Hae
Aino Mäkelä

Joulukuun paras: (Koti)Fustra

Kuulin Fustrasta ensimmäisen kerran jo reilu vuosi sitten tutustuttuani ystävääni Hannaan, joka hehkutti sitä maasta taivaaseen. Tarinat siitä kuinka fustraamisen myötä polviongelmat oli kadonneet, paino tippunut ja jännitysmigreeni kaikonnut teki muhun todellakin vaikutuksen ja nyt vihdoin itse tutustuttuani lajiin olen vielä entistä vaikuttuneempi Fustran voimasta.

Fustra on suhteellisen uusi harjoitusmuoto ja suurelle yleisölle vielä harmillisen tuntematon, vaikka se valittiikin vuoden 2012 liikuntatuotteeksi. Alkujaan Fustra oli keskittynyt lähinnä pääkaupunkiseudulle, mutta uusia ohjaajia koulutetaan jatkuvasti ja nykyään fustraa voikin treenata turvallisesti ympäri Suomen. Löydät kaikki toimipisteet TÄSTÄ.

Onko Fustra teille entuudestaan tuttu?

KotiFustra
Itse kokeilin Fustraa viikko sitten, kun sain ohjaajan kotiini vierailemaan. KotiFustra onkin uusi palvelu mikä mahdollistaa treenaamisen kaikille eikä munkaan tarvinut lähteä ontumaan jalkani kanssa kuntosalille. Ja sain samalla myös loistavan syyn siivota kotona, hahha! Treeni oli ensimmäinen varsinainen sitten loukaantumiseni ja Fustra osoittautuikin aivan täydelliseksi kuntoutusta ajatellen: palauttamaan lihastasapainoa sekä poistamaan syntyneitä jumia – kuukauden kepeillä kävelyn jälkeen multa havaittiinkin selviä ongelmia lonkankoukistajissa sekä jumeja niska-hartiaseudulla.

Fustra nimittäin keskittyy kehon luontaisiin liikeratoihin ja asentoihin parantaen niin lihastasapainoa, kehon luonnollista asentoa kuin ryhtiäkin. Liikkeet on yksinkertaisia ja niitä tehdään niin oman kehon painolla kuin apuvälineitäkin käyttäen minkä vuoksi ne sopiikin kaikille! Fustraa on monen tyyppistä ja oma tuntini keskittyikin omasta toiveestani kehonhallintaan sekä omasta toiveestani erityisesti keskivartalon vahvistamiseen.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Fustra on ihan uskomattoman tehokasta ja mun mielestä sen harjoittaminen kuuluisi jokaisen ihmisen perustarpeisiin. Toimistotyöt, kiireinen arki, kuormittava elämäntyyli ja rankat treenit kun vaatii pohjalle toimivaa kehoa ja oikeita liikeratoja. Korttitalohankin romahtaa, jos kortit eivät oo tasapainossa toistensa kanssa – sama pätee myös meihin.

KotiFustra, Fustra
Perus kuntosaliharjoitteluun verrattuna fustra on suhteellisen hintavaa, mutta ehdottomasti kaiken sen rahan arvoista: jokainen harjoituskerta on ohjattu ja kehityksen huomaa nopeasti. Parastahan kuitenkin on se minkä kehityksen huomaa salin ulkopuolella, kun paikkoja ei enää kolota entiseen malliin ja ruoto oikenee kuin itsestään!

Jos mietit uutta harrastusta vaihtuvan vuoden kunniaksi saa Fustra mun lämpimän suositukseni. Mulla on vahva usko siihen, että fustran avulla moni saisi omasta harjoittelustaan enemmän irti unohtamatta istumiskulttuurista kärsineitä ja jumiutuneita rankoja – sen vuoksi seuraava ammatillinen tavoitteeni liikunnan saralla onkin kouluttautua ohjaajaksi, mutta sen aika ei ole ihan vielä tänään eikä heti huomennakaan.

<3 Aino

Yksi kommentti

  1. Anna kirjoitti:

    Olen itse fustrannut syksyn n kerta/vko. Jatkan ainakin 10krtaa vielä tammikuussa. Voin sanoa että kallistahan se on, mutta sijoitan vähät rahat itseeni, ja fustra on kyllä ehdottomasti hyvä sijoitus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.