Hae
Aino Mäkelä

Aamiaiskakku, minuutissa

En edes jaksa laskea kuinka monta sunnuntaista aamiaishehkutuspostausta oon ajan saatossa julkaissut. Ihan liian monta! Mutta minkäs sille mahtaa, että niissä nyt vaan sattuu olemaan oma taikansa: rauha, kiireettömyys, huolettomuus, nautiskelu ja näin kevään tullen vielä aamuaurinko onnistuu viimeistelemään kaiken kauneuden.

Löytyykö sieltä muita sunnuntaiaamujen rakastajia?

Mehevä aamiaiskakku
Yksi sunnuntaiaamujen hienouksista on ehdottomasti aamupala. Se voi olla joko brunssi tai sitten ihan jotain yksinkertaisen simppeliä pienellä twistillä varustettuna. Arkiaamuina mä vaan yleensä sekoitan blenderissä vähän kaikenlaista, mutta sunnuntaisin jaksan jopa panostaa.

Seuraava resepti valmistuu helposti joko mikrossa tai vesihauteessa lämmittäen, jos mikroa ei kotoa löydy (ei hätää – mullakaan ei ole). Keksittekö mitä muuta näistä aineksista vois tehdä? Hih! Lettuja – kyllä vaan. Mutta joskus on kiva syödä perus lettujen sijasta jotain muuta: kakkumaiseen tapaan mehevämpää herkkua.

Mehevän koostumuksen ja herkullisen maun lisäksi myös muut aamiaisen tärkeät ominaisuudet täyttyy: löytyy proteiinia ja kuituja sekä niin hyvälaatuisia hiilihydraatteja kuin tärkeitä rasvahappojakin! Wau, napakymppi siis ellen sanoisi.

Mehevä aamiaiskakku Lékue munankypsenninSUNNUNTAIN AAMIAISKAKKU
kananmuna
puolikas banaani
kaksi tuoretta taatelia
ruokalusikallinen maapähkinävoita
ruokalusikalinen kookosöljyä
ruokalusikallinen pellavansiemenrouhetta

Mittaa ainekset blenderiin, kaada massa kippoon ja laita minuutiksi mikroon – valmis!

Maailman helpoin kakku siis! Ja nättikin vielä. Jos haluaa tehdä tiikerikakku-tyyppisen version voi puolittaa taikinan ja lisätä toiseen osaan teelusikallisen kaakaojauhetta. Näin maapähkinävoin ja taateleiden kera maku on ihanan toffeemainen, joten se sopii tosi hyvin suklaan kaveriksi niin halutessaan.

Koko komeudenhan voi vaikka halutessaan kuorruttaa suklaalla!Ihana idea, taidan testata sitä itse heti huomenna. Tai kuorruttaa suklaisella avokadomoussella. Vain mielikuvitus on rajana. Mun kippokakun nätistä koostumuksesta menee muuten kaikki kiitos blogin kautta saamalleni Lékuen kätevälle munankypsentimelle, jota tosiaan voi tosiaan käyttää myös vesihauteessa – jos siis haluaa mukikakkuja tehdä ilman mikroa.

Nautinnollista sunnuntaita,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

5 kommenttia

 1. Maiju kirjoitti:

  Kuulostaa niin hyvältä. Mä rakastan myös sunnuntain kiireettömyyttä ja aamupaloja.

 2. Elina kirjoitti:

  Hei ja kiitos ihan huippu hyvästä ohjeesta!! 🙂
  Yks päivä tuli hirvittävän kova makeanhimo. Mulla tulee vatsavaivoja sokerista, gluteenista ja maidosta. Sit muistin tän sun nopeen herkun ja eikun tekemään. Laiton kakun päälle vielä mustikoita ja makeanhimo lähti samantien. Tää tulee pysymään mulla muistissa aina kun tekee mieli makeeta! 🙂
  Kiitos muutenkin sun blogista tää on ollut mulle pelastus. Melkein kaikkkia reseptejä tulee kokeiltua ja kaikki on kyllä maistunut hyvältä! 🙂

 3. Lissuu kirjoitti:

  Viikonloppujen rauhalliset aamut ovat mitä ihanimpia ♡ Sillon jaksaa yleensä iha rauhassa ja ajan kanssa paneutua juurikin siihen mitä just sillon aamulla tekee oikeasti mieli, aamupalan valmistukseen menee vähän enempi aikaakin.. 🙂 Vitsiläinen en oo tehny aikoihin mukikakkua… nyt olisi jo korkea aika!!!! Jospa ehkä huomen aamuna 😉

  • Aino kirjoitti:

   Niinpä..! Mulla on just tänään ollut tuollainen rauhallinen aamu ja voi että se teki hyvää, varsinkin kun tietää että huomisesta taas alkaa kolmen päivän normaalia rankempi työrupeama 😀 Ja mukikakut on kyllä ihan parasta! Mulla ei vaan oo kotona mikroa, niin pääsen tekemään niitä aina vaan silloin kun oon jossain kyläilemässä, hah :D!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.