Hae
Aino Mäkelä

Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana

Tässäpä teille ihana hyvänmielen-biisi heti näin perjantai-aamuun! 😀 Ahhh voi että mä rakastankaan Scandinavian Music Groupia – sitä kuunnellessa tulee aina ihan älyttömän hyvälle mielelle ja älytön kesäfiilis!

Toinen juttu mitä mä oon viimeaikoina fiilistellyt on kahvi. Mähän olin kesän jälkeen yli puoli vuotta lähes täysin juomatta kahvia, mutta reilu kuukausi sitten ikäänkuin vahingossa opettelin juomaan sitä uudestaan ja hurmaannuin täysin sen makuun. Vaikka kahvi happamoittaakin elimistöä niin sen antaman makunautinnon vuoksi mä sallin itselleni pari kuppia nautintoa täysin hyvällä omallatunnolla 😉 Hihhih – kohtuus kaikessa!OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAMä nautin oman kahvini ”superkahvina” eli terästän sen pakurilla sekä kookosöljyllä. Jätettyäni maidon pois kahvista rakastuin kookosöljyyn sen kaverina – se nimittäin tuo ihanan maun mustana nautittuun kahviin sekä oikein korostaa niitä kahvin omia aromeja! Pakuri tuo kahviin hurjasti lisää ravinteita ja antioksidantteja, vaikka kahvihan on jo itsessään aikamoinen piristävä antioksidanttipommi (itseasiassa suomalaiset saa eniten antioksidantteja juurikin juomalla kahvia sekä suojelee elimistöön juurikin sillä happamoivalla vaikutuksella – kohtuudella nautittuna siis). 

Miten sä nautit kahvisi – mustana, maidolla, kylmänä, kuumana? 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERAErityisen paljon oon nauttinut kahvistani viimeaikoina, kun sain kotiini Nespresson uuden Inissia -kahvikoneen sekä roppakaupalla niitä erimakuisia kahvikapseleita, joista löytyy jokaiseen hetkeen omanlaisensa! Oon kokenut ihan erilaisia kahvielämyksiä testaillessani eri makuja ja todennut, että kahvi voi olla muutakin kuin pelkkä kuppi kofeiinia.

Kiitos kahvikoneen sekä superfoodien oon siis oppinut, että kahvi voi maistua älyttömän hyvältä myös ilman maitoa. Nam! Kahvikoneena Inissia on ihanan pieni ja helppokäyttöinen sekä piristää kivasti meidän kolkohkoa opiskelijakeittiötä keväisen värinsä vuoks 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt teilläkin on mahdollisuus päästä kokemaan uusia kahvielämyksiä sillä sain mahdollisuuden arpoa yhdelle onnekkaalle kahviherkuttelijalle upouuden Inissia -kahvikoneen (arvo 99€)! Kertomalla kommenttiboksiin miten nautit kahvisi sekä mikä olisi just sun valinta Inissian pirteistä värivaihtoehdoista oot mukana arvonnassa, joka alkaa tänään ja päättyy ensi viikon perjantaina eli 25.4.2014. Muistahan jättää myös sähköpostiosoite kommentin yhteyteen!

Kannattaa myös käydä tutustumassa Nespresso:n sivuihin sillä siellä voit tuplata mahdollisuutesi saada kotiin oma kahvikone osallistumalla arvontaan, jossa pääpalkintona on Latissima Pro -kahvikone sekä 200 kapselia Nespresso-kahvia (arvo 680€) ja sen lisäksi joka 100. arvontaan osallistuja voittaa itselleen Inissia-kahvikoneen! 

Herkullisia kahvihetkiä, ihanaa pääsiäistä ja onnea arvontaan!

<3Aino

Postaus tehty yhteistyössä Nespresson kanssa.

