Hae
Aino Mäkelä

Detox -päivä

Muistatteko, kun aiemmin kirjoittelin teille kehon puhdistuksesta eli detoxista? Aina kun siltä tuntuu, on hyvä aika puhdistaa keho ylimääräisistä kuonista, mutta  Jos joku sen onnistui skippaamaan niin se löytyy TÄSTÄ.

Silloin jo lupailin teille, että halutessanne kirjoittelisin teille ruokapäiväkirja -tyyppisen postauksen detox-päivästäni. Nyt loman jälkeen mulla onkin siihen otollinen tilaisuus sillä haluan keventää oloani, joten olkaa hyvä – tässä teille runko kevyeen DETOX -ruokavalioon, jonka tyylistä itse noudatan seuraavan viikon ajan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
AAMUPALA

Vihersmoothie: kurkku / selleri / lehtikaali / sitruuna / kookosvesi / avokado

Tässä yksi hyvä resepti viime keväältä – DETOX-salaatti

LOUNAS
Kasvissalaatti: kvinoa / linssi / selleri / kurkku / parsakaali / pinatti

OLYMPUS DIGITAL CAMERALisäproteiinin tarpeessa hamppu on detox-ystävällinen vaihtoehto ja sisältää myös paljon hyvää tekeviä rasvahappoja 🙂

VÄLIPALA
Vihersmoothie: kurkku / selleri / lehtikaali / sitruuna / kookosvesi / avokado

ILLALLINEN
Kasviskeitto: kukkakaali / linssi / pinaatti / kookosmaito / auringonkukansiemen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ILTAPALA
Chiapuuro: mantelimaito / mustikka / vanilja / chiasiemen

OLYMPUS DIGITAL CAMERASain myös just sopivasti testiin uutta Naturmat -juomajauhetta, joka sisältää niin kasviksia, hedelmiä, marjoja, kasvientsyymejä kuin superfoodeja, joiden yhdistelmä vilkastuttaa aineenvaihduntaa, lisää kehon emäksisyyttä sekä puhdistaa kuona-aineista. Tästä saa näppärästi tehtyä smoothien ja ajattelinkin testata tätä välipalan korvikkeena tulevan viikon ajan.

Ootteko te jo kokeilleet Naturmat:ia? Tai muita detox-valmisteita? 😀

Jos detoxille lähdette niin muistakaa pitää se maalaisjärki mukana ja levätä, jos siltä tuntuu. Nimittäin kehon puhdistautuminen on elimistölle suhteellisen raskas prosessi – varsinkin, jos kuonaa on kerennyt kertymään haitaksi asti 😉

<3 Aino

3 kommenttia

 1. Nanne kirjoitti:

  Miellyttävän näköinen detox-viikko sinulla tiedossa, Aino! Oma ruokavalioni on tuon tyylinen päivittäin, mutta päivälliseksi nautin useimmiten reilun annoksen (noin 500gr) uunissa paahdettuja juureslohkoja. Njamns..

  Olisikohan sitä itsekkin aika kokeilla detoxia pitkän tauon jälkeen.. Niin, tai paastoa, jotta saisi elimistön (ja samalla ruokavalion) kunnolla puhtaaksi kaikesta turhasta. Jään pohtimaan asiaa. 🙂

 2. Aino kirjoitti:

  Hih no niin mullakin kyllä oikeestaan, mitä nyt yleensä syön runsaammin siemeniä ja pähkinöitä sekä lisäproteiinia, kun normaali energiantarve vetelee kuitenkin aika korkeella 🙂 Ja iltaisin tulee kyllä syötyä enemmän ns ”tyhjiä” hiilareita 😛

  Pari paastopäivää tekis kyllä hyvää, jos vois keskittyä siihen sen vaatimalla levolla!

  • Aino kirjoitti:

   Tai siis kirjoitinpas hassusti – eli siis normaalisti syön enemmän proteiinia (esimerkiksi pari kananmunaa ja riisi/herne/hamppuproteiinia sekä muita superfoodeja lisäbuustina) sekä hedelmiä ja kasviksia enemmän, jotta energiantarve tasottuu kovien treenien tasalle 🙂 Hah! Okei, meniköhän vieläkään ihan hyvin.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.