Hae
Aino Mäkelä

Olet ihana!

Joka aamu herätessäni ja ilta nukkumaan mennessäni painan pääni tyynyyn – tyynyyn, joka kertoo minun olevan ihana.

Olet ihana! Olen ihana! Miksi sitä on välillä niin vaikea muistaa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERASain tyynyni valmistujaislahjaksi äidiltäni. Tuon ihanan tyynyliinan sisällä piilee täydellisyyttä hipova Dugem -terveystyyny, joka taisi olla koko lahjan idea 😉 Parempien yöunien lisäksi saan myös joka aamu aloittaa aamuni hymy naamalla sekä illalla rauhoittua kauniiseen ajatukseen: olen ihana!

 

Ja vaikka takana ois kuinka rankka päivä niin viimeistään sänkyyn mennessä hymyy palaa takaisin huulille. On ihana mennä nukkumaan, kun muistaa olevansa ihana!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMutta mun on nyt ihan pakko tehdä tunnustus sillä mun päätä vaivaa eräs hassu ajatus. Jos tyynyssä lukis ”olen ihana!” tuon ”olet ihana!” sijaan se tuntuis musta väärältä. Ihan samalla tavalla, kun musta tuntuu väärältä sanoa se ääneen. Ei siksi etten kokisi olevani ihana vaan siksi, että jotenkin musta tuntuu että niin ei saisi sanoa. Ihan kuin olisi väärin pitää itseään ihanana.

Tuntuuko teistä koskaan samalta?
OLYMPUS DIGITAL CAMERALoppupeleissä kuitenkin se, että tykkään itsestään ja viihtyy omassa seurassaan on kaiken hyvinvoinnin perusta. Täydestä kaivosta on helpompi ammentaa myös muillekkin, eikö totta? 😉 Muistan kyllä vielä hyvin elävästi nekin ajat kun en tykännyt itsestäni eikä silloin kyllä mun seurasta nauttinut kovin moni muukaan. Ainakaan samassa mittakaavassa mitä nykyään. Vaikka aikoinaan pelkäsin mun elämäntapamuutoksen vievän mut kauemmas mun kavereideni luota niin oon saanut heiltä ainoastaan positiivisia kommentteja – kommentteja siitä, kuinka paljon onnellisempi ja sitä kautta parempaa seuraa mä nykyään oon.

Ja se jos jokin tekee mut entistä onnellisemmaksi 🙂 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Koska olette ihania ja mäkin haluan olla ihana teille niin sen sijaan, että höpöttelisin teille vaan ihanuuden ilosta ja kiusaisin herkkukuvilla niin jaan myös kyseisen – erittäin ihanan ja helpon – reseptin teidän kanssanne. Voitte tehdä niitä vaikkapa illalla valmiiksi jääkaappiin ja nautiskella niitä aamulla sängyssä ilman kiirettä yhtään mihinkään.

SITRUUNA-LAKRITSI KVINOAHERKUT

1dl kvinoamuroja
teelusikallinen hunajaa
ruokalusikallinen sitruunan mehua
teelusikallinen lakritsijauhetta

Sekoita hunaja, sitruunan mehu ja lakritsijauhe keskenään. Pyörittele kvinoamurot seoksessa ja nosta se jääkaappiin imeytymään hetkeksi.

ruokalusikallinen sitruunamehua
ruokalusikallinen kookosöljyä
teelusikallinen lakritsijauhetta
ruokalusikallinen riisiproteiinia
teelusikallinen lucumaa

Sekoita sitruunamehun ja kookosöljyn sekaan muut ainekset. Kun massa on tasainen kaada se kvinoamurojen joukkoon ja painele rasian/vuoan pohjalle tasaiseksi levyksi. Laita jääkaappiin tiivistymään vähintään puoleksi tunniksi. Sen jälkeen leikkaa levystä haluamasi kokosia patukoita tai palasia ja nauti ihanasta herkkuhetkestä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIhanaa sunnuntaita,
<3 Aino

PS. Olet ihana!

8 kommenttia

 1. Christina kirjoitti:

  Moikka!
  Tuo on kyllä tosi vaikea sanoa ittelle, että ”olet ihana”.. Ite olen nyt n. vuen ajatellu, että olen ihana ja nätti, aina ko katon peiliin, ja vaikka sitä ei sen kummemmin ole ääneen sanonu, niin on selkeesti jo ajatuksen tasolla tuottanu tulosta 🙂 Tokihan edelleenki on niitä päiviä ko tuntuu että vois hautautua johonki maan alle, ettei kukkaan näkis, mutta onneksi niitä on harvemmin ^^ Mutta joskus jostaki luin tai joku sano mulle, että kannattaa ottaa tavaksi sanoa ittelle/ajatella että on ihana, niin pikkuhiljaa sitä alkaa myös uskomaan siihen 😉
  Mutta se vain on jotenki mukavas niin ”epäsoveliasta” tykätä ittestään ja kehua itteään, vaikka siihen oikeasti olis aihettaki. Ja vaikka ite kannustanki muita kehumaan itteään, niin kyllä se vaan omaanki korvaan kuulostaa oudolta, jos joku oikein ylitsevuotavasti itteä kehhuu.. Mutta johtuu varmasti just siitä ko siihen ei ole tottunu, ja ko ei sitä ihmiset tehe..

  Mutta, aivan mahtava tämä sinun blogi! Paljon saa ruokahommista itellekki inspistä, ja useimmiten ko lukkee tätä (varsinki noita liikuntajuttuja) niin, tullee olo että vois lähteä vaikka salille… 😀 Kiitos siis Tosi paljon!
  Mukavaa syksyn alkua sulle! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Juu – mähän pyrin aina jokaisen päivän aloittamaan sillä, että katon itseäni peilistä ja kehun itseäni. Parikin positiivista juttua heti päivän aluksi tekee oikeasti itselleen ihan tosi hyvän mielen 🙂 ”Se mihin keskittyy, se lisääntyy” hihhi!

   Oot ihan oikeassa tuosta itsensä tykkäämisen ”epäsoveliaisuudesta” ja mä uskon, että se johtuu just siitä että sitä ei vaan ihmiset oo tottunut tekemään ja siksi sitä niin kovasti vierastetaan. Siksi haluankin omilla kirjoituksilla kannustaa kaikkia ihan rohkeasti tykkäämään itsestään! Ja hehkuttaa sitä niin kovaa kun vaan jaksaa:)

   Kiitos ihanasta kommentista ja ihanaa alkavaa syksyä sinnekkin!

 2. nana kirjoitti:

  Nam nam, pakko kokeilla tätä herkkua pian :p

  nana-superfitme.fitfashion.fi

 3. outi kirjoitti:

  Ihana postaus, ihana 😉

 4. Johanna kirjoitti:

  Ihana muistutus! 🙂 Ja aivan ihanan oloinen resepti myös! Meni talteen seuraavaa herkutteluhetkeä varten 🙂 <3
  -moveliveenjoy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.