Hae
Aino Mäkelä

Mehevä kesäkurpitsaleipä

Yritin tänään aiemmin laittaa teille videopostausta, mutta tekniikan ihmelapsena (okei, en vaan osaa käyttää macbookkia…) luovutin sen suhteen. Joku tosin saattoi nähdä sen yhden version, jossa videosta uupui kuva, hahha! 😀

Videopostauksen sijaan saattekin reseptin ihanan mehevään herkkuleipään, jonka taioin eilen sadepäivän kunniaksi keittiön antimista. Gluteenittomat leivät on yleensä täynnä E-koodeja ja niistä huolimatta silti koostumukseltaan kuivakoita. Koska en tykkää kummastakaan päätin tehdä asialle jotain – nimittäin leipoa leipää ihan itse. Ei muuta kuin kohti keittiötä ja inspiraatio valloilleen, hihat heilumaan ja jauhot pöllyämään! Hetken puuhastelun ja keittiökaappien totaalisen penkomisen jälkeen nostinkin onnessani tekeleeni uuniin ja rupesin jännityksellä odottamaan lopputulosta.

Ja kyllä – uunista tuli ulos herkullisen tuoksun saattelemana pehmeän mehevä leipä.

DSC_4302MEHEVÄ KESÄKURPITSALEIPÄ
3dl kesäkurpitsaa raastettuna
1,5dl siemeniä
2dl kaurahiutaleita
0,5dl kvinoaa keitettynä
1tl leivinjauhetta
1dl oliiviöljyä
kaksi valkosipulinkynttä
hyvällä tuntumalla suolaa
kaksi kananmunaa

vuoan voiteluun:

pellavansiemenrouhetta, oliiviöljyä

Aloita projekti laittamalla valmistamalla kvinoa. Sen kiehuessa voit raastaa kesäkurpitsan sekä jauhaa kaurahiutaleet sekä siemenet jauhoksi. Sekoita kulhossa ensin kesäkurpitsa, leivinjauhe, jauhetut kaurahiutaleet sekä siemenet ja keitetty kvinoa. Sen jälkeen lisää joukkoon oliviiöljy sekä hienonnettu valkosipuli ja suola. Viimeisenä sido taikina kananmunilla. Laita taikina oliiviöljyllä ja pellavansiemenrouheella voideltuun leipävuokaan ja paista uunissa 180asteessa 45miinutin ajan.

DSC_4306Nyt kun oon kotona, ja lomalla, niin keittiössä tulee häärättyä paljon. Mulla käykin äiti sääliksi sillä musta tuntuu, että se ei kerkeä muuta tekemään kuin kulkemaan mun perässä jälkiä siivoten. Reppana luuli pääsevänsä lomille keittiöhommista pikkuveljen lähtiessä armeijaan, hahha 😉 Teaserina voinkin paljastaa, että tulossa on ainakin pizza- ja kakkureseptiä!

Herkkuterkuin,
<3 Aino

PS. Kiitos kommenteista ja sähköpostoiste liittyen eiliseen postaukseen! Vastailen niihin jahka maltan istahtaa hetkeä pidemmäksi aikaa koneelle 🙂 Ootte ihania.

8 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti:

  Heti aamusta oli lähdettävä ostamaan tarpeita, että sain tämän testattua. Huisin hyvää oli! Jopa lasteni mielestä. Suuri kiitos ohjeesta!!

 2. Kaisu kirjoitti:

  Leipä uunissa, innolla odotan että paistuu valmiiksi 🙂

 3. Queer Knight kirjoitti:

  Kiitos mahtavasta vinkistä! Tämä meni heti testaukseen tuskastuttavasta helteestä huolimatta. (Uuni + kuuma asunto = jee!) En malta odottaa että pääsen maistamaan millaista tästä tuli. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Hahha mä tiiän tunteen! Siinä on yks syy miks en yleensä tykkää kesällä liiemmin kokkailla.. 😀

 4. Emma kirjoitti:

  Tätä on pitänyt jo pitkään testata, ehkä nyt olisi viimein aika kun kotimaisten kesäkurpitsoidenkin sato alkaa olla parhaimmillaan 🙂 säilyykö leipä hyvänä (mehevänä/kosteana/maukkaana) seuraavaan, tai jopa sitä seuraavaan päivään? Uskaltaako tehdä tuliaisleiväksi edellisenä iltana?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.