Hae
Aino Mäkelä

Vatsa timmiksi

Heippaheii!

Mä täällä hengaan porukoiden luona ja valmistaudun lähtemään kohta Rovaniemelle. Huomenna ois sitten liikunnanohjaajan pääsykokeet, hih. Pakko myöntää, että vähän ehkä jänskättää. Mulla ei nimittäin oo mitään harrastuneisuutta niitä testejä varten, joita ne meillä huomenna teetättää. Että moro vaan puolivoltit ja salsatanssit.. 😀 Mutta ei voi voittaa jos ei koita!

Vatsatreenipostausta on pyydelty ja tässä se nyt vihdoin sitten tulee. Tällä hetkellä tää on mulle itsellenikin ajankohtainen sillä tosiaan lihasmassan lisäksi mun varteen on tarttunu vähän sitä fläsääkin tuossa keväällä. Haasteista hullaantuvana tyyppinä asetinkin tavoitteeksi saada tähän kroppaan vähän lihaserottuvuutta, mikä yleensä on yks sen pyykkilautavatsan tärkeimmistä tekijöistä 😉

Tilanne helmikuun lopussa :P Sen jälkeen on vähän tullut pehmeyttä lisää.

Tilanne helmikuun lopussa 😛 Sen jälkeen on vähän tullut pehmeyttä lisää.

Sanomattakin on varmaan selvää, että ruokavalio on tässä tärkeässä osassa? Mä syön parin-kolmen tunnin välein pieniä annoksia ja se toimii mulla loistavasti. Ei oo turvotusta eikä vatsa pömpötä 🙂 Jos jotain ohjeistusta ruokavalioon haluaa, niin kannattaa tutustua Jutta Gufstasbergin GoFatGo -ruokavalioon sillä mun mielestä se on tosi fiksu pohja rasvapoltto-ruokavaliolle. Tosin jokaisen kannattaa varmaan vähän oman tarpeen mukaan sitä fiksailla, mulle ei ainakaan noin alhaiset kalorimäärät riittäis.. 😀

Pääasiassa syön tällähetkellä paaaaljon kasviksia, marjoja ja erilaisia proteiineja. Hiilareita ei saa unohtaa ja ne tuleekin sitten pääsääntöisesti syötyä aamuisin ja treenin jälkeen – tykkään treenata täysiä mikä edellettyää myös nopeaa palautumista – ilman hiilareita oon kokenut sen vähän mahdottomaksi. Mitään tarkkaa ruokavaliota en noudata, mutta pääpiirteittään syön kasviksia+protskuja 🙂 Enkä oo tän suhteen mitenkään tiukkis… vaikka tässä tosiaan tavotteet on asetettu, niin kyllä niitä herkkupäiviä ja kosteita kesäiltoja tulee ihan varmasti vietettyä.

Äitin loihtimat grilliherkut <3

Äitin loihtimat grilliherkut <3

Vatsalihaksia mulla tulee treenattua ainakin se kolme kertaa viikossa – sekä suorat että vinot vatsat kuuluu mun saliohjelmaan ja ne on jaettu useammalle päivälle. Teen aina samat perus liikkeet (tällähetkellä lempparit on russian twist levypainon kanssa ja vatsarutistukset taljassa) sekä lisäksi muutamat liikkeet, jotka vaihtelee fiiliksen mukaan. Tärkeintä ei oo toistojen määrä vaan saada kunnon tuntuma lihaksiin!

Lisäksi teen kotona yleensä kerran viikossa yhden vähän staattisemman hiit-tyylisen vatsatreenin, jota kannattaa kokeilla! Eli ensin teen toistoja 30sekunnin ajan niin monta kuin kerkeän ja sen jälkeen aina 30sekunnin pito. Ja tosiaan niin että ensin liike1 – oikea jalka + pito sekä vasen jalka+pito ja sitten liike2 eli kädennostot puolelta toiselle+pito oikealla kyljellä ja sitten kädennostot ja pito vasemmalla kyljellä. Tää setti siis kolmesti läpi. Tehokas pikatreeni 😉

Alkuasento - lankku suorilla käsillä

Alkuasento – lankku suorilla käsillä

 

Liike1: polven veto vatsan alle

Liike1: polven veto vatsan alle

 

Liike1: polven veto vatsan alta suoraksi taakse. Tässä myös pito toistojen jälkeen!

Liike1: polven veto vatsan alta suoraksi taakse. Tässä myös pito toistojen jälkeen!

 

Liike2: Käden nosto puolelta toiselle vuorotellen. Tässä asennossa pito toistojen jälkeen!

Liike2: Käden nosto puolelta toiselle vuorotellen. Tässä asennossa pito toistojen jälkeen!

Ihan perus vatsatreenien lisäksihän vatsat kyllä treenaantuu ihan huomaamattakin – esimerkiksi hiit-juoksut, maastaveto, kyykky ja leuanveto vaatii ainakin mulla tasapainon vuoksi lihastyötä keskikropassa. Lihaskuntotreenien lisäksi teen hiit-juoksuja, perus juoksu- sekä kävelylenkkejälenkkejä ja rullistelen, joilla ois tarkotus saada sitä rasvaa palamaan 🙂 Ihan fiilispohjalla siis mennään.

