Hae
Aino Mäkelä

21. Onnistumisen merkit

Tammikuu alkaa olemaan jo voiton puolella ja kuin ihmeen lailla ollaan saatu kuluneella viikolla nautiskella kauniista auringontäyteisistä päivistä, jotka muistuttaa että kevät on täällä ihan kohta. Ihanaa! Pieni toivo pimeyden selättämisestä nostattaa aina mielialoja ja motivaatiota eteenpäin sekä muistuttaa siitä, että aika menee aina eteenpäin – haluttiinpa me sitä tai ei.

Aika tuo aina mukanaan muutoksia ja muutokset ei aina oo helppoja. Varsinkaan mitä tulee elämäntapamuutoksiin – niissä toki vahva motivaatiota ja päättäväisyys on aina iso plussa. Mutta universumilla on aina tapana testata meitä ja asettaa meidän tielle koettelemuksia, jotta kyseenalaistettais omia valintoja ja löydettäis se aito sisäinen motivaatio.

Ollaanko tosissaan varmoja siitä mitä halutaan? Onko tää tie oikea juuri mulle, juuri nyt?

Aino

Muutokset ei tapahdu hetkessä eikä ne tule yksin. Onneksi niihin kuluu aikaa sillä silloin myös meidän pääkopalla on mahdollisuus pysyä perässä ja pitää meidät järjissämme. Mulle se onkin aina ollut se vaikein kohta kaikissa pyörteissä mihin elämä on mut heittänyt

Lauantain kunniaksi ei kuitenkaan heittäydytä täysin vakavaksi, vaan haluan jakaa teille vielä muutamia ajatuksia ja pieniä vastoinkäymisiä jotka on varmasti jossain vaiheessa osuneet monen sellaisen tielle joka on aloittanut terveellisemmän elämän:

 • Kaikki tulee naamasta läpi. Finnit ja kirkkaina loistavat näpyt ei oo kenenkään naisen suosikkeja, mutta kun puhdistetaan ruokavaliota, aletaan hikoilla enemmän tai vaikkapa aloitetaan luonnonkosmetiikan käyttö on tälläinen pieni ”puhdistusreaktio” täysin luonnollinen. Se on itseasiassa erittäin hyvä merkki siitä, että kehosta ja kudoksista puhdistuu kuonaa ulos 🙂 Olemalla säntillinen ja maltillinen se menee ohi parissa viikossa – kuitenkin kannattaa muistaa, että jos kroppa on kovinkin herkkä niin satunnaisista viikonlopun herkkupäivistä voi tulla alkuviikoksi ylläreitä kasvoille.
 • Nälkä. Näläntunne ei oo aina kiva, mutta sekin on hyvä merkki! Kun aktiivisuus lisääntyy ja ruoan laatu paranee niin myös aineenvaihdunta rupeaa toimimaan jouhevammin – ja silloin luonnollisesti keho myös tarvitsee energiaa, ja pyytääkin sitä 🙂
 • Lihaksiin sattuu. Oikeanlainen lihaskipu on ihana fiilis ja merkki onnistuneesta treenistä, joten nauti siitä! Se on merkki siitä, että oot oikeilla jäljillä ja teet jotain oikein. Lihasarkuus hupenee onneksi parissa päivässä (jos ei, niin sitten kaikki ei oo ihan kunnossa) ja sitä voi helpottaa huoltavalla, palauttavalla liikkeellä.
 • Väsymys on ehkä paras tunne iltaisin – silloin tietää tehneensä jotain! Voi olla ettei kuuden tunnin huonosti nukutut yöunet enää riitä, vaan haluat kömpiä sänkyyn jo kymmeneltä, mutta kappas.. Seuraavana aamuna huomaatkin herääväsi virkeänä ja viettävän päivän tehokkaammin? Päivittäinen, edes pienikin, aktiivisuus auttaa kehoa löytämään oman rytminsä ja parantamaan nukahtamista ja unenlaatua!
 • Päänsärky..? On ehkä yksi yleisimmistä oireista, joka myös menee onneksi nopeasti ohi. Sen saa yleensä aikaan vieroitus joko sokerista, kofeiinista tai muut vastaavat riippuvuutta aiheuttavat nautinnot 🙂 Parin päivän kärsimys on loppuelämän vapauden arvoista – uskokaa pois!

Millaisia epämiellyttäviä oireita elämäntapamuutos on teillä saanut aikaan?

Aino

Sanonta ”jos se olis helppoa, kaikki tekis sen” onkin hyvin paikkaansa pitävä ja jokaisen vastoinkäymisen, epämiellyttävän kolotuksen tai kiukkukohtauksen jälkeen on hyvä muistaa että pienestä kärsimyksestä on luvassa iso palkinto, sellainen jota ei voi rahalla ostaa vaan se on ansaittava itse omalla määrätietoisuudella ja hyvällä asenteella.

Älä siis luovuta, vaan näytä itselles mistä sut on tehty!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

 1. hanna kirjoitti:

  Voi kun päänsäryt johtuiskin vaan esim veden vähyydestä tai vierotusoireista! Pieni aavistus on, että kivut johtuu niska-alueen jäykkyydestä ja etenkin niskan oikean puolen jänteen kireydestä, mutta venyttelyt ei ole tuntuneet auttavan. Kohta on onneksi hieroja taas työpaikalla joten ehkä ne hetkeksi taasen helpottaa. Nää on tosi hyviä vinkkejä ja pointteja, itelläni elämänmuutos on tuonut mukanaan kivut niihinkin paikkoihin joihin ei taasen haluaisi (kuten alaselkä..). Eteenpäin silti, sanoi mummo lumessa!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Aino kirjoitti:

   Joo tottakai tuollaiset jumit vaikuttaa tosi paljon, erilaiset jumit ja jännitystilat tietysti heikentää verenkiertoa mikä vaikuttaa hapensaantiin jne eli veikkaan että oot hyvinkin oikeilla jäljillä 🙂 Kannattaa kiinnittää huomiota työergonomiaan ja taukojumppailuun! Jos et oo kuullu sellasesta kuin HumanTool niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan sellasta – oon nimittäin kuullu, että moni on saanu siitä avun tuohon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.