144 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti:

  Aaamuni alkavat ehdottomasti ihan perus Juhlamokalla kera maidon ja tietenkin kuumana <3 tietekin maito vaahdotettuna päälle kruunaa sen 🙂 Tuo oranssin värinen toisi aamuihin lisää pirteyttä varsinkin näin kesän saapuessa 🙂
  Ihanaa pääsiäistä 🙂

 2. anna l. kirjoitti:

  Nautin itse kahvini ihan maitotilkan kera jotten tekisi siitä liian juhlallista 😀 Kahvista on tullut nii arkipäiväistä joten saan siitä ihan tarpeeksi suuren nautinnon pelkän maidon kera. Joskus kuitenkin kaipaan jotain hieman erikoisempaa niin saatan vaahdottaa tilkan kevytmaitoa vaahdottimella jonka sain joskus lahjaksi, tulee tosi hyvää!

  Kahvilaitteissa (kapselilaitteissa) on se huono puoli kun kahvista tulee ikäänkuin herkkua. Sitten ei enään tahdokkaan se yksi kuppi riittää 😀 Kupitkin ovat niin niukkoja, mutta ah se maku!

 3. Liina kirjoitti:

  Mä olen kans rakastunut kookosöljyyn kahvissa ja kovasti olen yrittänyt opetella pois maidosta – siinä vielä onnistumatta. 😉 Juon siis kahvini maidolla ja kookosöljyllä, joskus laitan mukaan vaniljaa tai kardemummaa, mmm. Valitsisin noista kahvikoneista tuon valkoisen! 🙂

 4. irene kirjoitti:

  Kerman/maidon kera parasta.Oranssi on ihana väri.
  Lintu6(at)luukku.com

 5. Bee kirjoitti:

  Harvoin juon tavallista kahvia, mutta silloin kun juon niin mieluiten runsaan maidon kera. Makukahveista tykkään Lattesta! 🙂

 6. Eppy kirjoitti:

  Voi mikä ihana palkinto! 🙂 Omat aamuni alkaa yleensä niin, että en kerkiä kotona edes juoda kahvia vaan ensimmäiset kupposen vetelen töissä kahvitauolla tai koulussa. Jos kahvinjuonti jää vasta iltapäivään kotosalla, on pakko keitellä meidän Lidlistä ostetulla kahvinkeittimellä pahanmakuiset kahvit Juhla Mokasta tai vastaavasta ja peitän palaneen maun lorauksella maitoa. Tuollainen kahvinkone onkin ollut jo haavelistalla pitempään, tulisi juotua aamukahvitkin taas ihan eri mielellä kotona! 🙂 Ja nuo värivaihdoehdot kruunaa kyllä koko laitteen, ottasin mieluusi minkä tahansa. Pakko jos olisi valita, niin ottaisin varmaan kuitenkin valkoisen, ihan sisustuksellisista syistä 😀

  – Eppu

 7. Heli Peltola kirjoitti:

  Tuonpurtsakan oranssinpunainen on ihan paras! Itse olen vähentänyt kahvin lipitystä, mutta silloin kun juon valitsen hyvän kahvin kuten meksikolainen mustana tai sitten cappuchino.

 8. JennaA / Kohta kunnossa kirjoitti:

  Tuplaespresso kiireettömänä sunnuntai aamuna 🙂 ja valkoisenen olisi ihana!

  Aurinkoista Pääsiäistä!

 9. Marja-Liisa kirjoitti:

  Mustana, kuumana. Ei maitoa eikä varsinkaan sokeria. Kylmä kahvi kauhistaa. Mustaan keittimeen päätyisin.

 10. rousi kirjoitti:

  Mun aamut ei lähtisi käyntiin ilman kahvia. Kahvini juon aina mantelimaidolla ja valmistaessani kahvia laitan purujen joukkoon välillä kardemummaa, ai että se tuo ihanan maun kahviin! 🙂 Ja keittimen haluaisin valkoisena.

