Hae
Aino Mäkelä

Aamulenkkiä, kevyttä treeniä ja juoksuvinkkejä

Tänä aamuna oli selkeitä kevään merkkejä ilmassa, kun aurinko paistoi, tiet oli sulat ja kuivat ja Töölönlahti oli täynnä aamulenkkeililöijtä! Mäkin pääsin siis vihdoin parin päivän sairastelun ja treenilevon jälkeen vähän haukkaamaan raitista ilmaa ja voi että se teki hyvää 🙂 Kylläpä sitä osaakin iloita kevyestä kävelylenkistä ja terveestä olosta taas ihan erillailla, hihhih.Oli ihana saada hetki omaa aikaa ja käveleskellä rauhassa auringon noustessa. Aamut kun yleensä on just se mun ”oma aika” päivässä ja sairastellessa oon käyttänyt ne nukkumiseen, hehheh 😀 Töölönlahti oli kuitenkin vielä jäässä mikä muistuttaa siitä, toivottavasti myös teitäkin, että pipoa ja hanskoja ei kannata jättää vielä kotiin tai raahata pahvilaatikossa häkkivarastoon. 

Just flunssan kärsineenä en kyllä uskalla varmaan luopua niistä vielä toukokuussakaan, hahhaha.Vaikka mieli halasikin jo juoksemaan niin maltoin vielä pitää askellukseni rauhallisessa kävelyssä. Odotan kyllä jo innolla tulevaa juoksukautta, jonka ajattelin startata tässä pikkuhiljaa kevään edetessä.. 😀 Siinä vaiheessa sitten lupaan esitellä mun uudet hankinnat joita on tullut tehtyä varustepuolella – sillävälin yritän kovasti hillitä itseäni Zalandolle ilmestyneen Adidaksen uuden juoksumalliston* kanssa.. oon keksinyt jo kolme syytä miksi en tarvis uusia juoksushortseja kun lista syistä miksi mä ne tarvisin kasvaa lähes itsestään, hehheh 😀

Juokseminen tuleekin olemaan isossa osassa mun kevään treeniohjelmaa, joten kaipaisinkin nyt Helsinkiläisiltä vähän vinkkejä:
– Missä täällä on hyviä juoksureittejä?
– Onko täällä jossain paikkoja, jossa voi käydä tekemässä kunnon mäkivetoja?
– Entä hyviä portaita porrastreeneihin?Kävin myös kevyesti treenaamassa tänään seuraavalla setillä:
20kg tanko:
-takakyykky 3×15
-tempaus 3×12
8kg kahvakuula:
-luistelukyykky 3×10/jalka
Oman kehon painolla:
-yhden jalan lantionnostot 3×15/jalka
-vatsarutistus jalat penkillä 3×30
-russian twist jalat penkillä 3×15/puoli
-kylkinostot 3×15/puoli

Nää seuraavat päivät lupaan treenata vielä rauhallisesti ja palautella itseäni vähän siihen perus-treenimoodiin ja se todellinen ryskääminen jatkuu sitten vasta viikon loppupuolella 😉 Kävi nimittäin sydän vähän liian kovilla kierroksilla tuon kevyenkin treenin aikana. Nyt kun vihdoin olo on taas normaali niin en todellakaan halua palata takaisin sairastuvalle, joten järki kulkee mukana treenatessa – enkä aio myöskään lopettaa inkivääri-pakuriteen juomista ennenkuin Töölönlahti on sulanut täysin, hahha.

<3 Aino

*yhteistyön kautta saatu oma verkkokauppalinkki

16 kommenttia

 1. tipe kirjoitti:

  Parhaat portaat löydät malminkartanosta nimittäin jätemäki! Sama paikka soveltuu muutenkin lenkkeilyyn ja tietysti mäkijuoksuun!

  • Sara kirjoitti:

   Samaa olin kommentoimassa eli pk-seudun parhaat portaat on Malminkartanon Jätemäellä (ja nimestä huolimatta se on ihan mukava paikka 😉 )

   • Aino kirjoitti:

    Hahha joo, tota nimeä mä vähän naureskelin! Täytyyhän se Jätemäki sitten käydä testaamassa 😉

  • Aino kirjoitti:

   Jätemäkeä mulle on kehuttu ennenkin – pakko siis ilmeisesti uskoa ja lähteä hortoilemaan Malminkartanoon, hehhe! 😀

 2. Tiia kirjoitti:

  Haha, entisenä maltsulaisena voin kans suositella jättärin portaita! Niitä on useampanakin pimeänä iltana tullut hikoiltua ylös!

