Hae
Aino Mäkelä

Tehokasta pikatreeniä portaissa

Huippua toukokuun ekaa päivää kaikille!

Mulla oli eka sellanen fiilis, että mulla on teille ihan hirveeeeesti asiaa ja juttuja kerrottavana, mutta nyt mun pää vaan lyö ihan tyhjää 😀 Vaikka mulla ei ole edes rapulaa niin aika voimaton olo kieltämättä – aamun työvuoro, salitreeni ja neljä tuntia lukemista.. eiköhän siinä oo ihan tarpeeksi yhdelle päivälle?

Mutta mua vaivaa tälläinen vetämätön olo kyllä joskus muulloinkin ja myös sellasina päivinä, kun pitäis oikeasti vielä saada jotain aikaseksi. Tälläinen fiilis mulla oli maanantaina ja mikä pahinta, mulla oli vielä päivän luku-urakka edessä – siinä ei auttanu laittaa ku lenkkarit jalkaan ja painua pihalle!

Eka ruuasta energiaa! Maximin caramel&choco energiapatukka ja lasillinen urheilujuomaa, että sai lenkkarit jalkaan ja pääs ovesta ulos ;D Toi urheilujuoma on kyllä ihan huippua, tuntu että pelkästään sen juominen piristi.

Mulla ei ollut aikaa hirveästi tuhlattavana, joten päätin tehdä lyhyen mutta sitäkin tehokkaamman porrastreenin 🙂 Mulla on jo pitkään tehnyt mieli tehdä jonkinlainen treeni portaissa, jotka on ihan tässä mun kotitalon vieressä – siinä on kolmet portaat vierekkäin ja niiden jälkeen vielä loiva ylämäki.

Tein kolme kierrosta seuraavalla tavalla: ensin kaikki kolmet portaat juosten ylös+alas ja viimeisten jälkeen spurtti ylämäkeen ja rauhallisesti hölkäten takaisin viimeisille portaille ja taas kaikki kolmet portaat ylös+alas.

HUH! Mulla oli ihan liikaa vaatetta ja tuli aivan älytön hiki pintaan. Aikaa meni yhteensä vajaat 14minuuttia, mutta vitsi kuinka intensiivinen treeni oli. Keskisyke oli 162 ja maksimi 187 – tää vissiin on just sitä kuntoa kohottavaa treeniä? 😉 Ai vitsit että tuntu hyvältä! Vieläkin hymyilyttää kun miettii.

Sen lisäksi, että tää pikatreeni sai todellakin veren virtaamaan kropassa ja sykkeet oli tosi korkealla, niin tää oli samalla tehokas pepputreeni ;D Mulla on nyt selkeesti joku peppu-kausi menossa, kun oon ihan hulluna innostunut sitä treenaamaan. Varsinkin eilen tuntui aika mukavasti pakaroissa, että tuli juostua nuo portaat sekä ylös että alas 54 kertaa. Jooooo-o.. 😀 Vai laskinko mä ihan väärin..mun aivot ei tosiaankaan toimi tällähetkellä yhtään.. toi 54 kertaa alle 14minuuttiin kuulostaa musta aika hurjalta määrältä? 😀

Tästä porrastreenistä tuli kyllä mun lemppari pikatreeni ja kyllähän se raitis ulkoilma aina piristää!

Ootteko muut tykänneet porrastreeneistä, jos ootte kokeillu? 🙂
Tehokkaasti käytetyt 14minuuttia 😉
Ja fiilis treenin jälkeen: HIKI !!

8 kommenttia

 1. Siiri kirjoitti:

  Porrasjuokseminen on kyllä kivaa vaihtelua normi lenkeille! Me käytiin viime kesänä mun ystävän kanssa paljon yhdessä juoksemassa Turun urheilupuiston katsomon portaita. Vedettiin aina silleen että toinen lähti toisesta päästä katsomoa,ja toinen toisesta päästä ja siinä sit viipotettiin ylös-alas-ylös-alas ja huudeltiin välillä toisillemme kirosanoja ku hapotti niin perhanasti 😀 Si että oli kivaa!

  • Aino kirjoitti:

   HAhhaa kuulostaa huipulta! 😀 Mulla on monesti ollu tarkotus mennä juoksemaan jäähallille portaita, mutta jotenki se on jääny.. onneks mulla on noi omat portaat tuossa, sopii ihan hyvin tälläsiin pikatreeneihin 😛

 2. maaya kirjoitti:

  Moikka!Löysin eilen sun blogin ja selailin aiempia postauksia. Mihin pääsykokeisiin luet? Havaitsin viitteitä liikuntalääketieteestäja ravitsemuksesta.. Jossakin luki myös Jyväskylän yliopisto ja mielenkiinnolla kyselen, kun itse opiskelen liikunnalla :)Näin kesäisin innostun itekin portaissa treenaamisesta. Kunnon peppurääkkiä! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Moikka!Haen tosiaan Jyväskylään lukemaan terveyskasvatusta 🙂 Joo, kyllä mukavasti joutuu takalisto töihin, josko se peppu tällä pyöristyis kesää kohden ;D

  • maaya kirjoitti:

   Ahaa, tsemppiä lukemiseen! Toimin tutorina syksyllä, joten toivottavasti tavataan sillon 😉

  • Aino kirjoitti:

   Voi vitsi, vähän siistiä! Toivotaan tosiaan, parhaani aion tehdä! 😀

 3. Anonymous kirjoitti:

  Voi kun mullakin olis tatsia selättää väsymys lenkillä! Yleensä sorrun ottamaan kolmen tunnin päikkärit, ja sitten kun lopulta saan revittyä itteni sängystä niin onnistun kyllä tekemään treenin mutta kaikki muu sitten jääkin. Kaikki muu= pääsykokeisiin lukeminen tällä hetkellä. Onneksi nyt viime aikoina on ollut pitkiä vapaaputkia niin on vähän virkistynyt 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Jep, se salaisuus on just siinä että ne päikkärit ei saa venyä liiaksi – jos mulla on ”päikkäriolo” niin se on max 20min unta, sellaset virkistää!:)Mutta hyvä että oot saanu vapaatakin, mullakin itseasiassa nyt neljän päivän vapaat eessä – jee! Ja sitten muutenkin vähenee työhommat pääsykokeisiin asti. Feels good:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.