Hae
Aino Mäkelä

YOGOBE – joogaa missä vain, milloin vain

Tänä keväänä mä oon taas hurahtanut joogaan ja tällä kertaa tää hurahdus on kestänyt jo useita kuukausia! Aloitin sen huomatessani olevani ihan jumissa ja harrastavani ainoastaan lajeja, jotka jumiuttaa mua lisää – olin unohtanut täysin kehonhuollon ja liikkuvuuden. Varsinkin crossfitin aloittamisen jälkeen annoin joogalle isomman osan mun treeniviikosta ja jokaista crossfit-treeniä kohden onkin vähintään yksi sitä tasapainoittava joogaharjoitus.

En tiiä kuinka moni on huomannu, mutta mun elämä välillä aika hektistä – välillä on päiviä, etten kerkeä olla paikallaan ollenkaan vaan oon jatkuvasti menossa. Ja mä uskon vahvasti, että sieltä ruudun takaa löytyy ainakin muutama kohtalotoveri 😉 Kiireen keskellä on tärkeää myös muistaa rauhoittua ja antaa itselleen aikaa edes pieni hetki päivässä ja tähän mun mielestä jooga onkin aivan loistava keino sillä harjoituksen aikana ulkopuolinen maailma unohtuu täysin. Se on hetki aikaa omistettu täysin itselle, minkä takia mä varmaan siitä niin paljon tykkäänkin!

P1510463-LKun viime tiistaina menin Pop-Up Iloon aloittamaan aamuni joogalla mulla oli just tälläinen ajanjakso takana – olin istunut monta päivää autossa ja olin unohtanut oman itseni sekä kehon huoltamisen täysin. Koko tunnin ajan joogatessa vaan mietin itsekseni, että miksi en ollu reissussa joogannut? Mä olin niin jumissa ja oma kroppa tuntui täysin vieraalta enkä hallinnut sitä yhtään.

Kyseessä oli uuden joogapalvelun, YOGOBEn, lanseeraustilaisuus. YOGOBEn taitavat opettajat Jarno Härkönen, Satu Tuomela, Timo Kurvi, Mia Jokiniva ja Kaisa Kärkkäinen ohjasivatkin meille yhdessä tunnin, joka koostui siis jokaisen opettajan omasta osuudesta: saatiin siis kokea viisi erilaista joogasessiota, jotka jokainen omalla tavallaan teki hyvää keholle sekä mielelle.P1510491-LTulevaisuudessa tien päällä ollessani voinkin YOGOBEn avulla pitää itsestäni huolta sillä kyseinen joogapalvelu ei rajoitu tiettyyn aikaan tai paikkaan vaan ainoastaan nettiyhteyden päässä oleminen riittää. Sivustolta siis löytyy eri opettajien eri mittaisia videoita, joiden avulla voit harrastaa joogaa milloin vain missä vain! Vaivattomasti ja helposti pääset siis ottamaan osaa tunnille vaikkapa hetken mielijohteesta ihan silloin kun siltä itsestä tuntuu.

Videoita palvelusta löytyy jokaiseen tarpeeseen: on lyhyitä ja pitkiä sekä fyysisempiä ja rauhallisempia sekä rentouttavia harjoituksia. YOGOBEsta löytyy myös tekniikkavideoita, jotka ovatkin omia suosikkejani: niiden avulla voi rauhassa opetella tiettyjä asanoita ihan omassa rauhassa! Ainakin musta tuntuu paljon helpommalta harjoitella niitä haastavampia ihan omassa rauhassa ilman ulkopuolisia silmäpareja, hahha 😉

P1520217-LJooga on ollut mulle viimeaikoina avain rauhottumiseen ja oonki löytänyt sen avulla aivan uusia puolia itsestäni sekä kehostani – sekä myös täysin uusia, aiemmin itselleni tuntemattomia, lihaksia ja liikeratoja. Oon vääntynyt asentoihin, joihin en tiennyt kykeneväni ja löytänyt tasapainon jostain mistä en tiennyt sitä edes omaavani.

Parasta joogassa on ehkä kehitys, mikä on ainakin mun kaltaisella rautakangella huomattavan nopeaa, joka synnyttää kipinää vain joogata yhä enemmän ja enemmän siinä missä fyysisesti rankemmat lajit taas puolestaan vaativat enemmän.

Onko siellä muita joogaan hurahtaneita?

P1510830-LKäyttämällä koodia JOOGA teillä lukijoilla on mahdollisuus tutustua YOGOBEn kymmenen päivän ajaksi täysin maksuttomasti! Suomalaisten opettajien lisäksi tarjolla on myös ruotsalaisten sekä norjalaisten videoita, joiden mukaan olen myös itse kielimuurista välittämättä harjoitellut.

<3 Aino

PS. Kuvat on YOGOBE:n lanseeraustilaisuudesta ja niistä lämmin kiitos Juhani Keski-Rahkoselle !

2 kommenttia

 1. Marianne kirjoitti:

  Itse olen joogannut vuosien saatossa enemmän tai vähemmän. Ikävä kyllä usein jooga on jäänyt, kun keho tai mieli sitä eniten olisi tarvinnut. Aloitin tutustumiseni lajiin astangajoogan kautta ja sitä tuli harrastettua epäsäännöllisen säännöllisesti muutama vuosi. Astanga alkoi tuntui kuitenkin liian fyysiseltä, joten sen jälkeen on tullut kokeiltua niin kundaliinijoogaa kuin Aku -joogaa. Mikään ei kuitenkaan tuntunut minulle oikealta, kunnes tänä keväänä päänsäryn ja niskahartiajumini kanssa menin hotjoogaan ja sillä tiellä edelleen ollaan <3

  Huonon ääreisverenkierron omaavana henkilönä ja ainaisena vilukissana, en tiedä mitään parempaa kuin + 35 asteen lämpötila. Joogasalin oven avattuani, lämpö saa jo mieleni ja kehoni rentoutumaan. Lämpö auttaa minua myös keskittymisessä ja tuntuu, että keho vetreytyy aivan eri tavalla tunnin aikana. Tunnilla soitettava musiikki auttaa minua myös rytmittään liikettäni ja hengitystä. Nyt olen käynyt säännöllisesti hot joogassa viikottain 1-2 kertaa, ja tiedän löytäneeni juttuni. Hot jooga toimii minulle hyvänä energiapiikkinä aamuisin, mutta myös iltatuntien jälkeen nukun huomattavasti paremmat yöunet. Olo on kaiken kaikkiaan levollinen ja hot joogan aloittamisen jälkeen myös erinäiset niskahartiaseutu ja selkäkivut ovat helpottaneet ja päänsäryt vähentyneet. Fysioterapeuttina olen saanut myös loistavia työkaluja omaan työhöni. Kotona olen joogannut melko vähän, sillä tuntuu että keskittyminen häiriintyy ja en pääse samanlaiseen rentoutuneeseen tilaan. YOGOBEN koodin aion kuitenkin hyödyntää. Ehkä kesämökillä se pääkin rentoutuu eri tavalla 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo mulla on usein toi ihan sama homma! Silloin kiireessä sitä aikaa joogalle on vaikea löytää ja valitettavasti sitä aikaa ei tuu priorisoitua silloin oikein.. Mutta ihana, että oot löytänyt tiesi takaisin joogan pariin! Hotjooga kuulostaa ihanalta. Just sellaiselta, että nauttisin siitä varmasti 😀

   Toivottavasti saat iloa myös Yogobesta! Just mökille ja reissuun jne musta aivan loistava palvelu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.