Hae
Aino Mäkelä

Vinkkejä kesätreenaajille

Ihanaa! Kesä ja helteet saapui vihdoin taas ilostuttamaan meitä läsnäolollaan – voidaanko nyt siis keskittyä niistä nauttimiseen sen ainaisen liian kuumasta valittamisen sijaan? Okei, voiko edes olla liian kuuma? 😉 Suomen kesä on niin lyhyt, että mikäli vaan työt antaa periksi niin suosittelen kaikkia majoittumaan seuraavaksi viikoksi ulos ja tankkaamaan itsensä täyteen aurinkoenergiaa sekä D-vitamiinia sillä syksy taas kuitenkin tulee nopeampaa mitä kukaan meistä haluais – uskokaa tai älkää.

Mulle ainakin treenaaminen on osa sitä nauttimista ja hyvinvointia eikä kesä tai sen kummemin helteetkään vaikuta siihen mitenkään negatiivisesti – päinvastoin! Halusinkin jakaa teille pari hyväksi kokemaani kikkaa, joiden avulla mä saan pidettyä treenimotivaation ja tahdin yllä läpi kesän 😉1. Nauti kesästä! Oo paljon pihalla ja nauti auringosta sillä siitä saa paljon energiaa sekä aidosti hyvä fiilis. Kesäisin koko Suomi herää henkiin ja musta onkin ihana katsella, kun kadut ja rannat täyttyy iloisista ihmisistä. Siitä tulee itsekin ihan älyttömän hyvälle tuulelle 😀 Ulos voi ottaa mukaan vaikkapa läppärin ja siirtää toimiston rannalle hetkeksi, jos siltä tuntuu – kaikkea ei tarvi hoitaa hikisessä toimistossa.

Nautinto on siinä mielessä tärkeää että se lisää sun motivaatiota tehdä itselles hyviä asioita muutenkin. Kuten treenata ja syödä hyvin!

2. Jos haluat treenata salilla tee se aamulla. Mä heräsin tänään 6:30 ja menin treeneihin 7:30, vaikka mun ei ollu mikään pakko. Tein sen ihan vaan siksi, että pääsin suoraan treeneistä uimaan ja rannalle! Jos oisin ajatellu meneväni myöhempiin treeneihin oisin todennäköisesti jättäny sen välistä, kun joku ois soittanut ja pyytänyt rannalle. Kun treenin tekee heti aamusta, vielä kun muut tyypit puuhailee aamuaskareidensa parissa, ei vahingossakaan tuu eteen sitä tilannetta että joudut punnitsemaan treenin ja kavereiden väliltä 😀 Kuka oikeasti haluaa hengata kavereiden kanssa aamulla ennen kahdeksaa? Hahha!OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA3. Tee monipuolinen treeni ulkona. Koko kroppaa kuormittavat kuntopiirit toimii aina ja on helppo toteuttaa olosuhteista riippumatta niin mökillä kuin vaikkapa rannallakin sillä aina ei tarvi mennä sinne hikiselle salille! Silloin ei myöskään tarvi kuluttaa aikaa salille siirtymiseen tai sieltä pois tulemiseen ja treenikin tulee yleensä tehtyä tehokkaammin, kun sen rytmittää tiiviisti tai tekee sen vaikkapa aikaa vastaan 😀 Mökille loistavia treenimuotoja onkin juoksuleikittelyt, mäkivedot ja juurikin kuntopiirit – paljon koko kroppaa kuormittavia isoja liikkeitä ei tarvi tehdä montaa eikä kovinkaan useaa toistoa putkeen, jotta saa hien kunnolla pintaan!

Vinkkejä nopeisiin ja tehokkaisiin kotitreeneihin löytyy täältä blogistakin tägin ”kotitreeni” -alta.

Kuntopiirin voi toteuttaa loistavasti oman kehon painoa hyväksi käyttäen, mutta mun tän kesän lemppari treenikaveri mökille on ehdottomasti SandBell-hiekkasäkki. Monet teistä varmaan muistaa, että mä oonkin ohjannut SandBell-tunteja kuluneen vuoden aikana? SandBell on ihan mahtava treenikaveri ja toimii siis samalla idealla kuin kahvakuula, mutta on käyttäjälleen paljon turvallisempi sekä miellyttävämpi käyttää sillä se on oikeasti pehmeä mikä mahdollistaa samalla en monipuolisemman käytön! Se ei satuta eikä mene rikki tai riko paikkoja, vaikka ote vähän lipsuisikin voimien loppuessa 😉 Hihhi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oman SandBellinsä voi hommata BF-shopista, joka toimii sekä internetissä että Helsingin Sörnäisissä Savate Clubin yhteydessä – siellä voit käydä myös inspiroitumassa SandBell -harjoittelusta ohjatulla tunnilla!

Tehokkaissa kuntopiireissä saat maksimoitua suoritustehoa kompressiovaatteilla ja tänään aamulla säärystimet pelastikin taas mun omat treenit. Mäkivetoja maanantaiaamuna.. hyi että, meinas tulla aamupala moikkaamaan! Voit lukea mun kokemuksia kompressiovaatteista TÄÄLLÄ jos et oo sitä vielä tehnyt.

Tehokkaita treenihetkiä,
<3 Aino

PS. Kiitos ihanalle Oonalle kuvista – jälleen kerran!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.