Hae
Aino Mäkelä

Ihanan erilainen chiapuuro

Suomalaiset on tunnetusti kovia puuronsyöjiä ja perus kaurapuuro maistuu kyllä mullekkin paremmin kuin hyvin – hyvin valmistettu, ihanan pehmeä ja tarpeeksi pitkään haudutettu kaurapuuro raejuustolla ja marjoilla tai maapähkinävoilla terästettynä on erinomainen startti aamuun kuin aamuun 😀

Mutta vaihtelu virkistää, eikös vaan? 😉 Mua ainakin alkaa kyllästyttämään, jos joka päivä syön samoja ruokia.OLYMPUS DIGITAL CAMERAJuuri siksi oonkin kehitellyt perus-kaurapuurolle korvaavia ratkaisuja joista chiapuuro on yksi ja se sopii mun mielestä ehdottomasti juurikin rauhallisiin aamuihin, sängyssä nautittavaksi – eli loistava aamupala rentoon sunnuntaihin, hihhi.

Chiapuuro on tavallaan tuorepuuroa ja reseptejä löytyy varmasti yhtä monta kuin tekijöitäkin, mutta tässä teille oma suosikkini jolla koostumuksesta tulee ihanan raikas ja täyteläinen eikä yhtään kuiva 🙂OLYMPUS DIGITAL CAMERAMARJAISA CHIAPUURO

2,5dl luonnonjugurttia
1purkki kuningatar-pilttiä
4rkl chiasiemeniä
1rkl mustikka-marjajauhetta
1rkl pellavansiemenrouhetta
1rkl spelt-kuitulisää

Ja valmistaminen on älyttömän yksinkertaista:
Sekoita kaikki ainekset keskenään purkissa ja nosta jääkaappiin yöksi vetäytymään. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMutta miksi juuri chiasiemenet? Parhaiten chiasiemenet ehkä kuitenkin tunnetaan runsaskuituisena hyvien rasvahappojen lähteenä. Liottamalla chiasiemeniä niihin muodostuu geeli, joka parantaa kuitujen imeytymistä ja edistää vatsan toimintaa 🙂

Kuitujen ja rasvahappojen lisäksi chiasiemenet sisältää runsaasti elimistölle välttämättömiä proteiineja, kalsiumia ja magnesiumia eli oikein ihanteellista ravintoa paljon kuluttavalle aktiiviselle ihmiselle 🙂 OLYMPUS DIGITAL CAMERALeppoisaa sunnuntaita! 

<3 Aino

PS. Vielä tänään kerkeette äänestää Inspiration Blog Awardseissa! Kategoriana RUOKA, hihhih 🙂

12 kommenttia

 1. Kaisu kirjoitti:

  Moi! Mä palasin tänne tauon jälkeen 🙂 Huomasin että sä oot nyt FBssä ja tykkäsin heti!!! Mahtavaa, nyt seuraaminen on mulle helpompaa koska tykkään niin siitä että uusimmat postaukset näkyy FB janalla 😉 Kävin äänestämässäkin. Sulla on hyvä blogi! Pitää lukea postauksia taakse päin kun ehdin 😉

  • Aino kirjoitti:

   Jeijjjj tervetuloa takaisin! 🙂 Mahtavaa! Ihanaa että FB-sivusta on iloa, en siis täysin turhaan sitä tehnyt, hihhi 😉

 2. L kirjoitti:

  Näyttää hyvältä! Pitää ehdottomasti kokeilla 🙂 Mä syön chia siemeniä rahkan seassa, eli heitän vaan sinne mukaan muiden härpäkkeiden kanssa. Tiedätkö toimiiko siemenien terveysvaikutteet ihan yhtä hyvin näin liuottamattakin?

  • Aino kirjoitti:

   Mä itse kans ennen käytin ilman liuottamista, mutta nykyään kyllä liuotan aina ennen käyttöä. Se ”geeli” joka siemeniin muodostuu tekee nimittäin älyttömän hyvää ruuansulatukselle ja edesauttaa kuitujen toimintaa sekä ravintoaineiden imeytymistä 🙂

 3. marissa kirjoitti:

  Oiiiioii!! Alkoi niin himottaa tätä. Huh. näyttää niin namilta 🙂 kiitos vinkistä <3

 4. Inka / alternatiiviurheilija.net kirjoitti:

  Chiasiemenet on mun lemppareita puurossa muutenkin, joten varmaan kokeilen tätä reseptiä 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Oiiii, ai ihan normipuuron seassa?! 😀 Kuulostaa aika hauskalta, pitää itsekin joskus testata! Mä oon käyttänyt puuron seassa vaan liuotettuja pellavan- ja auringonkukasiemeniä, hih.

 5. Laura kirjoitti:

  Ootko junassa nyt? Näin ainaki jonkun ihan sun näkösen hahaha sori stalker 😀

 6. Emma kirjoitti:

  Hihi tuntuu hassulta kommentoida siu blogii 😉 Mut kerro tyhmälle mistä löytyy marjajauheita? Punnitse&Säästäköko?

  • Aino kirjoitti:

   Hahha, sun pitää alkaa kommentoimaa useemmin nii ei tunnu nii hassulta ;D

   Punnitse&säästä kaupoista varmaan joo, omani ostin I Love Me -messuilta ja samoja purnukoita oon nähny ainakin Lifessä! Mut uskoisin että P&S:stä löytyy kans 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.