Hae
Aino Mäkelä

Makumatka: Syurbah

Makumatka reissulla oppimani Melakan aarteisiin eli perinteisiin paikallisiin resepteihin jatkuu tällä kertaa hyvinki yksinkertaisen paastokeiton muodossa! Tää keitto yllätti mut sillä voin nyt ihan rehellisesti myöntää ettei mulla olis koskaan käynyt mielen vieressäkään valmistaa vastaavaa itse.

No mutta, Malesiahan oli yllätyksiä täynnä – aina makuja myöten! Tutustu Makumatkan -resepteihin.

Makumatka: Syurbah

SYURBAH 
eli Arabialainen paastokeitto

tuore tomaatti
puolikas porkkana
iso sipuli
1tl kardemummaa
1/tl kanelia
5-6 neilikkaa
n. 200g kanaa/kalaa/lihaa/tofua
suolaa
1dl kaurahiutaleita

Pilko porkkana ja sipuli pieneksi ja blendaa tuore tomaatti pienen vesimäärän kera soseeksi. Laita kattila kuumememaan ja lisää sen pohjalle öljyä sekä hienonnettu sipuli kuullottumaan. Hetken kuullotuksen jälkeen lisää joukkoon myös mausteet (kardemumma, kaneli ja neilikat). Lisää soseutettu tomaatti, kana ja porkkanat pannulle, kun sipuli on ensin hyvin ruskistunut. Anna kypsyä kattilassa noin 5 minuuttia, jonka jälkeen voit lisätä kaurahiutaleet joukkoon. Jatkan kypsytystä vielä ainakin 10minuuttia, jonka aikana voit lisätä tarpeen mukaan 0,5-1,5litraa vettä. Viimeistele keitto lisäämällä suola oman makusi mukaan.

Ja uskokaa tai älkää: vaikka sopasta oli vaikea saada houkuttelevia kuvia ei sen maussa ollut valittamista. Päin vastoin! Jos vaan jaksaisin nähdä joka ilta näin paljon vaivaa helpon peruspuuron sijaan tietäisin millä saisin siitä hippasen maukkaamman ja monipuolisemman aterian.

Vaikka eipä sillä, puurohan on ihan parasta kyllä just sellasenaan ja suomalaiseen makuun sopivan mietoa.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.