Hae
Aino Mäkelä

Aamurutiini

Mulla on hyvin vakiintunut aamurytmi, jonka avulla saan aina päivän käyntiin ongelmitta. Se on ainut ”vakiorutiini”, mitä mulla on, sillä koulu ja työhommat on niin epäsäännöllisiä.
Aamuisin aina nautin ensin lasin tai pari vettä, jota säilytän jääkaapissa – kylmä vesi on parasta, hanasta tuleva ”haalea” vesi on jotenkin pahempaa 😀 Sen jälkeen lenkkikamppeet päälle tai treenikassi olalle ja aamureippailun pariin! Aamupalaa en siis osaa nauttia suoraan sängystä herättyäni, vaan mun pitää ensin saada mun kroppa hereille jotenkin.

Aamupala on joka aamu lähes sama, poikkeuksena tietty ne aamut jolloin en herää omasta kotoa. Keitän puuron soijamaitoon ja nautin sen marjojen, raejuuston ja siementen kera. NAM! Siis varsinkin tuo soijamaitoon keitetty puuro on ihan herkkua. Raejuusto tuo kivasti proteiinia ja vähän ”suolaisuutta” tuohon settiin, suolaahan en puuroon lisää ollenkaan. Joskus aikoinaan otin idean tähän aamupalaan GoFatGo -haasteesta, mutta silloin (oiskohan neljä vuotta sitten..?) se oli mun mielestä ihan hirveän makuista… nyt en voi ymmärtää, että  mitä oon sillon mahtanut ajatella? 😀
Puuron kans syön vielä vähän näkkäriä ja yleensä myös jonkun sitrushedelmän – appelsiini ja greippi on mun suosikkeja! Tällä kombolla kyllä jaksaa lounaaseen asti loistavasti ilman inhottavaa näläntunnetta ja väsymystä 🙂

Millasia aamurutiineja teillä on? Millasen aamupalan yleensä nautitte?

Tää aamupalahan on tosi täyttävä ja tasapainoinen, sopii mielestäni loistavasti myös keventäjän aamupalaksi! Ainakin itse söin juuri tätä aamupalana niinä aikoina, kun painoani pudotin 🙂

Järkytyin hieman, kun huomasin tilastoista kuinka monet ihmiset jättää aamupalan välistä. Varmasti myös hyvinpaljon tottumuskysymys, mutta ainakin omalla kohdallani aamupala on se päivän tärkein ateria, jota en voi  halua jättää välistä. Niinä päivinä, jos en aamupalaa jostainsyystä nauti, menee yleensä muukin ruokailu helposti vähän päin metsää.. nälkä kurnii jatkuvasti ja mielitekoja syntyy tuon tuosta, mikä johtaa siihen että loppupäivänä ja illalla tulee syötyä vähän mitäsattuu ja isoja annoksia…. jos siis itsehillintä ratkeilee. Nälkä on tunne, joka johtaa mut harhapoluille tosi herkästi.
Esimerkkinä yks lauantai parin viikon takaa.. heräsin lähempänä puoltapäivää ja ajelin porukoille tyhjällä mahalla. Eikä siellä ollut mitään ruokaa valmiina! Siinä kokkaillessani taisin nälkääni syödä muutaman leivän, vähän suklaata ja pari keksiä.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.