Hae
Aino Mäkelä

Suolakaramelli-popcornkakku

Suolakaramelli-popcornkakku

Huhheijaa mikä viikko! Tosiaan maanantaina heti aamusta lensin Ouluun, missä kehittelin pari päivää reseptejä tulevaan joulusesonkiin ja jo eilen illalla pääsin painamaan pään omaan tyynyyn täällä Jyväskylässä. Nyt vietän täällä pari intensiivistä päivää ja lauantaina nousenkin ilmaan kohti Etelä-Amerikkaa. Woopwoooop!

Nyt tässä sitä ennen hemmottelen teitä kaikilla kivoilla jutuilla, joita oon tässä pitkin syksyä pantannut luonnoksissa. Niistä yksi on resepti tähän suolakaramelli-popcornkakkuun johon sain idean jo meidän kesäisellä Kroatian reissulla. Oon itseasiassa tehnyt tätä nyt jo pari kertaa ja pakko myöntää, että reseptistä on hioutunut aika timanttinen.

Kaiken lisäksi se on gluteeniton, vegaaninen eikä siinä ole edes sokeria – vaikka eiä sitä mausta uskois.

 

Suolakaramelli-popcornkakku

POPCORNPOHJA
4 dl popcorneja
1 dl sulaa kookosöljyä
2 rkl kookosnektaria

Valmista popcornit maissinjyvistä kattilassa kookosöljyä käyttäen ja lisää valmiisiin poppareihin suola. Anna popcornien jäähtyä rauhassa. Sulata kookosöljy ja lisää sen sekaan kookosnektari, minkä jälkeen kaada seos jäähtyneiden popcornien joukkoon. Painele popcornit kakkuvuoan pohjalle odottamaan täytteen valmistumista. 

popcornkakku-8

KERMATÄYTE
3 dl kookosmannaa
1 dl vettä
2 dl mulpereita
0,5 dl lucumaa
1 rkl tocoa
2 tl soijalesitiiniä
1 dl kaakaovoita
1 tl aitoa vaniljaa
ripaus suolaa

Mittaa blenderiin kookosmanna ja vesi – blendaa tasaiseksi. Voit halutessasi korvata sen myös 4 dl tiiviillä kookoskermalla. Laita kaakaovoi sulamaan vesihauteeseen ja isää joukkoon liotetut (noin vartti riittää!) mulperit sekä jauheet ja mausteet. Blendaa tasaiseksi. Lisää viimeisenä joukkoon sulanut kaakaovoi ja sekoita se hellävaraisesti joukkoon.

KARAMELLITÄYTE
12 taatelia
3 rkl mantelitahnaa
pieni loraus vettä
ripaus suolaa & aitoa vaniljaa

Poista taateleista kivet ja lisää ne mantelitahnan kanssa kulhoon. Sekoita sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi ja lisää joukkoon vettä, jos on tarve. Viimeistele tahna sekoittamalla mukaan suola ja vanilja. Laita kakkupohjan päälle vuoron perään perustäytettä ja väliin ”noroja” karamellitäytettä, niin että niitä molempia on tasaisen epätasaisesti koko kakun pinta-alalla kerroksittain. Nosta jääkaappiin hyytymään parin, mielellään neljän tunnin ajaksi ennen nautiskelua.

popcornkakku-5

Valmiin kakun voit kuorruttaa sulalla raakasuklaalla ja mantelitahnalla, sekä korisella pienellä mulperimurulla tai popcorneilla! Mutta koristeluun ei kannata tuhlata kamalasti energiaa sillä kauaa tätä ei malta ihastella – se on nimittäin niin älyttömän hyvää, että se katoaa lautaselta yllättävän nopeasti.

Ja sit ei muutaku iloa ja intoa kakkutaikojen tekemiseen!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Tää kuulostaa niiiiiiin hyvältä!! Mulla on joulukuussa lakkiaiset tulossa ja oon ajatellut, että haluisin tehdä sinne ”tavallisten” kakkujen lisäks myös jotain raakakakkua.. taisin just löytää täydellisen reseptin! 😀

  • Aino kirjoitti:

   Oii ihanaa! Aika hienoa, jos tää pääsee koristaan sun juhlapöytää – wow <3 Ainakin makunsa puolesta se sopii siihen loistavasti ja onhan kakku aika kauniskin 🙂 😛

 2. Eufemia kirjoitti:

  Oisko mahdollista saada kuvaa mihin ois koottu kaikki raaka-aineiden paketit. Ois helpompi löytää kaupasta vastaavat tuotteet

  • Aino kirjoitti:

   Moikka! Ja kiitos erittäin hyvästä toiveesta 🙂 Just nyt en valitettavasti siihen pysty sillä mulla painaa reissukiireet niskaan, mutta ens kerralla teen sen varmasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.