Hae
Aino Mäkelä

Savia, hennaa ja yrttejä

Savinaamio, hennavärejä ja yrttinaamio: Ennen

Ennen…

Reissusta palattuani mua ahdisti suunnattomasti mun rähjääntyny kuontalo, jonka juurikasvu hohkas harmauttaan. Asiallehan oli tietysti tehtävä jotain ja tällä kertaa päätin kokeilla jotain itselleni aivan uutta.. Niinpä päädyinkin ekokampaajan käsittelyyn erittäin uteliaana lopputuloksesta erityisesti värin suhteen.

Savea, hennaa ja yrttejä – niillä kaikilla mun reissussa rähjääntynyt, kuiva ja eloton hiuspehko saatiinkin sitten heräämään takaisin henkiin. Kyseinen hoito olikin parasta elvytystä mun hiuksille, jotta se pystyi puhkeamaan takaisin täyteen elinvoimaansa!
John Masters OrganicsKokonaisuudessaan kyse oli mulle paljon enemmän kuin pelkästä pinnallisesta hömpötyksestä jollaseksi monet (miehet..) naisten kampaajakäynnit mieltää, hahha! Pelkän värjäyksen lisäksi mulle nimittäin tehtiin myös hoitoja, joiden aikana sain rentoutua täysin ja nautiskella silmät kiinni kaikesta hemmottelusta.

Ennen värjäystä me aloitettiin puhdistamaan mun päänahkaa, johon kertyykin eniten elimistömme kemikaaleja ja toksiineja. Koko hoidon aikana käytettiin mulle jo entuudestaan tuttuja ja kotonakin kovassa käytössä olevia John Masters Organicsin luomutuotteita, joiden avulla saatiin myös päänahkaa puhdistettua alustavasti kemikaaleja irroittaen ennen varsinaista puhdistustoimenpidettä: savinaamiota.
Savinaamio
Oon viimeksi tainnut saada savea pään täydeltä polvenkorkuisena leikkiessäni mutasotaa naapurin pihalla äidiltä salaa.. Hahhah! Enkä silloin edes tajunnut kuinka hyvää savi mulle tekikään. Savinaamio puhdistaakin päänahkaa syvästi keräten itseensä sinne kertyneitä kemikaaleja ja muita toksiineja, samalla myös hiusta raviten.

Ennen savinaamion levitystä mun päänahkaa ja hiuksia valmisteltiinkin päähieronnalla, jonka kanssa käytetyt hiusöljyt tehostivat saven puhdistavaa ja ravitsevaa vaikutusta. Mun hiuksiin käytetty vihreä savi sisältää myös paljon luonnon mineraaleja ja ravinteikkuutensa vuoksi sillä onkin ikäntymistä ehkäisevä vaikutus! Aikamoista, eiks vaan?

Savinaamio, hennavärejä ja yrttinaamio: Jälkeen

..ja Jälkeen!

Savinaamion jälkeen hiukset olikin tosi vastaanottavaisia itse värjäystä varten! Mun hiuksiin levitettiin yrttihauteeseen sekoitettua hennaväriä, joka värin lisäksi myös hoitaa hiusta. Synteettiset hiusvärit on ollu pitkään se mun ”pahe” sillä en ois jotenki voinut edes kuvitella, että luonnonmukaisin menetelmin vois saada kaunista ja kestävää lopputulosta aikaan..

Ja niinhän siinä kävi, että mun oli laitettava heti seuraavana päivänä hoidon jälkeen asiakaspalautetta menemään..

Mun hiukset tuntuu aivan älyttömän ihanalta – niin elinvoimaiselta ja terveiltä! Mulla tekee kokoajan vaan mieli näprätä ja kosketella niitä, hehhe. Tuhannet kiitokset!

Kyllähän sen noista ”Ennen ja Jälkeen” -kuvista huomaa, että hoito oli todella tehokas ja teki todellakin tehtävänsä! Ja voitteko uskoa, että nyt vielä kolme viikkoa hoidon jälkeen tunne on edelleen sama. Eniten mut yllätti hennaväri, joka on edelleen kesäisen hehkuva – sen suhteen kun olin vähän epäuskonen sillä olin aatellu, että väri huuhtoutuis parin ensimmäisen pesun mukana viemäriin. Mutta väärässä olin! Jälleen kerran. Ja mikä parasta niin kuuleman mukaan pidemmällä aikavälillä hennaus syventää väriä ja pidentää värjäysväliä, jolloin hommasta tulee myös kukkarollekkin mieluisempaa.

Iso kiitos luomukampaamo Eco Beauty Wellness ja Aila ihanasta, kokonaisvaltaisesta hoidosta, joka todellakin sai mut hehkumaan! Ja suosittelen kyllä samaa lämpimästi kaikille muillekkin, varsinkin jos haluaa päästä eroon turhista kemikaaleista ja elimistöä kuormittavista kertymistä.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Kiitos, Aino tästä! Seuraava kampaamokäyntini on ehdottomasti tänne 😀

 2. Annie kirjoitti:

  Itsekin testasin kasvipohjaista hiusväriä ensimmäistä kertaa! En ole värjännyt hiuksiani varmaan kahteen vuoteen ja nyt tuli sellainen olo, että haluaa vähän ryhtiä tähän kuontaloon 😀 Halusin luonnollisen lopputuloksen, joten päädyin testaamaan Santen 100% kasviperäistä hiusväriä, minkä löysin Ruohonjuuresta. Siinä tuli myös mukana savinaamio, mikä laitettiin ennen väriä 🙂 Olen kyllä tosi tyytyväinen, eipä kirvellyt päänahkaa, eikä ammoniakin haju pistänyt silmiä vuotamaan! Ostan varmasti toistekin 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo mä en ookkaan koskaan testannu Santen värejä! Pitää varmaan koittaa niitä sit itsekkin ens kerralla 🙂 Mulla kans synteettisistä rupeaa kutiseen päänahka ihan hirveesti ja sitä jatkuu pari päivää..Eipä oo ollu sitä ikävä! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.