Hae
Aino Mäkelä

Vatsalihakset tikkiin kotikonstein

Haluatko saada timmin vatsan kesäksi? 😉 Aika moni varmaan nyökkäilee, sillä postausta vatsalihasten treenaamisesta on pyydelty paljon! Ruokavalio on tässäkin kaiken A ja O mutta sen sijaan keskitytään tässä postauksessa kuitenkin muutamaan perusliikkeeseen, joita tekemällä saa tehtyä tehokkaan treenin vatsoille ihan omassa olohuoneessakin! 

1. Nosta jalat ylös 90-asteen kulmaan, nosta yläselkä lattiasta ja rutista yläkroppaa kohti jalkoja. Pidä kokoajan pieni jännitys vatsassa eli napa tiukasti kiinni selkärangassa äläkä päästä yläselkää lattialle lepäämään 😉

vatsat8 vatsat7

2. Asetu lattialle takapuolen varaan. Kohota sekä jalat että kädet irti lattiasta ja suorista kroppa eli laske sekä selkä että jalat lähelle lattiaa – mutta ei aivan lattiaan saakka! Sieltä sitten taas ylös ja eikun uudestaan sama 😉vatsat6 vatsat5

3. ”Polkupyöräily”. Pidetään taas sekä jalat että selkä ilmassa koko suorituksen ajan. Vie vuoron perään vastakkainen kyynärpää kohti vastakkaista polvea niin, että toinen jalka suoristuu kohti lattiaa samaan aikaan.vatsat4

4. ”Sik-sak” – nosta taas yläselkä irti lattiasta ja ota vatsaan hyvä pito vetämällä napa kiinni selkärankaan. Nostele jalkoja vuorotelle kohti lattiaa ja kattoa pitäen ne kokoajan ilmassa ja liikkeessä. Jos kaipaa vaihtelua niin jalko javoi saksata myös ristiin lähellä lattiaa 😉5. ”Puoli-linkkari” – makaa selällään lattialla ja nosta vuorotellen jalkoja suoraksi samanaikaisesti vieden käsiä kohti jalkaa. Tärkeää on saada vatsoista kunnon rutistus kurkottaessa kohti jalkoja!

Näitä liikkeitä kannattaa tehdä useampi sarja ja monta toistoa, esimerkiksi 3×20/liike. Jos haluaa niin treeniin voi ottaa lisäpainoja mukaan jolloin toistomääriä voi vähentää, mutta oma kehonpaino on vatsoja treenatessa aivan riittävä vastus. Ja jatkoa timmin vatsan metsästykseen seuraa vielä useamman treenivinkin sekä ainakin yhden ruokapostauksen verran 😉 Tshihhih.

<3 Aino

2 kommenttia

  1. Essi kirjoitti:

    Oi kiitos, noista liikkeistä saa kivaa vaihtelua omaankin vatsatreeniin! 🙂

    http://essisdrom.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.