 11. Elise H. kirjoitti:

  Laitan kahviini yleensä maitoa ja sokeria. Ihana väri tuo oranssi, mutta minulle kävisi parhaiten valkoinen 🙂

 12. Janina kirjoitti:

  Me ollaankin aika paljon tästä asiasta puhuttu. Itse olen hurahtanut soijamaitoon kahvin seassa! Se tekee mausta paljon pehmeämmän. Ollaan laitettu kanelia purujen sekaan, joka on tuonut myös kahviin lisää makua. Soijamaidon ja kanelin yhdistelmä on huippu! <3 Myös maidon lisäys on vähentynyt ja juon kahvia enempi tummempana. T. maitoläträäjä! 🙂

  Kahvikoneen väri olisi musta tai vihreä! 🙂

 13. Riina kirjoitti:

  En juurikaan juo kahvia, mutta tämä laite (musta) saattaisi muuttaa tilannetta 🙂

 14. Viivi kirjoitti:

  Juon kahvin lämpimänä joko tilkalla maitoa tai mustana. 🙂 Täytyy kokeilla kookosöljyn kanssa! Kahvikoneen väri punainen.

 15. Tiia kirjoitti:

  Aamu ei voisi alkaa ilman kahvia! 🙂 ihan perinteisenä juon kahvini, joko Juhla Mokkaa tai Kulta Katriina pienellä tilkalla maitoa. Ja ah, aamu alkaa niin hyvin 😉 rakastan erilaisia erikoiskahveja, mutta varaa tuollaisen kahvikoneen ostoon ei ole 🙁 joten ottaisin hopean värisen tuosta Inissiasta 🙂

 16. jussi kirjoitti:

  maidon kans mut ,, kun eräreissulla niin kuksasta raakana..punainen <3

 17. Henna kirjoitti:

  Parhaimmalta maistuu perus Juhla Mokka ISOSTA mukista rauhaksiin nautittuna kera pienen maitotilkan. Noista kahvikoneista eniten miellyttää musta väri ja se sopisi kivasti jo keittiöstä löytyvän Moccamasterin viereen. 🙂

 18. Annie kirjoitti:

  Kahvi pitää olla luomulaatuista ja sekaan pieni loraus rasvatonta maitoa 🙂 Joskus mukaan menee myös kanelia, tai vaniljaa! Kahvikoneen väri voisi olla vaikka valkoinen. nannau@luukku.com

 19. Melina kirjoitti:

  Kahvi kahvina, eli mustana ja juon lämpimänä ei liian kuuma. Vinkkinä että kahvi maistuu paremmalta kun se on hetken seissyt siellä pannussa;D kahvikone myös mustana!

 20. Henna kirjoitti:

  Nautin kahvini maidon kera. Kermaa en itse osta mutta käytän sitä kahvissa maidon sijaan muualla kahvitellessani aina kun sitä on saatavilla. Kahvikoneen väri voisi olla musta.

 21. Tiia kirjoitti:

  Oi joi mikä arvonta. Kahvin keitän perinteisellä kahvikoneella, vaahdotan kuumaa maitoa päälle Ikeasta eurolla ostetulla maidonvaahdottimella ja herkkupeppu kun olen, lisään kaksi teelusikallista tummaa kaakaojauhetta joukkoon, kummasti kaikkoaa suklaanhimo. 😉

  Vaaleansininen keitin houkuttelee eniten vaikka kävinkin ankaraa taistelua vaaleansinisen ja punaisen välillä. 🙂

  Ilolla arvonnassa mukana.

 22. Anna kirjoitti:

  Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana. Juon sen oikeasti miten sattuu, yleensä kuitenkin kuumana. Oleellista on muki, sen pitää olla ehdottomasti muumimuki! 🙂
  Koneen väri olisi punainen!

 23. kiruska kirjoitti:

  juhlamokkaa maidolla <3 ja monta kupillista aamuisin että lähden käyntiin 😉 kone olisi ihana oranssina 🙂 pkkirsi@suomi24.fi

 24. jenni kirjoitti:

  Itse tykkään juoda kahvini maidolla, mutta joskus se maistuu myös mustana 😀 väri voisi olla musta, tai pinkki jos sellainen vaihtoehto on 🙂

 25. marjo66 kirjoitti:

  Minun kahviini paljon sokeria, vaikkakin meillä muut perheenjäsenet ymmärtää paremmin kahvin päälle nautiskellen kaikkia mahdollisia variaatioita.
  Blue sky näyttää kivalta, musta tietysti olisi turvallinen valinta

 26. M kirjoitti:

  Kuumana, maidolla. Mustasta kahvikoneesta kiitos.

