Hae
Aino Mäkelä

Kiitos Helsinki

PunavuoriNyt se on virallisesti ohi, yksi mun elämäni mullistavimmista aikakausista ja elämä Helsingissä. Eilen jättäessäni avaimet jokaista nurkkaa myöten kiillotetun asunnon pöydälle, joka muuten on yksi ihanimmista pikkukodeista ikinä, mun mieleen tulvahti järjetön ryöppy kutkuttavia ja onnentäyteisiä muistoja joita viime vuodet piti sisällään.

Muistan edelleen, kuinka nihkeästi aikoinaan suhtauduin Helsinkiin ja miten vastahakoiselta ajatus sinne muuttamisesta tuntui. Mutta onneksi olin valmis tekemään unelmieni eteen mitä tahansa! Helsinki kasvatti mua ihmisenä hirveästi, opetti itsenäistymään ja sosiaalisoitumaan, sekä myös pitämään varansa. Helsingissä musta kasvoi aikuinen, itsenäinen nainen, vaikka edelleenkin myönnän olevani aika lapsi vielä.

PunavuoriJo heti ensimmäisen kuukauden jälkeen Helsinki tuntuikin jo ihan kodilta ja sen jälkeen asiat sujui aika sutjakkaasti, omalla painollaan vieden mua kokoajan eteenpäin. Matkan varrella unelmat vaihtui ja tavoitteet muuttui, mutta intohimo ja elämänjano ei oo kadonnut mihinkään!

Vuosien varrella sain tutkinnon, tein töitä niin liikunnan kuin ravitsemuksenkin parissa, tutustuin mahtaviin ihmisiin,aloitin opiskelun uudestaan, kirjoitin kaksi kirjaa, itsenäistyin bloggaajana ja aloitinpa elämäni yrittäjänäkin.

 

El FantEl FantHelsinki kohteli mua kauniisti, mutta nyt on aika antaa Jyväskylälle mahdollisuus näyttää mitä sillä on mulle tarjottavana. Tai mulla sille! Ainakin ensimmäisten päivien jälkeen uudessa kotikaupungissa musta tuntui, että fiilis ja ilmapiiri on juuri sitä mitä houkutuksia pullollaan olevan hektisen Helsingin jälkeen kaipaan: letkeää rentoutta ja rauhaa.

Enkä mä tuu Helsinkiä täysin hylkäämään, sillä mulla on siellä niin paljon kaikkea itselle tärkeää ja rakasta – kuten esimerkiksi ystäviä. Ja onhan mulla vielä aivan liian monta söpöä kahvilaa ja ravintolaakin testaamatta! Onneksi sentään kerkesin käydä Katariinankadun uudessa El Fantissa tiistaina nautiskelemassa kupposen teetä ja aimo annoksen inspiraatiota muuttohälinän keskellä. Suosittelen muillekkin, jotka haluaa nautiskella kahvia/teetä/viiniä viihtyisässä miljöössä 🙂

BilbaoNyt parhaillaan oonkin sitten Bilbaossa tutustumassa kaupunkiin ja paikallisiin luontoon sekä tietty ruokakulttuuriin. Näin ekan päivän jälkeen voin sanoa, että täällä on tosi ihanaa! Ja lupaan, että tuutte kuulemaan ja näkemään vielä paaaaljon lisää 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.