Hae
Aino Mäkelä

Marraskuun makeimmat

amazonia-16

Makein elämys, ei pelkästään marraskuun vaan koko vuoden!, oli ehdottomasti pitkäaikaisen unelman toteutuminen ja vierailu Amazonian sademetsän sydämeen kaakaoviljelmiemme luo. Pääsin näkemään aidon kaakaon, maistamaan sen tuoretta hedelmälihaa ja siinä samassa mun arvostus ja intohimo raakakaakaoon vahvistui vaan entisestään – sitä ei turhaan kutsuta Jumalten ruoaksi, ei todellakaan!

Mieletön viikko

Ällistyttävin vuorokausi piti sisällään vierailun trooppisessa viidakossa, ajomatkan läpi vaihtelevan vuoristomaiseman sekä lumisten Andien huipun jossa järvet oli jäätyneet, ja päätyi kuumalle aavikolle seuraavana aamuna. Luonto on niin ällistyttävä, ja on ihan älytöntä miten paljon yhdessä maassa – yhden vuorokauden aikana! – voikaan kokea.

Yllättävin treeni oli puolestaan parin tunnin vaellukset vuorille sillä paahtava kuumuus ja korkeuserot teki perus kävelystäkin jo normaalia haastavampaa. Elämykselliset vaellukset pitkin maissipeltoja ja keskellä tuntematonta sai jalat tuntumaan ihan makaroonilta!

mielelle puolestaan on tehnyt tosi hyvää, että kotiinpaluun jälkeen iskenyt flunssa on pitänyt mut poissa treeneistä. Tälläinen itsestä riippumaton treenitauko on tehnyt hyvää sillä oon hoksannut, ettei mun maailma kaadu vaikka aina ei pääsekkään hikoilemaan. Ja nyt onkin ollut sitten hyvää aikaa aloittaa uusi ruokavalio ja keskittyä siihen tää ensimmäinen viikko 100% ennen treenien ottamista mukaan kuvioihin 😛

Marraskuun makein

Parhaat reissukaverit oli ehdottomasti Wild Nutritionin Wild Traveller ja Living Nutritionin Your Flora Terrain -kapselit, jotka sain matkaan PUR Kaupasta.

Wild Traveller on kasvipohjainen ravintolisä, joka on suunniteltu avuksi matkustuksen aiheuttaman rasituksen (kuten väsymys ja epäsäännöllinen unirytmi) selättämiseen ja sen ainesosaluettelo onkin tosi vakuuttava! Puhumattakaan siitä, että ne koostuvat täysin ravinnosta ja tällöin kroppa pystyy hyödyntämään ne parhaalla mahdollisella tavalla. Osittain siitä onkin varmasti kiittäminen, että päästyäni perille mun kroppa ei oireillut pätkääkään pitkästä matkasta huolimatta! Paluumatkalla unohdin ne ja niin.. kotiin palattuanihan mä olinkin väsynyt ja sairastuin heti takaisin kylmään saavuttuani 😉

Wild Nutritionin tavoin Living Nutritionin ravintolisät on huippulaatuisia, ja valitsin matkalle mukaan Terrain -kapselit niiden sisältämän aloe veran ja punajalavankuoren takia – ne nimittäin suojelevat suoliston herkkää pintaa ja soveltuvat hyvin juurikin hieman extreme-olosuhteisiin 😉 Heti jos vatsa vähäänkään tuntui hassulta reissun aikana, sai pari kapselia tilanteen rauhoittumaan ilman sen kummempaa oireilua.

Maailman kivoimmat menkat

Parhaat oivallukset syntyi ehdottomasti oman voimaantumisen kautta, ja oon huomannut että sitä tapahtuu eniten juuri silloin kun on kaukana kotoa – silloin kun on pakko pärjätä yksin eikä oo ketää keneen turvautua. Silloin sitä tajuaa, mihin kaikkeen sitä oikeasti pystyy – kun vaan haluaa ja antaa itselleen mahdollisuuden. Tunnistin omat vahvuuteni paremmin ja tajusin, mitkä asiat vie multa energiaa. Jos et oo lukenut vielä Nollatoleranssi -postausta, niin suosittelen!

Suosituin postaus oli ehdottomasti mun poikkeuksellinen kirjoitus kuukautitista – nimittäin valituksen sijaan positiivissävytteinen 😉 Kyllä, menkatkin voi olla kivat!

Marraskuun makeimmat

Viilein harrastuskauden aloitus oli itseasiassa eilen, kun hyppäsin hyytävän tuulisena pakkasiltana avantoon. Mutta tiiättekö mitä? Se fiilis sen jälkeen on niin älyttömän siisti, etten osaa edes sanoin kuvailla! Siis niin hyytäävän kutkuttava, ja koko loppuillan voit tuntea veren virtaamisen pitkin kroppaa.

Persimonvanukas

Paras matkakohde oli kaikista huikeista paikoista, maisemista ja mielettömistä tyypeistä riippumatta oma koti. Musta on ihanaa, että mun elämä on sellaista etten kaipaa siitä lomaa! Se on ollu yks mun elämän tavoitteesta ja oon onnellinen, että pystyn elämään sen mukaisesti. Ja entistä ihanemmaksi kotiinpalun teki persimonin satokausi, joka alkoi just sopivasti ja sainkin hamstrattua kaupasta runsaasti juuri ihanan kypsiä herkkuhedelmiä keittiön täyteen 😉

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.