 27. Mariem kirjoitti:

  Arjen pieni herkkukahvi keitetään lisäämällä suodatinpussiin kahvinpurujen (tumma paahto) sekaan kaardemummaa ja kahviin hieman soijamaitoa, nam 🙂 Inissia blue sky on upea, mutta itse ottaisin tylsänä ihan vaan mustan 🙂 emmi.hast@hotmail.com

 28. essiessi kirjoitti:

  Nautin tavallisen kahvin aina mustana ja lisään joskus joukkoon kookosöljyä 🙂 Espresso menee joko mustana tai pienen kookoskermanokareen kera!
  Musta kahvikone olisi kiva 🙂

 29. anita kirjoitti:

  Ennen en juonu kahvia ja nyt oon jotenki pikkuhiljaa eksyny sillekki tielle -eilen join ekan kokonaisen kupillisen! 😀 ei se mulle mikään kauhee nautinto oo, paitsi kahvi terästettynä suklaanmakusella heralla -nam! Se on siis lemppari, ehottomasti! 🙂

 30. susannna kirjoitti:

  Todella harvoin juon kahvia kotona, mutta kahviloissa sitäkin enemmän, jos sattuisin valkoisen insian voittamaan voipi tilanne olla toinen 😉 Mutta kahvini juon yleensä lattena tai mustana !

 31. Elviira kirjoitti:

  Pidän kahvistani eniten tummapaahtoisena ja soijamaidolla. Väreistä musta sopisi meidän keittiöön parhaiten.

 32. Julia kirjoitti:

  Aamun kohokohta; parisienne ja vähän rasvatonta maitoa. Parhaimmalta se kuitenkin maistuu mukissa, jossa on kuva perheen koirasta (: Valkoinen keitin valkoiseen keittiöön.

 33. Cruella kirjoitti:

  Saavillinen kahvia inauksella makeutusainetta ja mantelimaitoa, om nom! Ja kahvikoneen valitsisin tietysti mustana 😉

 34. Hanna kirjoitti:

  Tavallinen kahvi mustana on minun makuun. Tuntuu että silloin se itse kahvin maku ei peity minkään muun alle! Noista keittimistä tykkäsin oranssista, olisi ihana piristys keittiössä ja aamu alkaisi pirteästi! 🙂

 35. Janika kirjoitti:

  Juon mustana yleensä. Joskus lisään kookosöljyä myös ja välillä mantelimaitoa tilkka 🙂 Ja tällä hetkellä mun mieleeni iskee eniten tuo sininen sävy jostain syystä!

 36. Helmi Maria kirjoitti:

  Mäkin juon kahvini kookosöljyllä! Ja kuumana! Tuo mukavasti lisäpotkua treeneihin 🙂 Välillä jos haluan hurjastella niin laitan lisäksi manteli- tai kauramaitoa ja kanelia! 🙂
  Musta kahvikone kelpais tännekin!

 37. Freija kirjoitti:

  Tummapaahtoisen vaahdotetun soijamaidon kera, nams! Tai sitten kupillinen mustaa Arnoldsin kahvia 🙂

 38. Laura kirjoitti:

  Koska kahvinjuominen on aina pieni kulinaristinen hetki, nautin tuon useimmiten kauramaidon kanssa, johon saatan lisätä hintsusti raakakaakaojauhetta. Toisinaan hulluttelen suklaasoijajuomalla tai vaihtoehtoisesti vaniljasoijajuomalla. En ole se rutinoitunein kahvinjuoja, tykkään vaihtelusta. Tarkoitus kokeilla myös mainitsemaasi kookosöljyä!

