Hae
Aino Mäkelä

Mustikkajuustokakku – ketogeeninen & gluteeniton!

*Sisältää mainoslinkkejä

Onko teistä kukaan syönyt Pingviini mustikkajäätelöä, sellaista mikä löytyy litran paketissa? Noh, mä olen ja meillä se lukeutuu tuon kaksilahkeisen lemppariherkkuihin – se on varmaan parasta jäätelöä, mitä Markus tietää.

Samalla viikolla kun tutustuttiin tuohon ihastuttavaan jäätelöön herkuteltiin mun ystävän luona gluteenittomalla mustikkapiirakalla, joka sekin oli ihan taivaallisen hyvää! Ja kuten aina, tälläkin kertaa inspiroiduin näistä herkuista ja loihdin samoista elementeistä terveellisemmän vaihtoehdon, joka sopii niin ketogeenisen kuin gluteenittomaankin ruokavalioon!

Ketogeeninen mustikkajuustokakku

POHJA
4dl mantelijauhoa
2rkl koivusokeria
75g voita
ripaus suolaa
ripaus vaniljaa

TÄYTE
4 kananmunaa
500g mascarponejuustoa
5 mitallista KETO Fuel Blueberry & Coconut
0,5 dl koivusokeria
1/2 raastettu sitruunan kuori
1/2 raastettu sitruunan mehu
200g mustikoita

Aloita pohjan valmistaminen sulattamalla voi juoksevaksi. Sekoita sulan voin sekaan mantelijauho, koivusokeri ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja painele leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle.

Valmista täyte sekoittamalla kananmunat ja mascarpone tasaiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon koivusokeri, sitruunamehu ja raastettu kuori. Viimeisenä nostele varovasti sekaan mustikat. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

En edes muista millon viimeksi oisin leiponut tällaista ”amerikkalaistyylistä” juustokakkua ja leipoessa jännitin, että mitäköhän tästä oikein tulee.. Mutta jo pelkästään taikina oli niin herkullista, että tiesin loihtineeni jotain todella hyvää! Ulkonäkö ei ollut se kaunein, mutta onneksi maku korvasi kaiken <3

Muille innokkaille leipureille haluan vielä vinkata FitnessFirstin 10v syntymäpäivistä, jotka on parhaillaan käynnissä! Ja itseasiassa niitä juhlitaan koko toukokuu 🙂 Siellä on muun muassa tässä reseptissä käyttämäni mantelijauho todellla edullisesti – vain 15,90€/kg! Unohtamatta muita tarjouksia, esimerkiksi luomulaatuisista pähkinöistä. Pääset tutustumaan tarjouksiin TÄÄLTÄ.
Herkullista alkavaa viikkoa kaikille,
<3 Aino

LUE MYÖS:
Ei hyvää ilman pahaa / Entä jos..? / Yksi koira vai kolmen lauma?

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Yksi kommentti

  1. Anna kirjoitti:

    Moikka! Kiitos herkullisen oloisesta reseptistä! Leivon työpaikalle kakkua ja haluaisin huomioida myös ketogeenista ruokavaliota noudattavat, joita siellä on muutama. Mitä mieltä olet, voisiko tämän tehdä ilman tuota Keto fuelia? En haluaisi hankkia mitään sellaista, mikä ei omassa kaapissa kulu. En myöskään ole varma koivusokerin saatavuudesta omassa kaupassani – voisiko sitä korvata millään muulla tarvittaessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.