  • Aino kirjoitti:

   Kiitti Tiia, nyt se on päätetty että sinne mennään heti ekana! Jätemäki saanu selkeesti isoimman äänivyöryn, hehhe 😀

 3. Heini kirjoitti:

  Jättäri on itsellä kokeilematta, mutta kehuttu on! Keskustan paras mäkivetopaikka on mielestäni Tähtitorninmäki. Myös Koffarissa on ihan hyvä nyppylä. Jos jaksaa lähetä merta edemmäs kalaan, niin parhaat ylämäet on ehdottomasti Paloheinässä!! Ihana paikka juosta, tosin vähän kaukana ja kesällä siellä on pirusti paarmoja 😀 Itse kävin eilen tutustumassa Espoon keskuspuiston kuntorataan ja rakastuin <3

  • Aino kirjoitti:

   Tähtitorninmäestä en oo kuullutkaan?! Pitää käydäkkin se siis testaamassa! Ja Koffari – miten en oo tullut ees ajatelleeksi sitä? Kyllä siellä aikaa on tullut vietettyä, mutta vähän eri merkeissä… hehhe! 😀

   Paloheinäkin saanu niin paljon kannatusta, että sekin täytyy varmasti käydä testaamassa eli kivasti on jo keväälle ja kesälle lenkkipaikkoja tiedossa 😛 Eikä Espoon keskuspuistokaan varmasti huono ois, hihhi!

 4. Satu kirjoitti:

  Töölössä asuneena voin suositella Eläintarhan metsälenkkiä. Kaikessa lyhykäisyydessään se on pieni luontokeidas keskellä Helsinkiä. Hyvä mäki löytyy myös ja samalla lenkillä jalkapallokenttien välistä voi käydä juoksemassa portaita. Jos Eläintarhan lenkistä lähtee uuden sillan yli (Nordenskiöldinkadun ylittävä) pääsee keskuspuistoon ja siellä on metsää missä lenkkeillä. Saatat törmätä heppoihin, koska keskustalli sijaitsee myös siellä.
  Merimaisemaa pääsee ihastelemaan jos menee hietsuun päin ja lähtee menemään vain rantaa pitkin Töölön suuntaan. Vastaan tulee ihana Regattan pikkukahvila (rahaa mukaan niin saa nautiskella pulla kahvit meren äärellä!) ja kun jatkaa Meilahteen päin rantaa pitkin pääsee ihanaan Seurasaareen, jossa saa taas nauttimaan upeista metsäpoluista.
  Nämä olivat ainakin minun lempparilenkit aikanaan ja Töölö on kaikinpuolin muutenkin ihanaa aluetta johon kannattaa tutustua vain lenkkeilemällä tuntemattomiin paikkoihin 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo Eläintarhan metsälenkki onkin tuttu, sitä on tullut kierrettyä muutamat kerrat! Ja Keskuspuistossa oon käynyt myös. Mulla on vaan se ongelma, että mulla menee jotenkin ”pasmat sekaisin” jos en tiedä mihin oon menossa ja sit lenkkeily muuttuukin vaan päämäärättömäksi haahuiluksi.. tosin eikai sekään väärin oo, sellainen vähän rennompi fiilistelyhölköttely? 😉

   Mut sun kommentin myötä oon aika varma siitä, että sun Satu pitäis tulla mulle lenkkioppaaksi, hahha! Kuulostaa nimittäin niin ihanalta noi sun reitit. Voin jo kuvitella kuinka tuun aurinkoisina päivinä viihtymään noissa maisemissa, hihhi 🙂 KIITOS!

 5. alexandra kirjoitti:

  Joku heittikin sulle jo ton malminkartanon, mutta sen lisäks pirkkolasta löytyy pururadat ja siinä urheilupuiston vieressä on aika kiva ylämäkikin 🙂 ja paloheinän pulkkamäenhän voi myös käydä juoksemassa!

 6. Ella Elers kirjoitti:

  Hei kuulehan sie Aino,

  Ihan kymmenen minuutin hölökän päässä sieltä sun kämpiltä on noi Vallilan puiston portaat, itseasiassa siinä on ihan vierekkäin kahdet erilaiset joissa voi tehdä vähän erityyppisiä porrashommia! Jos muistat, käytiin muutaman kerran joskus syksyllä Miran kanssa? Ihan täs mun huudeilla! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Oi kappas… 😀 Mut en mä siellä mitään portaita oo nähny kyllä? Sun pitää lähtä mulle oppaaksi! Kunnon hikitreenit mennään vetämään, jookos? 😀

 7. Meri kirjoitti:

  Mäkivetopaikkoja löytyy hyvin Kaivarista ja Tähtitornin mäeltä!
  Portaitakin.
  Mennään vetämään joku aamu/pv (- ja otetaan whippet vielä kirittäjäksi :)j

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.