  Ja mitä kahvinkoneen väriin tulee? Mennään pirteällä mustalla. 🙂

  lauranposti1@gmail.com

 39. Riia kirjoitti:

  Täällä kahvi menee normaalisti ihan vaan pienellä lorauksella rasvatonta maitoa. Ripaus kanelia tai kardemummaa antaa kivasti lisämakua 🙂 Keittimen värinä vois olla musta tai valkoinen.

 40. Jade kirjoitti:

  Kahvi menee missä muodossa tahansa! Kotona tulee laitettua loraus rasvatonta maitoa sekä pari tabua makeutusta. Kodin ulkopuolella sitten vedellään yleensä mustana 😀 Kookosöljy on kyllä ihan superhyvä kombo kahvin kanssa!
  Musta kone olisi ihan loistava 🙂

 41. Anna Kinnunen kirjoitti:

  Inissia-punainen olisi lemppari kahvinkeitin ja kahvini tykkään juoda kermalla, rasvaisella maidolla tai kookosöljyllä terästettynä! Ja endottomasti jätti-isosta kupista tottakai <3

 42. Marianne kirjoitti:

  Kuumana (cafe mocca) ja paljon kermavaahtoa päälle! 🙂

  Oranssi kahvikone olisi huippu pirtsakka.

 43. milli kirjoitti:

  Juon kahvini täysmaitotilkan kanssa, ennen käytin rasvatonta maitoa mutta nyt olen siirtynyt aitoon kamaan 🙂 musta on omaan silmään miellyttävin väri!

 44. Luana kirjoitti:

  Myös mun lempikahviin tulee teelusikallinen kookosöljyä! Keittimistä valitsisin mustan (:

 45. Kipinä kirjoitti:

  Aamukahvi rasvattomalla maidolla, koska sitä sitä menee aamulla puoli litraa. Iltapäivällä kupillinen kanelilla ja maidolla terästettynä. Valkoinen olis meidän perheen keittimen väri. 🙂

 46. Lotta kirjoitti:

  Kahvihetket ovat ehdottomasti arjen luksusta! Kahviini laitan lorauksen rasvatonta maitoa, tilkan kermaa ja maukeutusainetta (tällainen herkkupeppu kun olen;))

  Kahvikoneen haluaisin mieluiten mustana:)

 47. bulletproof kirjoitti:

  Kahvi kookosöljyllä ja luomu voilla, kiitos 🙂 & punanen kahvinkeitin ois pirteä! margarita007@luukku.com

 48. Noora kirjoitti:

  Parhaalta kahvi maistuu etenkin aamuisin höyryävän kuumana kera maidon, sekä taivaalliselta päivällä ulkona eväiden kanssa nautittuna 😉 Kaupungissa käydessä tulee aina tilattua cappucinoa, mikä onkin ehdoton suosikki 🙂 väreistä mieleen olisi varmasti joko pirteä oranssi tai perinteinen musta 🙂

 49. Jasmin kirjoitti:

  Itse juon kahvini erittäin pienen maitotilkan kanssa 🙂 Kahvilassa käydessä tulee kyllä tilattua aina Latte tai vastaava. Mustan kahvinkeittiminen ottaisin, jos sattuisi arpaonni kohdalle 🙂 Tällä voitolla keräisi vuoden tyttöystäväpisteetkin, kun poikaystävä on vinkunut kapselikahvinkeitintä jo viime lokakuusta, heh 🙂

 50. petra kirjoitti:

  Musta olisi minun valinta. Kahvin juon ihan tavallisella keittimellä keitettynä maidon kanssa. Joskus kun tekee mieli herkutella niin laitan kermaa.

 51. Emilia kirjoitti:

  Tykkään normaalista kahvista eniten kun se ei oo liian kuumaa mut ei kylmääkään ja pieni loraus maitoa sekaan niin namnam! Ja makukahvit on tosi hyviä latte ja cappuccino. Toi kone olis kiva punasen värisenä piristäs vähä 🙂

 52. Eve kirjoitti:

  Kahvin juon mantelimaidon (jota saa laittaa ihan reilusti) kanssa ja joskus kardemummalla maustettuna 🙂 Keittimen haluaisin mustana.

