Hae
Aino Mäkelä

Detoxia, arvontaa ja ajatuksia reseptien takaa

Kehon puhdistaminen on aina välillä ihan suotavaa – varsinkin, jos takana on hieman epämääräisempiä kausia syömisen suhteen tai olo on muuten voimaton. Mun on ainakin pakko myöntää, että mun ei tarvi syödä useastikkaan sokeria tai juoda montaa kuppia kahvia jotta koukutun siihen uudelleen – keho nimittäin mukautuu yllättävän nopeasti ja rupeaakin vaatimaan niitä aineksia joilla me sitä ruokitaan, vaikka ne ei sille hyvää tekisikään. Kun eihän se raukka sitä ymmärrä.

Puhdistautumisen jälkeen onkin vallattoman kevyt olo ja puhtaalta pöydältä on aina ihana lähteä kohti uusia seikkailuja! Varsinkin näin kesää kohden on paljon nautinnollisempaa alkaa metsästämään niitä aitoja luonnon makuja tuoreista kasviksista ja vihanneksista sekä marjoista! Mmmmm. OLYMPUS DIGITAL CAMERAMulla on jo puhdistautuminen kesää kohden hyvässä vauhdissa MethodDrainen Detox-kuurin avustuksella. Kuurin aikana juodaan siis päivittäin 1,5litraa puhdistavaa luomu detox-juomaa eli se on yksinkertaisen helppo ja vaivaton toteuttaa eikä vaadi sen kummempia kikkailuja. Kuurin aikana suositellaan muun muassa kahvin, alkoholin, sokerin sekä maitotuotteiden, lihan ja kovien rasvojen nauttimisen välttämistä – sinällään mulle siis aika helppoa, koska liha ja kahvi on noista ainoat joita ilman mulla ei tekis mieli olla.

Nyt yhdellä teistä on myös mahdollisuus voittaa oma puhdistuskuuri nimittäin tykkäämällä blogin Facebook -sivulla tämän postauksen postauksesta oot mukana MehodDraine Detox -kuurin arvonnassa! Aikaa osallistua on keskiviikkoon 30.4.2014 saakka. Wapun jälkeen onkin loistava idea aloittaa uusi kuukausi detox-kuurilla! Hihhi.Halusin vähän myös avata teille mun ajatusmaailmaa mun reseptien takaa sillä puran niihin suuren osan inspiraatiostani sekä intohimostani. Mä oikeastaan toteutan itseäni niiden kautta. Ne reseptit ei nimittäin oo pelkkiä reseptejä sillä niillä on aina jokin funktio ja tietty taika, joka tekee niistä juuri omanlaisensa – ne on yksilöitä, jotka on luotu tiettyyn tilanteeseen ja aivan erityisiin tarkoituksiin. Joka tilanteelle onkin mahdollista luoda täysin oma herkkunsa, jotka tekee niistä ainutlaatuisia.

Kaipaatko piristystä päivään? Helpotusta stressiin? Palautumista treenistä? Parempaa vastustuskykyä? Vilkkaampaa ajatuksenjuoksua? Tehokkaampaa opiskelua, terävämpää muistia? Makuelämyksiä yhdessä jaettavaksi? Kaikkeen on mahdollista vaikuttaa ruoan avulla – ihan kaikkeen!OLYMPUS DIGITAL CAMERATuntuu varmaan hassulta, mutta joskus jokin resepti syntyy ihan vain jonkin päähänpiston takia, joka useammin liittyy sen raaka-aineen vaikutuksiin kuin sen makuun. Hahha! Esimerkiksi viime viikolla tein suklaata lähes joka päivä terästämään opiskelukavereiden tarkkaavaisuutta ja havainnointia, jotta saataisiin oppitunneilla enemmän hyödyllistä keskustelua aikaiseksi ja mielestäni onnistuin loistavasti. Vähän enemmän macaa ja ekstrasti kaakaonibsejä niin johan toimi!

