Hae
Aino Mäkelä

Sen näkee naamasta, kun lakkaa saamasta

.. siis hyviä rasvoja! Ainakin meikäläisen naamavärkistä, joka on tosi herkkä reagoimaan ruokavalion muutoksille eikä siinä vaiheessa auta mikään ihmerasva tai eliksiiri korjaamaan tilannetta. Oonkin elävä esimerkki siitä kuinka iso merkitys ruokavaliolla on ihon kunnon kanssa ja mitä puhtaampi ruokavalio sitä terveempi iho.

Oon monesti kertonut teille mun ihosta ja sen ongelmista, joihin etin ratkaisua pitkään kosmetologilta toiselle juosten. Ujon punaisena helottava, arka ja hetkittäin kiristävä iho olikin merkki kropassa jylläävästä hiljaisesta tulehduksesta ja silmiä kehystävät valkoiset miiliumit puolestaan oikeanlaisen rasvan puutteesta. Tilanne olikin loppupeleissä korjattavissa pienillä ruokavaliomuutoksilla ja vihdoin vuosien jälkeen löysin maagisesta kasviöljystä pelastuksen ongelmiini.
RasvatasapainoPitkään aikaan mun ei oo tarvinut teille näistä jutuista kertoa, mutta nyt oli hyvä hetki ottaa asia taas esille. Nimittäin miiliumit on taas vallanneet mun silmäkulmat! Arvatenkin aivan liian vähärasvainen ja normaalista poikkeava ruokavalio, jonka rasvahappojen suhteet oli ihan päin prinkkalaa, sai ihon reagoimaan ja tässä sitä taas ollaan – lähes lähtökuopissa.

Vauhkoontuneena tänään esittelin miiliumeja myös mun kosmetologikaverille, joka heti totesi niiden kertovan ihon sisäisestä kuivuudesta. Kappas, oisinpa aikoinaan törmännyt yhtä fiksuun kosmetologiin niin oisin säästänyt monta penniä ja paljon vaivaa! Tilanteen korjaamiseksi kuulemma tyrniöljy on yks tehokkaimpia eikä ihme sillä se sisältääkin monipuolisesti tehokkaasti imeytyviä rasvahappoja.

RasvatasapainoHyvien rasvojen määrä lautasella on siis lisääntynyt mistä meikäläinen luonnollisesti tykkää. Paljon siemeniä, avokadoa ja rasvaista kalaa, unohtamatta tärkeitä ruokaöljyjä. Ja kookosta! Ahhh, sitä mä rakastan.

Hoksasin myös, että varmastikkin mun ayurvedisellä kehotyypillä on myös näppinsä pelissä tän iho-asian kanssa.. Pittanahan mä luonnollisesti tarvin paljon rasvoja, joten ei ihme että niiden puutos oireilee noin näkyvästi ja voimakkaasti, hehhe! Talvellahan mä kylminä aikoina lusikoin kookosöljyä suoraan purkista ja tänään sainkin kuulla, että kookos on pitalle täydellistä ravintoa – näin ne palaset alkaa loksahtelemaan paikoilleen ja omat outoudetkin alkaa tuntumaan astetta järkevämmältä.

RasvatasapainoReiluna myönnän kuitenkin, että ihan pelkästään ruokavaliota ei oo syyttäminen ihon nykyisestä kunnosta (tosin miiliumeista on) sillä ihonhoitorutiinit jäi reissun aikana myös hieman paitsiolle.. Tilannetta onneksi on korjaamassa ennen reissuun lähtöäni testiin saamani V10+:ssan vesipohjaiset kuorinta ja naamio, jotka pelastaa kärsineemmänkin ihon. Etenkin tuo kuorintavoide on ällistyttänyt tehokkuudellaan!