 53. Jenny kirjoitti:

  Itse en kahvia en ole koskaan juonut, eli itselleni ei kone tulisi. Mummini on kuitenkin kahvin suurkuluttaja joten tämä olisi hänelle varmasti mieleinen synttärilahja kun synttärit ovat tulossa. Kahvin mummi juo mustana ja kuumana !
  Ja kone mustana jos voitto osuu kohdalle!

 54. Liisi kirjoitti:

  Miulla on joskus sellasia ”kausia” et millon tekee mieli kahvia ja millon ei 😀 Mut tykkään juoda kahvia ihan maitotilkan kera…mutta joskus tykkään ostella niitä makukahveja, jota sekottelen normipurujen sekaan, tämän hetken suosikki on vanhan ajan vanilja, aivan uskomattoman hyvää ja fantastinen tuoksu!! Ahh! 😉

 55. NinaK kirjoitti:

  Minulle maistuu sekä tavallinen että erikoiskahvit. Valkoinen kone on suosikkini! Ehdottomasti mukaan ihanaan arvontaan!

 56. Niina kirjoitti:

  Juon harvoin kahvia ylipäätään, ja silloinkin erikoiskahveja. Joskus tuntuu, että pitäisi ”opetella” kahvin juonti, mutta miksi? 😀 Ehkä tämän myötä tulisi juotua! Antaisi ehkä potkua päivään ja lämmintä juotavaan vilpoisiin hetkiin. Värivaihtoehtona valkoinen on paras 🙂

 57. Marjukka kirjoitti:

  Juon kaffeeni tilkalla mantelimaitoa, joskus innostun käyttämään purujen seassa vielä kanelia tai kardemummaa 🙂 kookosöljyä on pitänyt testata mutta tällä hetkellä ei löydy kaapista 🙁 uskon et olis täydellistä, kun muutenkin kookosöljy on <3

  ja ah mitä värejä! kyl toi punanen olis hieno 😉
  jäin kuolaamaan tota kakkua…. 😀

 58. Noora kirjoitti:

  Nautin kahvini tylsästi maidolla. Valkoinen olisi minun värivalintani 🙂

 59. Johanna J kirjoitti:

  Tummapaahtoinen Presidentti on kyllä ihan ykkönen, pikku loraus maitoa sekaan nii avot! Joskus pääsen myös lainaamaan porukoiden Dolce Gustoa ja nautiskelemaan espressosta tai herkkupäivänä caramel lattesta<3 kahvisnobin taivas tommonen keitin<3

 60. Johanna J kirjoitti:

  Ainiin ja jatkoa, oranssi väri paras! Mätsäis tällä hetkellä mun kynsiinkin;)

 61. Anu kirjoitti:

  Kahvimaidosta luopuminen oli viimeinen vieroitus maidosta ja nyt en voisi kuvitellakkaan juovani kahvia muuta kuin mustana. Omaan kahviin lorautan myös kuumaa vettä, sillä pidän hieman laihemmasta kahvista. Valkoinen tai musta kone voisi sopia keittiööni, jossa kodinkoneet on lähinnä valkoinen-harmaa-musta -sektoria ja pidän siitä, että kodinkoneet sopivat värimaailmaltaan yhteen.

  Superhyvä idea tuo pakuriuute kahviin, kookosöljyä on tullut kokeiltuakin 🙂 maistuukos tuo pakuri kahvista läpi?

 62. Anu kirjoitti:

  Kuumana maidolla ja kardemummalla maustettuna. Musta väri kahvikoneessa miellyttää eniten 🙂

 63. Nella kirjoitti:

  Musta kahvi, paras kahvi:)ja vielä työkavereiden kanssa nautittuna:) musta tai valkoinen ois miun valinta:)

 64. Aino kirjoitti:

  Mustana ja höyryävän kuumana, vuodenajasta, fiiliksestä tai kellonajasta riippumatta. Myös kone tulisi mustana 😉

 65. Sami kirjoitti:

  Maidon kanssa kuumana.

