Hae
Aino Mäkelä

Hyvinvoinnin ylläpitoa

Sain juuri palautettua viimeisen koulutehtävän tälle syksylle. Jes!! Vaikka mulla on useisiin koulutehtäviin deadline vasta kevään puolella päätin jo alkusyksystä suorittavani tietyt jaksot jo syksynä puolella jotta hommat ei kasaudu – keväällä kuitenkin alkaa sitten pääsykokeisiinkin lukeminen johon haluan keskittyä sata lasissa 🙂

Tehtävässä käskettiin pohtia omia liikunta- ja terveystottumuksia sekä pohtimaan miks minun kannattaa jatkaa näiden elämäntapojen noudattamista. Voitte kuvitella että vietin hetken jos toisenkin sormet syyhyten aiheen parissa 😀 Tässä muutamia syitä jotka saa mut jatkamaan terveellisten elämäntapojen parissa..

Liikunnan harrastaminen jatkossakin on tärkeää sillä likunnan vaikutukset kehoon ei oo pysyviä vaan suurin osa katoaa jo parin päivän päästä liikunnan harrastamisesta. Lisäksi aktiivisen elämäntavan säilyttäminen on helmpompaa entä sen uudelleenopettelu 🙂 Liikunnalla on mulle myös mentaalinen vaikutus – harrastamalla liikuntaa innostan itseäni myös muilla elämän saroilla tekemään hyviä valintoja esimerkiksi ruokavalion suhteen.

 

Mulla ei oo koskaan aiemmn ollut mun kropassa näin hyvä olo. Mulla on tosi kevyt ja energinen fiilis kun aiemmin olin hyvin paljon väsyneempi ja laiskempi – saan nykyään paljon enemmän aikaiseksi mitä ennen. Hyvinvointi näkyy myös esimerkiksi mun ihon ja hiusten kunnossa sekä muutenkin ulkoisessa habituksessa. Oikealla ruokavaliolla ja liikunnalla on varmasti tähän oma osansa 🙂 Erityisesti sillä ruoalla.
 

Mun itsetunto on terve ja arvostan itseäni nykyään paljon enemmän. Liikunta nostaa itsetuntoa sekä tuo hyvää fiilistä ja se on varmasti vaikuttanut tähän. Ne itsensä voittamisen hetket ja ahaa -elämykset ”mä pystynkin tähän!” on kasvattaneet mun itsetuntoa ihan huimasti ja rohkasee mua yrittämään jatkuvasti kaikkea uutta mihin en oo kuvitellu aiemmin pystyväni!

 

Pitämällä itsestäni huolta nyt teen palveluksen tulevaisuuden minälle sekä läheisille ja yhteiskunnalle. Kun pysyy toimintakykyisenä ja terveenä niin pärjää itse, toivottavasti, ilman muiden apua arjesta mahdollisimman pitkään ja säästyy jatkuvilta terveyskeskusreissuilta. Oikeanlaisella ruokavaliolla pystyy estämään monia kansansairauksia ja liikunta tukee näitä vaikutuksia, vaikka ruokavalio onkin se ykkösjuttu.
Haluan vanhana olla se ihana toimelias mummo joka vielä lapsenlapsiaan huvipuistoihin!

Ylipäätään haluan pysyä terveenä, jotta saan nauttia elämästäni täysillä eikä mun läheisten tarvitse kantaa musta huolta. Tää elämäntapamuutos on ollut paras lahja jonka oon koskaan itselleni antanut <3

Mitkä asiat saavat teitä pitämään huolta hyvinvoinnistanne? 🙂

kuvat weheartit.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.