Nyt vaan peukut pystyyn, että tilanne alkaa normalisoitumaan entiselleen ja iho saa takas normaalin hehkunsa. Ja jospa tästä taas oppis jotain – ainakaan hetkeen en halua enää uudestaan miiliumeja vastaan taistella, sen verran sisukkaista pikkukavereista on kuitenkin kyse. Onneksi hoitomenetelmä on kuitenkin ruokaa rakastavalle erittäin mieluinen 😉

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

 

8 kommenttia

 1. rita kirjoitti:

  Millainen ruokavalio olisi tulehdusta tasapainottava tai lieventävä? Minulla punoittaa ja kuumottaa kasvot ihan koko ajan enkä usko sen enää johtuvan vain ohuesta ihosta. Mielellään kokeilisin pakkelikerrosten sijaan ruokavaliomuutosta jos vaan suinkin tahtoisit antaa vinkkejä.. 🙂

  Itse olen myös Pitta (tai pitta-vata) ja tuosta tiedosta on ollut omalle terveydelle paljon hyötyä, olkoonkin että lähipiiri sanoo sen olevan huuhaata 😉

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo tottakai annan vinkkejä! Mut miltä kuulostais, että kirjotan aiheesta kokonaan oman postauksensa? 🙂 Yllättäen kun mulla on siihen aika paljon sanottavaa, hehhe 🙂

   • Rita kirjoitti:

    Oivoi kokonainen postaus olis kyllä ihan mahtava! Kiitos ☺ Oot kyllä huippu ❤

    Mä uppouduin eilen useammaksi tunniksi lukemaan Pittasta ja sille soveltuvasta ruokavaliosta. Se on kyllä mielenkiintoista 🙂

    • Aino Mäkelä kirjoitti:

     Toki, se on tärkee aihe josta hirveen vähän loppupeleissä kukaan on kirjotellu! Joskus aiemminkin oon miettiny siitä kirjottelevani, joten nyt tuli hyvä sauma – kiitos siitä 🙂

 2. Satu kirjoitti:

  Heip. Kommenttini ja kysymykseni eivät nyt varsinaisesti liity tähän kirjoitukseen, mutta oon lukenut nyt sun blogia enemmän ja vähän tarkemmin. Taistelen itse tällähetkellä samojen hormoniongelmien kanssa, kun sinä aiemmin. Eli kuukautiset ovat poissa, luultavasti osaltaan ehkäisypillereiden vaihteluista johtuen, mutta olen myös laihtunut vajaa vuodessa yli 10kg Ja harrastan paljon liikuntaa.. Olisin halukas kuulemaan, miten sait hormonitoiminnan palautumaan? Ja muutenkin apu ja vinkit ovat tervetulleita. Saattaa olla että olet aiheesta jo kirjoitellut tänne enkä ole vain huomannut. Kiitos jo etukäteen! 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Moikka 🙂 Tiivistettynä mä rupesin tietoisesti vähentämään stressiä (niin fyysistä kuin henkistäkin) ja lepäämään enemmän. Se oli ehottomasti isoin juttu ja yks ”taikalääkkeistä” mulle oli reishin käytön aloittaminen, joka vaikutti todella positiivisesti mun hormonitoimintaan. Tietysti myös riittävä ja oikeanlainen syöminen oli tärkeetä tasapainottaa sekä palauttaa suoliston kunto, sillä stressi oli vähentänyt suolahapon määrää minkä vuoksi ravinteet ei liiemmin imeytyny.. Oon kirjottanut aiheesta aiemmin monia erinäisiä postauksia, mutta tässä yksi: http://ainomakela.com/syy-seuraus-ja-suolahappo/ ja täältä http://ainomakela.com/tag/hormonitoiminta/ löytyy lisää 🙂 Tsemppiä!

   • Satu kirjoitti:

    Kiitos! Kyllä kai se tästä pikkuhiljaa, ainakin niin toivon. Pitää vaan kans vähentää stressiä ja syödä riittävästi. Jatkan blogisi seuraamista ja otan oppia kirjoituksista! 🙂 Hyvää kesää! 🙂

    • Satu kirjoitti:

     Mitä tuo reishi on ja miten sitä käytät? OOn lukenut netin ihmeellisestä maailmasta, että maca vois kans auttaa? Onko kokemusta? Mulla on hiilihydraatit ollut aika nollilla ruokavaliossa ja niitä oon nyt yrittäny lisätä ihan jokaiselle aterialle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.