Hae
Aino Mäkelä

Tehokuuri vastustuskyvylle & laku-marjaherkku

VastustuskykyOsa tuotteista saatu testiin blogin kautta

Arvaatteko mitä? Mä oon flunssassa. Taas! Ja ois huijaamista jos sanoisin, etten ymmärrä miten sillä tää on ihan selkeä homma – syksyllä ei kannata hengailla liian vähillä vaatteilla ulkona, ainakaan jos on just hikoillut vaatteensa märäksi.

Vastustuskyky

No ei sen enempää siitä sitten, vaan keskitytään mielummin kivoihin juttuihin. Nimittäin mun tehokenoihin flunssan ennaltaehkäisyyn ja sen (oireiden) selättämiseen! Vinkkejähän kun löytyy joka lähtöön ja jokaisella on varmasti omat ykköskeinonsa ja ne, jotka toimii omalla kohdallaan parhaiten. Tässä on mun suosikit:

 1. Ravinteita! Kipeänä jos joskus kehoon kannattaa tankata rutkasti ravinteita. Silloin jos oon tulossa kipeäksi juon päivän aikana kolme viherjuomaa, puristan vähintään kaksi vihermehua ja terästän ne C-vitamiinilla. Lisäksi naukkailen sinkkiä ja D-vitamiinia, ja viherjuomien ja -mehujen seassa menee kasvirasvoja imeyttämään ravinteita. Mehuissa on kaikean vihreän ja aineenvaihduntaa kiihdyttävän + nesteyttävän lisäksi myös inkivääriä, joka antaa pöpöille kyytiä!
 2. Lepo ruoansulatukselle. Aina jos mulla on vähänkää sellanen olo, että oon tulossa kipeäksi tai oon jo kipeänä vältän kaikkea raskasta syömistä. Sen sijaan suosin kaikkea ravinteikasta ja helposti sulavaa, kuten vihermehuja, smoothieita ja keittoja – tällöin ruoansulatukselta säästyvä energia jää elimistön vahvistukseen ja pöpön kukistamiseen!
 3. Reishi eli tutummin lakkakääpä, on voimakas – rentouttavana tunnettu – adaptogeeni. Adaptogeeninä se auttaa kehoa vahvistumaan, mutta reishillä on flunssapotilaalle muitakin arvokkaita ominaisuuksia: se nimittäin irroittaa tehokkaasti limaa!
 4. Kurkuma on monelle tuttu flunssantappaja. Sen sisältämä kurkumiini on vahva antioksidantti, jolla on mm. tulehduksia hillitsevä vaikutus. Kipeänä ollessa mä laitankin smoothieihin ja mehuihin aina kurkumaa mustapippurin kera, juon kurkumateetä ja syön vielä erikseen vahvoja kurkumakapseleita.
 5. Yrttiuutteet – etenkin kotimaiset Arctic Warriorsit, jotka pitää sisälllään Suomen Lapin arvokkaimpia yrttejä! Vastustuskykyä on hyvä ylläpitää ruusunjuurta sisältävällä Taistelijalla ja puolestaan flunssan ollessa päällä suosin Puolustajaa, joka sisältää immuunipuolustusta vahvistavaa ja antibakteerista väinönputkea.
 6. Riittävä lepo. Kipeänä parasta mitä itselleen voi tehdä, on nukkua tarpeeksi ja antaa keholle energiaa parantaa itsensä. Ei kannata lähteä liian aikaisin höntyilemään, tai varsinkaan treenaamaan! Liiallinen ruudun tuijottaminen kipeänä voi häiritä lepoa, joten sen sijaan kannattaa vaikka kuunnella äänikirjoja ja tosiaan juoda rentouttavaa reishiä.

Vastustuskyky

Niin ja sit tietysti mun sairaspäivien lempiherkku.. Tää on niin hyvää!

Laku-marjaherkku

Sekoita seuraavat ainekset blenderissä sekaisin:
250g marjoja (mansikkaa, vadelmaa, mustaherukkaa)
1 mitalllinen riisi+herneproteiinisekoitusta, vanilja
2 rkl kookoskermajauhetta
1 tl lakritsinjuuriuutejauhetta
0,5 tl acerolaa
2-4 dl vettä (riippuen kuinka löysän koostumuksen tahdot)

Kyseessä ei suinkaan oo mikään tehokkain flunssantappopommi, mutta sisältää paljon hyviä antioksidantteja ja ravinteita puolustuskyvylle sekä mikä tärkeintä: maistuu taivaalliselle. Se on tärkeetä silloin kun on kipeenä – sillä tiedättehän te: hyvä ruoka, parempi mieli. Ja kun mieli kohenee niin samalla myös olokin paranee, ihan ku huomaamatta!

Mitkä on teidän parhaimmat tehovinkit flunssa-aikaan? Otan innolla vastaan teidän kokemuksia kommenttiboksin puolelle!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Anu kirjoitti:

  Mikä herkku! Osaatko vinkata,mistä tuota acerolaa ja kookoskermajauhetta voisi hankkia?

  • Aino kirjoitti:

   Osaanpa hyvinki 🙂 Molempia saa FitnessFirstin verkkokaupasta, mistä itekkin oon omani hankkinu. Suosittelen! 🙂

 2. Orvokki kirjoitti:

  Mä lisäisin tohon listaan vielä laadukkaan omega3:sen. Itse olin flunssassa todella usein vielä viime talvena, mutta sen jälkeen kun löysin todella laadukkaan ja hyvin imeytyvän omega3-kalaöljyn, niin en ole ollut kipeä! Viime viikolla flunssa yritti tehdä tulojaan, mutta meni parissa päivässä ohi jo ennen kun oli kunnolla iskenytkään. 🙂 Omega3 hillitsee kehon sisäistä tulehdustilaa ja sitä kautta parantaa vastustuskykyä. Paranemisia! 🙂
  http://punainenorvokki.blogspot.fi

  • Aino kirjoitti:

   Joo just näin ja just sen takia ne mun mehujen sekaan lorauttamani kasviöljyt niitä omegoita sisältääkin 😀 Tarkemmin itseasiassa Udo’n omegaöljyä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.