Hae
Aino Mäkelä

Tänään tapahtuu!

MotivaatioMotivaatioMotivaatioMotivaatioMotivaatio

Tai itseasiassa tapahtui jo. Tein jotain itselleni uutta, jotain mitä en ois aiemmin edes ajatellut tekeväni ja kaikista epäilyistäni huolimatta nyt mua hymyilyttää. Poistumalla omalta mukavuusalueeltani onnistuin voittamaan ennakkoluuloni ja ylpeyteni, mikä jo itsessään saa mut tuntemaan itseni supernaiseksi.

Heräsin aamulla alakerrassa soivaan herätyskelloon. Mietin miksi olin laittanut sen soimaan jo kuudelta, kunnes muistin illalla itselleni tehdyn lupauksen: aloitan päiväni sisäpyöräilytunnilla. Kaikki jotka vähänkään mua tuntee tietää etten todellakaan ole mikään ryhmäliikunnan suurin fani, joten mulla teki oikeasti aika tiukkaa saada itseni aamulla salille. Yritin keksiä tekosyitä kotiin jäämiselle, mutta jokainen oli onneksi niin surkea etten voinut antaa itselleni lupaa olla menemättä. Matkalla ratikkapysäkille koin jo olevani voittaja, vaikka vielä pukukopissa mietin menisinkö ennemmin salin puolelle pumppaamaan hauista.

Faktahan on se, että mun kestävyyskunto on romahtanut – selvähän se, sillä niin käy aina kun joutuu tahtomattaan treenitauolle. Vaikka jalka alkaakin nyt olla suhteellisen hyvässä kunnossa (kiitos nöyrtymisen ja kilometrin työmatkan kulkemisen bussilla) on rakastamani juoksu ja myös kävelylenkit kieltolistalla eikä uiminen oo olosuhteiden vuoksi kovin ideaali ratkaisu, vaikka muuten se olis varmasti kaikista paras vaihtoehto. Kuntoa on kuitenkin jotenkin saatava ylös, joten valitsin pyöräilyn ja rehellisesti sanottuna en varmasti ilman ryhmää ympärilläni saisi poljettua tuntia putkeen – ainakaan samalla tahdilla!

Olin itsestäni niin ylpeä, kun vihdoin pääsin saliin ja laitoin pyörän asetuksia kuntoon! Kaikesta sisäisestä taistelusta huolimatta olin saanut itseni paikalle eli homma oli jo hyvin pitkälle voiton puolella. Tunti meni suhteellisen nopeasti ja ensimmäisen kolmanneksen jälkeen unohdin kaiken ympäröivän ja rupesin täysillä nauttimaan menosta!

Jalan murtumisen ja tän paranteluprosessin aikana oon löytänyt itsestäni paljon uusia puolia ja nyt myös jopa liikunnallisestikin. En ois koskaan voinut uskoa sanovani, että nauttisin ryhmäliikunnasta ja nyt odotan innolla torstaita, jolloin aion ottaa tämän aamun uusiksi! Sitä en tosin tiedä, että nautinko tilaneesta näin paljon itse sen pyöräilyn vuoksi vai siksi, että onnistuin voittamaan itseni – mutta sillä ei onneksi oo kovinkaan suurta väliä, hahha.

Ota säkin härkää sarvista ja kokeile tällä viikolla itselles jotain uutta liikunnan saralla! Kyseessä ei tarvi olla varsinaisesti uusi laji, vaan jotain mitä ajattelisit ettet voisi tehdä. Ota ”to do” -listalle vaikka ensimmäinen asia, jonka kuvittelet itsellesi mahdottomaksi ja sitten tee se. Ja sen jälkeen tuu jakamaan se riemu munkin kanssa!

Treeni-iloa,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Motivaatiokuvat tarjosi weheartit.com

2 kommenttia

 1. anita kirjoitti:

  Kiitos Aino!
  Just funtsin, et lähtiskö huomenna kokeilemaan ekaa kertaa uudelle salille jotain ryhmäliikuntaa. Eilen kävin pitkästä aikaa vanhalla salilla bodyattackissa ja oli se vaan niin <3 etenki ku oon vihdoin saanu mun anemian kuriin ja henki kulkee jo vanhaan nähden tosi hyvin, maksimisyke oli 190 bpm ja siellä vaan jaksoin silti pomppia!
  Taidanki siis varata itelleni huomisaamulle HIIT-puoltuntisen ja siihen päälle viellä puolen tunnin core-reenin, ihan sun innoittamana. 🙂 Ensin pitää vaan saaha tietoon et eihän huomiset työt sotke suunnitelmia, mutta heti ku tiiän niin taidan ilmottautua!

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Hei kuule oles hyvä vaan! Ihana, jos onnistuin motivoimaan 😀 Kuinka kävi, otitko osaa haluamilles tunneille? 😉

   Mä itse kävin TAAS tänä aamuna pyöräilemässä ja tällä kertaa se oli vielä entistä parempaa. Huikee fiilis tuli jälkeenpäin, vaikka muutaman kerran meinas kyllä usko loppua – hahha!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.