Hae
Aino Mäkelä

Parempi ku kahvi

Hyvin levätyn, rennon viikonlopun jälkeen mun arki on jatkunut aika mutkattomana. Parhaillaan just hengailenkin mun naapurin etäofficessa eli Koffin puistossa, johon on kokoontunut muutama muukin nauttimaan auringosta mun tavoin! Ahhh, kyllä tää kesä on ihanaa. Ja Suomen sää mielenkiintoinen – viimeksi eilenhän se ukkosti.

No kuitenkaan nää mun päivät ei oo ololu pelkkää ruusuilla tanssimista. Tiedostin kyllä itsekin, että rankkana projektina kirjan kirjottaminen vei musta mehunsa ja sai hormonit taas vähän vinksalleen: estrogeenit alas ja kortisolit ylös, kuten mulle on ominaista. Osittain sen vuoksi oonki ottanu nyt vähän iisimmin ja se on tuottanu tulosta sillä oon välttynyt ilman isompaa luomisprosessin jälkeistä synnytysmasennusta mistä oon ilonen!Supertee, matcha
Kuitenkin eilen, kun olin pitkän päivän naureskellu ja lauleskellu Herkulla ihanien tyyppien kans yhtäkkiä mun fiilis laski täysin – keskittymiskyky romahti ja tuntui, että seinät kaatuu päälle. Olin itselleni armollinen ja lähdin haukkaamaan vähän happea sekä treffaamaan mun tyttöjä Silvopleehen. Illalla yrittäessäni alkaa nukkumaan en onnistunut millään rauhoittumaan ja päätinkin kaivaa käsiini Sara Gottfiredin Hormone Cure -kirjan, joka jälleen kerran – muutaman sivun jälkeen – todisti verrattomuutensa.

Lukiessani kysymyksen ”Tuntuuko siltä, että yksikin kuppi kahvia on liikaa?” kirjan sivuilta palaset mun aivoissa loksahti kohdilleen.. Joo, niinpä tietysti! Päivän romahdus sattuikin juuri päivän ensimmäisten kahden kahvikupillisen jälkeen ja alitajuisesti tiesin silloin jo tekeväni virheen. Liiallinen kahvi ei muutenkaan sovi mulle, mutta kortisolin ollessa sekaisin se vaikuttaa muhun entistä voimakkaammin.. Tietysti.

Supertee, matcha

Nyt siis taas elelen ilman kahvia, josta vierottaudun aina pari kertaa vuodessa jonka jälkeen koukutun taas pahamaineiseksi kahvinarkiksi jolle ei pannullinenkaan riitä. Hehheh! Kahvin korvikkeena toimii mikäs muukaan, kuin supertrendikäs ja -ravinteikas matcha.

Vihreän teen lailla matcha sisältää kofeiinia, mutta sisältää myös runsaasti (jopa 10 kertaa enemmän) antioksidantteja kuin tavallinen vihreä tee. Antioksidanttien ja elimistöä puhdistavan, aineenvaihduntaa vilkastuttavan lehtivihreän lisäksi matchan L-teaniini tasapainoittaa kortisolia ja stimuloi luonnollista dopamiinintuontantoa mikä vuoksi se on loistavaa juomaa stressaantuneelle. Tai stressistä toipuvalle..;)

Arvatenkaan siinä ei ollut vielä kaikki: rentouttavan ja keskittymiskykyä lisäävän vaikutuksensa lisäksi matcha on myös piristävä (kofeiini!), joten se sopiikin loistavasti kahvin korvikkeeksi niin aamuun kuin keskelle päivääkin parantamaan keskittymis- ja suorituskykyä. Itsehän valmistan matchasta bulletproofia ja nautin sitä aina aamuisin tai ennen treeniä! Ja toimii ku rasvattu, hehhe 😉 Ja todellakin paremmin kuin kahvi, varsinkin jos sen juominen alkaa herkästi tärisyttämään.

Supertee, matcha
Onneksi oon löytänyt matchan sillä nyt mä vihdoin uskon pystyväni vieroittautumaan kahvista lopullisesti. Ja kyllä, taian olla vähän koukussa! Tuutte saamaan myös pian lisää herkullisia matcha-reseptejä, minttu-matchajäätelöästähän te ootte päässytkin jo nautiskelemaan.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

PS. PUR Hyvinvointikaupan baarissa myyjään bulletproof-matchaa! Käy testaamassa ja ihastu. Omat matchat oon saanut Puhdas+:lta, lämmin kiitos – ne tekee mut päivittäin onnelliseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.