Hae
Aino Mäkelä

Rouskuvat myslipatukat

Rouskuva myslipatukkaOlen snäkkäilijöiden itse kruunaamani kuningatar sillä samalla kun välipalat on mulle aktiivisena ja energisenä ihmisenä tärkeitä, mä myös rakastan pieniä suupalallisia puhtaita makunautintoja.

Välipala kun ei oo mikä tahansa ateria, vaan pieni hengähdyshetki keskellä päivää jonka on tarkoitus tankata suhun energiaa ja auttaa jaksamaan uusien koitosten yli, taas seuraavaan ateriaan asti. Ja mä oon todennu, että mitä herkumpi välipala sitä parempi mieli 😉 Joten miksei maksimoitais snäkkäilystäkin kaikki ilo irti?
Rouskuva myslipatukkaTää patukkaresepti on kevyen makea ja ihanan rouskuva. Se on täynnä hyvää energiaa ja aitoja makuja, jotka yhdessä virittävät niin kropan kuin pääkopankin mielettömän hyvään vireeseen! Ja jos et tykkää jostain mun käyttämästä raaka-aineesta niin muistathan, että voit aina korvata sen jollain itsellesi mieleisemmällä vaihtoehdolla 🙂

ROUSKUVAT MYSLIPATUKAT
1 dl kookosöljyä
2 rkl kookosnektaria
1 tl kardemummaa
0,5 tl aitoa vaniljaa
1 dl quinoamuroja
1 dl amaranttihiutaleita
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl mulperinmarjoja
5 viikunaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita joukkoon kookosnektari sekä mausteet. Hienonna siemenet, mulperinmarjat ja viikunat isolla veitsellä pienemmäksi ja lisää ne yhdessä muiden kuivien aineiden kanssa öljysulan joukkoon. Sekoita huolellisesti niin, että kuivat aineet ovat täysin mausteisen kookosöljyn peitossa. Painele massa tiiviiksi levyksi neliskanttiseen vuokaan ja nosta jääkaappiin vetäytymään n. puolen tunnin ajaksi. Leikkaa patukkalevystä sopivan kokosia paloja ja säilytä jääkaapissa ennen nauttimista.

Varoituksen sanana lienee rehellistä kertoa, että ensimmäinen tekemäni patukkasatsi hupeni jääkaapista alta aikayksikön.. Mutta minkäs sitä itselleen voi, kun sattuu nauttimaan hyvää tekevistä herkuista – tosin näiden suupalojen äärellä on kyllä kovapäisimmänkin itsekuri kovilla 😉

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.