Hae
Aino Mäkelä

Sunnuntailenkkeilyä

Sunnuntai. Herkkupäivän jälkeinen aamu. Älytön energialataus!!

Mä jotenkin nautin sunnuntai-aamuista erityisesti, kun on niin ihanan hiljaista ja rauhallista. Aloitankin usein sunnuntait aamulenkillä nautiskellen raittiista ilmasta kaikessa rauhassa koko kaupungin vielä nukkuessa – ainoat vastaantulijat on samanhenkisiä sunnuntaiaamun lenkkifiilistelijöitä. 

Energiaa tosiaan oli eilisen herkkupäivän jälkeen ihan liiaksikkin asti ja vaikka jalat oli vielä hieman hellänä perjantaisesta salitreenistä niin tänään se ei kyllä mun menoa hidastanut! Teki mieli juosta vähän normaalista poikkeava lenkki ja saada kunnolla hiki pintaan – siinä kyllä tuli onnistuttua 😀

Nype... oli pakko!! :D

Nype… oli pakko!! 😀

Lenkki koostui siis 10minuutin alkulämpästä, jonka jälkeen tuli intervalliosuudet – ensin hölkkää, sitten juoksua ja lopuksi vielä nopeaa juoksua – 3x1min + 3x2min + 3x3min + 3x1min + 3x2min + 3x1min ja loppuun vielä reilu 15min hölkkää kotiin. Lenkillä oli tietysti mukana sykemittari ja pyrinkin pitämään sykkeet 60% – 70% – 80%. Tälläset lenkit tuo kivaa vaihtelua ja aikakin tuntuu kuluvan nopeammin. Enkä edes tarvi musiikkia intervallilenkeille! Juoksukuntokin kohoaa samalla ihan huomaamatta ja mitä edemmäs intervallit etenee sitä nopeampaa mulla tekee mieli kirmata 😉

Mulla on harvoin älytöntä fiilistä lähtä juoksulenkille ja yleensä aina ensimmäiset 10 minuuttia mietin, että miksi mä nyt taas lähdinkään juoksemaan.. mutta entäs se fiilis lenkin jälkeen?! Samanlaista fiilistä ei vaan saa muusta liikunnasta. Se hyvänolontunne on ihan erilainen ja tuntuu, kuin energia virtais päästä varpaisiin ja koko kroppa kihelmöi.

IMG_0005

Nyt on siis saatu sunnuntai loistavasti käyntiin. Takana on aika rankka viikko, johon mahtui jos jonkinmoista aktiiviteettiä ja tunnetilaa sekä niiden purkautumisia. Tänään voisinkin vaan latailla akkuja tulevaa viikkoa varten, josta muuten tulee aika huikea – tiedossa on paljon kaikkea ihanaa, uutta ja jännittävää! Ihana kesä <3

2 kommenttia

  1. Siiri kirjoitti:

    Ihana Aino! Mä niin tiiän ton ekan 10min fiiliksen! Tosin mulla se eka 10min on huumaa,sit tulee se 10 min miks lähin ja sit onkin (yleensä) yhtä juhlaa :-DD Mulla on tänään herkkupäivä jeee,mitäköhän sitä söis….aamulla vedin jo iiiison annoksen puuroa naaaam!

    • Aino kirjoitti:

      Hahhahha noniin, en siis oo ainut! 😀 Puuro on ihan parasta<3 ja uskon kyllä että oot varmasti osannu nauttia herkkupäivästä oikeen kunnolla 😉 Ite nyt jaksan hyvillä mielin oottaa taas juhannukseen, hihhihi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.