Funktiota tärkeämpi on tietysti maku, vaikka se ei reseptien lähtökohtana usein olekaan – se kehittyy ja muokkautuu siinä sivussa matkan varrella.OLYMPUS DIGITAL CAMERARehellisesti mä olen sitä mieltä, että kakkuakin voi syödä päivittäin jos se on fiksusti tehty ja siihen tarkoitettu. Samoin jäätelöä. Jos söisin iltapalaksi kuitenkin kourallisen pähkinöitä ja banaanin niin miksen voisi syödä sitä vähän kivemmin? Mun eilinen iltapalakin oli täysin tuulesta temmattu ananassorbetti, jonka tarkoitus oli saada mut hyvälle mielelle herkullisella maullaan sekä auttaa mua palautumaan yön yli mahdollisimman hyvin rankasta päivästä sillä tänään tohotetaan taas koko päivä täysillä!

Eikä mun synttärikakkukaan ollut pelkkä synttärikakku vaan se oli vitamiinipommi. Siinä oli pääosassa supermarjat tyrni ja inkamarja, jotka toimii sekä maultaan että funktioltaan loistavasti yhteen. Molemmissa on paljon C-vitamiinia, tyrnissä myös paljon A-vitamiineja ja sekä proteiineja ja inkamarjassa beetakaroteenia sekä pektiinia – ne toimii siis loistavasti yhdessä vastustuskyvyn tehostajina!

Tyrniä oon itse käyttänyt Biokialta* saamanani jauheena, jota on helppo lusikoida leivosten täytteisiin, iltapuuron sekaan tai smoothieihin. Inkamarjojen laadusta vastaa puolestaan GreenStreet*. Ja tiedättekö mitä – mä taisin just nyt tätä kirjoittaessani saada idean uuteen vastuskykyä buustaavaan täytesuklaaseen! Hihhihhihi – näin tää homma toimii.OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa onko smoothiekaan koskaan pelkkä smoothie? Monesti ihmiset miettii, että tarviiko sen tekemiseen oikeasti reseptiä ja kyllä se vaan on niin, että koostumuksen ja maun voi helposti onnistua pilaamaan – kokeiltu on! Smoothiehan kun voi olla puhdistava detoxinen, ravitsevan palauttava, tervehdyttävä vitamiinipommi, täyteläinen lounaankorvike tai herkkuhimon taltuttaja – siksi niitä reseptejä syntyy, jotta niistä saadaan toimivia kokonaisuuksia. Tai siis siksi mä niitä ainakin jaksan päivästä toiseen kehitellä!

Hormonitoiminnan tasapainottaminen ruokavalion kautta tulee olemaan mun seuraava selkeä funktio, jota lähden työstämään – se on varma se! Oon niin onnellinen, että uskalsin eilen julkaista sitä käsittelevän postauksen sillä nyt mä voin oikeasti jopa toivottavasti auttaa myös muitakin saman ongelman kanssa kamppailevia.OLYMPUS DIGITAL CAMERATänään oiskin sitten taas tohinaa tiedossa. Suklaajuttuja! Voi että mä rakastankin raakasuklaata ja mä vakaasti uskon, että voisin jopa elää sillä. Enhän mä enää ajattelekkaan sitä herkkuna vaan ruokana mitä se oikeasti onkin – herkullisen ihmeellistä tekevää ravintoa kropalle sekä mielelle.

Ihanaa sunnuntaita! Ja tasapuolinen onnenpotku kaikille arvontaan.

<3 Aino

*Tuotteet saatu.

8 kommenttia

 1. Anu kirjoitti:

  Haluaisin osallistua arvontaan,mutten ole Facebookissa 🙁 Onnistuisiko Se vaikka tätä kautta?

 2. Sanna kirjoitti:

  Moikka! Sulla on mahtava blogi, kiitos siitä 🙂 Sun täytyis ihan ehdottomasti tehdä oma reseptikirja, menestys oli taattu!! 😉

 3. Tanjaaaaa kirjoitti:

  Näytät aika erilaiselta livenä! Oon törmänny suhun monesti.

  • Aino kirjoitti:

   Hahha aika hassua! Yleensä joo tosin ku ihmisten ilmoilla pyörin niin oon enemmä meikannu.. Ja omissa maailmoissani 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.