Hae
Aino Mäkelä

Erilainen Joulukalenteri

Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää ihan jokaiselle! Täällä se on ollut ihanan aurinkoinen ja luminen, ja päivä on oikeastaan vaan parantunut mitä pidemmälle se on edennyt. Ehdottomasti ihaninta on kuitenkin se, että pääsen illalla vielä lähtemään kohti Oulua 🙂

Siellä edessä on vuoden vika työkeikka ja sitten saan keskittyä rauhassa Joulun odotteluun. Ihanaa! Tää vuosi on mennyt ohi nopeasti mutta ollut samalla tosi pitkä ja yhtäaikaa niin antoisa kuin raskaskin, mutta onneksi edessä on vielä vuoden ihanin juhla jonka odotus saa vuosi toisensa jälkeen perhoset leijailemaan vatsanpohjassa.

Erilainen Joulukalenteri

Tänä vuonna tää joulukuu tosin tuli aika varkain, enkä kerennyt valmistautua siihen yhtään. Kotona ei oo vielä ainuttakaan joulukoristetta enkä oo kuunnellut ainuttakaan joululaulua, juonut glögiä tai leiponut pipareita. Mutta suklaata oon syönyt senkin edestä, hahhaa! Ja koska kotoa ei löydy joulukalenteriakaan päätin kehitellä oman sellaisen.

Tänä vuonna en odota joulua perinteiseen tapaan, vaan valmistaudun jo tulevaan vuoteen jonka suhteen oon tehnyt itselleni muutamia sanattomia lupauksia. Haluan jatkossa keskittyä vähemmän materiaan ja enemmän olemiseen, mistä mun oma joulukalenterikin sai inspiraationsa – ja johon haastan teidät jokaisen mukaan!

Erilainen Joulukalenteri

Aion nimittäin joka päivä ennen Joulua luopua jostain omistamastamani asiasta. Oon jo pitkään tiedostanut omistavani liikaa eikä se tee mun oloa yhtään hyväksi, mutta silti kaappien ja laatikoiden karsiminen tuntuu haastavalta.. Mä haluan opetella päästämään irti, olemaan riippumaton omistamistani asioista. Ja koska mä tunnen itseni aika hyvin mä uskon, että luopuessani joka päivä jostain on itse luopumisen tuska pienempi ja halutessani mun on Uuden Vuoden koittaessa paljon helpompi laittaa isompi operaatio käyntiin.

Tietyllä tapaa tää Joulukalenteri on mulle samalla mentaalinen harjoitus, jossa pienin askelin siirrytään kohti isompaa päämäärää – haha!

Joulun jälkeen mä sitten lahjoitan kaikki ne asiat, joista oon luopunut, jollekkin niitä tarvitsevalle, niin että ne saavat täysin uuden merkityksen ja elämän. Tiedättehän, että toisen roska on toisen aarre. Jo pelkkä ajatus tekee musta onnesta malttamattoman!

Erilainen Joulukalenteri

Mites, voisitko sä kuvitella lähteväs mukaan tälläiseen Joulukalenteriin? Mä tiedän saavani Jouluna lahjoja ja on mulla pari juttua ihan toivelistallakin, joten sen vastapainoksi tuntuu kivalta tehdä hyvää.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Sinii kirjoitti:

    Kuulostaa ihanalle ja erilaiselle idealle! Peukutan:)
    Kyllä niitä tavaroita kaapeista ja laatikoista löytyy yllin kyllin…

    • Aino kirjoitti:

      Jep..! Musta tuntui jo heti ekana päivänä vaikealta valita että mistä luopuis ekana, koska oli niin paljon mitä ois voinut antaa pois 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.