tuntee tehneensä 🙂 Vaihtelu kyllä virkistää ja vaikka edellinen treeniohjelmakin oli tosi hyvä niin tää saattaa olla vielä parempi, hehhehhee.

Kuten aiemmin oon kertoillu niin mun ruokavalio on muuttunut nyt enemmän kasvis- ja proteiinipainotteiselle linjalle – hoitoruokavalion myötä totuin kevyempään ruokavalioon ja sen tuomaan helppoon oloon. Teinkin viime viikolla ihan loistavaa salaattia perus salaatti-tomaatti-kurkku -kombon sijaan – oli maukasta, täyttävää ja terveellistä 😛 Just the way I like it.

Ja koska olen reilu niin tässä teille resepti kyseiseen herkkuun 😉 Mitään tarkkoja määriä en laittanut – jokainen voi tehdä ihan omien mielihalujensa mukaan.

TARVITSET:
punajuuria
parsakaalta
kvinoaa
katkarapuja
keitetty kananmuna

Laita ensin kuutioidut punajuuret paahtumaan 200asteiseen uuniin n. 45minuutiksi. Keitä vesi ja hauduta parsakaalta siinä niin kauan kun punajuuret on uunissa. Valmista kvinoa, sulata katkaravut ja viipaloi kananmuna sopivan kokosiksi siivuiksi. Asettele kauniisti lautaselle ja nauti 🙂


Oon myös ruennu nykyään keskittymään syömiseen. En enää kiireessä nakkaa rahkapurkkia naamariin vaan istun rauhassa alas pöytään ja nautin jokaisesta suupalasta. Ei puhelinta, tietokonetta tai TV:tä – ei edes sanomalehteä, ainoastaan minä ja mun ruoka. Kun keskittyy syömiseen niin se ruoka maistuu ihan erilaiselta, ei tuu hotkittua ja kylläisyyden tunteen huomaa paremmin. Suosittelen kokeilemaan – koskaan ei pitäisi olla niin kiire, että ei kerkeä istua alas nauttimaan lounaastaan 🙂

4 kommenttia

 1. siiri kirjoitti:

  aaah pitäis kyllä itekkin opetella tuo kiireettömän syömisen taito! mulla on paha tapa aina touhuta samalla jotain muuta : lueskella blogeja, lueskella lehteä tai muuten vaan häsätä joka suuntaan…ei näin siiri ei näin. mulla alkaa ihan just töissä lounastauko, ja nyt jätän kännykän toimistoon ja taukotilassa oleviin lehtiin en myöskään koske! katotaan miltä se kana tällä kertaa maistuu 😉

  • Aino kirjoitti:

   Mä oon niin samanlainen 😀 Tai siis olin. Nyt oon tosiaan onnistunut skarppaamaan 😛
   Oon aina ollu täys minipossu syömiseni kanssa, joten oon aika ylpee itestäni että nykyään osaan syödä yhden suupalan kerrallaan, hahha!

  • siiri kirjoitti:

   ilmoitus : sorruin vilkaisemaan pöydällä ollutta lehteä…fail :’D

   • Aino kirjoitti:

    No toi oli aika pieni paha kuitenkin! 😀 Puhelin on oikeasti ehkä pahin.. ainaki mulla. Miten sitä voikaan olla niin riippuvainen, että on vaikea olla kattomatta yhden ruokailun ajan?! Seriously.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.