 66. -p- kirjoitti:

  Wiener cafe on suosikkini. Aikamoinen herkku! Minä päätyisin perinteiseen mustaan tai valkoiseen väriin.

 67. Laura kirjoitti:

  Mä oon ihan tylsän tavallinen tallaaja ja nautiskelen aamukahvini kaikista mieluiten maitolorauksen kanssa – that’s it 😀
  Värivalinnasta sitten… hmm, punainen tai valkoinen!

 68. Maiju kirjoitti:

  Kahvini juon maidolla. Muutenhan mä olen jättänyt maidon pois ruokavaliostani. Kahvimaidostani en ole vielä tinkinyt, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Kahvikone mustana, jos onni suo 😉

 69. Janette Lappalainen kirjoitti:

  Haha ompas ihana kysely! 😀 mulla menee ihan vaan mustana kahvi, antaa kivasti potkua päivään 😉 tää makukahvi kone ois kyllä tosi kätevä, sais vieraatki kerranki mun luona hyvää kahvia kun ei mun luota ikinä ees kahvimaitoa löydy, heh 😀 ihanaa pääsiäistä kaikille!
  Niin ja mustana ottaisin myös keittimen 🙂
  janettesaana@gmail.com

 70. Sonja kirjoitti:

  Nautin kahvini maitotilkalla, tosin ulkona tilaan melkein pelkästään erikoiskahveja. Joskus hemmottelen itseäni makusiirapeilla, niitäkin saa aika kivasti sokerittomina nykyisin 🙂 Punainen olisi minun mieleeni.

 71. SuviMarika kirjoitti:

  Normi kahvi maidolla ja kaikki makukahvit<3 Joskus leikin vähän ja viskaan mukaan vaniljaa tai vaikka kanelia. Itselle ei olisi kyllä tullut mieleen laittaa kookosöljyä, hyvä idea! Mun keittiöstä löytyy jo niin paljon väriä, että kahvikoneunelman ottaisin mustana. 🙂

 72. Tea kirjoitti:

  Kahvi <3 vasta jauhetuista kahvipavuista, tilkka oma tekemää mantelimaitoa & toffee/vaniljasteviaa!

 73. laura kirjoitti:

  Alpron soija light juomalla höystettynä 🙂 Punainen kone piristäisi meidän keittiötä.

 74. MinnaK kirjoitti:

  Kahvinjuojana on ehdottoman tärkeää sen maku. Huonosta keittimestä ja kahvillaadusta kun ei saa sellaisia kiksejä kuin omasta moccamasterista tehdystä kahvista. Kahviin tulee kunnon loraus kevytmaitoa (ei missään tapauksessa rasvatonta!) ja nautitaan isosta (vetoisuus 4dl) kupista.

  Kahvihetkiini sopisi valkoinen tai musta kahvikone.

 75. Johanna kirjoitti:

  Minun ongelmania on, etten juo kahvia. Vaan juon kofeiinini Cokiksen muodossa, joka on pahin kaikista. Eli hyvin epäterveellinen vaihtoehto. Haluaisin oppia juomaan kahvia ja olenkin suunnitellut jonkin kapselikeittimen hankintaa. En vain tiedä millaisen?
  Blogikirjoituksesi inspiroi minuakin testaamaan pitkästä aikaa kahvia, josko se olisikin minun makuuni.
  Voittaessani toivoisin saavani Umat Grey värisen keittimen.

 76. Lille kirjoitti:

  Mä niin rakastan tujua kahvia, eli musta on parasta! Toi kone olis kyl täydellinen aamun piristäjä! Värinä voisi olla sininen tai musta! 🙂

 77. pums kirjoitti:

  maidolla : ) tummapaahtoista luomukahvia mielellään.
  oranssi kone ois huippu!