Hikinen HIIT-treeni takana ;) huh!

Hikinen HIIT-treeni takana 😉 huh!

Mulla on tällähetkellä varmaan eniten lihasta keskikropassa mitä koskaan ja sen kyllä huomaa selkeästi – mun ryhti on parempi, selkä ei kipeydy enää töissä ja mun kehonhallinta sekä tasapaino on parantunut huomattavasti, ihan vaan tälleen muutamia juttuja mainitakseni. Että vaikka ne lihakset ei niin selkeästi näykkään, niin saan niistä kyllä iloita ihan joka päivä!

Muistakaahan, että ei siitä pyykkilautavatsasta kannata kovin stressiä ottaa. Siitä ei nimittäin oo mitään hyötyä, sillä se stressikin turvottaa (hahha, eikä kyllä oikeasti muutenkaan) 😉 Ja tuolla rantsussa kyllä jokainen nainen hurmaa omalla olemuksellaan ja iloisella naurullaan paljon varmemmin entä rasvattomalla rungollaan. Uskokaa pois!

14 kommenttia

 1. Kide kirjoitti:

  Moikka!
  Tällä toinenkin terveyskasvatuksen pääsykokeisiin valmistautuva! Tiedustelisin vain, että kuinka yksityiskohtaisesti olet vaivautunut opiskelemaan tutkimukset ja tulokset yms.? Tsempit Rovaniemelle ja tietenkin tiistaille!:) Onnittelut, ettet stressa, koska minä olen stressauksen mestari ja tää tekee mut hulluks.:’D

  • Aino kirjoitti:

   En mä niitä tutkimustuloksia mitenkään erityisen tarkasti oo alkanu ulkoa opetelemaan, pääpiirteittään tehny linjauksia vaan niistä 🙂 Lähinnä oon panostanut tutkimustapojen jne opiskeluun, kun ne on mulle vähän vieraampia ollu. Kiitos kiiitos, sitä tarvitaan! Ja tsemppiä sullekkin, tuuhan nykäseen hihasta jos näät mua! 😀
   Ja fakahan on, että mä stressasin keväällä niin paljon, että nyt ei enää jaksa 😀

 2. Senja kirjoitti:

  toi vika lause on niin totta, ihanasti sanottu! :)<3

 3. PikkuMy kirjoitti:

  Olen vasta eksynyt tänne FitFashion blogeihin 🙂
  Itsellä elämäntapamuutos menossa ja kaikki siihen liittyvä kiinnostaa kovasti 🙂
  Haluaisin tietää että kun teet tuota sinun pikatreeniä niin teetkö yhden puolen kerralla vai vaihteletko puolta? Jos teet yhdenpuolen kerralla niin teetkö 3 kierrosta per puoli?
  Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan 🙂 Pakko kokeilla tuota treeniä!!!

  • Aino kirjoitti:

   Tervetuloa vaan seurailemaan! 🙂 Ja ohhoh, olinpa epähuomiossa laittanut aika huonot ohjeet 😀 Siis teen ensin liikkeen1 oikealla jalalla – pito – vasen jalka – pito ja sitten liike2 eli käsinostot puolelta toiselle – pito oikealla puolella – käsinostot ja pito vasemmalla puolella! Ja sit taas alusta, tosiaan yhteensä kolme kierrosta noin 🙂 Selvensikö?

   • PikkuMy kirjoitti:

    Kiitos! Nyt on hyvin selvä, huomenna testataan 🙂

    • Aino kirjoitti:

     Noniin hyvä homma! 😀

     • PikkuMy kirjoitti:

      Testattu on ja huh hei 😉 tätä kyllä jatkan!
      Tuli vaan kämmenet kipeäksi… Onko vinkkejä, mitä tein väärin? Lankkua olen tehnyt jo aikasemmin.

     • Aino kirjoitti:

      Hmmm en kyllä tiiä :/ Mä teen itse yleensä nää jumppamaton/patjan päällä enkä paljaalla lattialla eikä oo kyllä kämmenet onneksi kipeytyny.

 4. Kaisa Kurtti kirjoitti:

  Grillieväät!!! 😛 Kuola valuen täällä oottelen et isompiEe herää ja päästään nauttimaan SuperKodinHengettären loihtimasta, ah niin ravitsevasta ja perinteisestä makaroonilaatikosta. En siis yhtään kade!! Tsemiä pääsykokeisiin <3

  • Aino kirjoitti:

   Namnam, makaroonilaatikkohan on supernamia! En ookkaan aikoihin saanu rehellistä perinteistä makaroonilaatikkoa. Kiiti rakas <3

 5. Henna Kullberg kirjoitti:

  Hihi ihana Aino! Selailin muutaman sivun. You go girl!!! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.