 78. Rita kirjoitti:

  Kiireessä ”ykkösellä” mustana (pahimmillaan suoraan kannusta), jos on aikaa niin rauhassa kookospuuron kanssa mantelimaidolla. 🙂 Viikonloppuna laitan purujen sekaan iiihan vähän raakakaakaojauhetta, pientä luksusta ja mantelimaidon kansssa ihan täydellistä! <3 Suklaisenmakea ihana kahvi 😉

  • Rita kirjoitti:

   Dammit! Lähti kesken 😀 Musta kaffemaskine sopisi mun kämpän sisustukseen!

 79. Miia kirjoitti:

  Paras kahvi tulee tietenkin hyvälaatuisesta kahvista. Opiskelijan versio pullakahveista syntyy, kun kahvinpurujen sekaan lisää ripauksen kardemummaa 😉 Pullakahvi nautitaan herkkupäivinä kookosöljyn ja soijajuoman kanssa, namnam<3 Kahvinkettimistä parhaiten meidän keittiöön sopisi musta yksilö.

 80. Toosa kirjoitti:

  Aamu alkaa aina kahvilla tai muutoin se alkaa huonosti 😀 Juon kahvin maidolla ja reilulla sokerilla. Haluan kyllä testata tuota kookosöljyä kahvissa, kuulostaa hyvältä.
  Suosikkini on musta kahvikone.

  larsbe@jippii.fi

 81. lsmv kirjoitti:

  Tummapaahtosta luomukahvia kookosmaidolla:) Joskus purujen sekaan kardemummaa ja ceyloninkanelia tai piparkakkumaustetta jos oikeen haluu panostaa 🙂 Ja välillä laitan MCT-öljyä kahvin sekaan jos tarvii buustia ennen treeniä vaikka. Noista kahvikoneista tykkäisin perus mustasta eniten, kun keittiössä on vähän musta-valkonen värimaailma muutenkin!

 82. Oona A kirjoitti:

  Lataan kahvinkeittimen jo edellisenä iltana valmiiksi. Aamulla herättyäni käyn ensin juoksemassa aamulenkin. Sisälle päästyäni käyn heti laittamassa kahvin tippumaan jonka jälkeen menen suihkuun. Suihkun jälkeen avaan kylpyhuoneen oven ja haistan tuoreen kahvin tuoksun. Se, jos joku tuoksu on sanoinkuvailemattoman ihana. Kahvin sekaan pieni loraus maitoa, mutta vain hyvin pieni jotta kahvin maku tulisi hyvin esille. Hörppään ensimmäisen siemauksen kahvia ja tiedän, että tästä minun hyvä päiväni alkaa!

  Ikäväkseni joudun kuitenkin toteamaan, että rakas kahvinkeittimeni on alkanut kulahtamaan ja on ehkä nähnyt parhaat päivänsä.. Joten jos arpaonni minua suosii niin pirtsakka oranssi kahvinkeitin sopisi minun keittiöön 🙂

 83. johanna kirjoitti:

  Juon kahvini mustana ja niinsamotusti triplassona (ei espresso) laitan siis sekaan aina pari ylimääräistä lusikkaa puruja :))) sillä jos jollain jaksaa puurtaa kooko päivän ja vähän enemmänkin :Dd

 84. lissu kirjoitti:

  Tykkään juoda kahvin ihan maitotilkan kera.. 🙂 Mutta jos pientä luxusta haluan ni sitten lisään myös tuota kookosöljyä, nam!! 😛

 85. alexa kirjoitti:

  löfgrens lilan skånerostia maidolla ja keitin mustana tekis miusta onnellisen:)!

 86. MarianneP kirjoitti:

  Aamuisin luomulaatuista kahvia mustana. Iltapäiväkahvin joukkoon laitan kookosöljyä, niin johan jaksaa loppupäivän 🙂
  Oranssi kahvikone sopisi jo väriloistoa kumpuavaan keittiöömme kuin nenä päähän!

 87. karkulainen kirjoitti:

  Aamut alkaa aina maitokahvilla! Koneen ottaisin nyt kesän korvalla oranssina, Summer Sun tai miksei valkoisenakin. Mutta toisaalta, miksi kaiken pitää olla niin mustavalkoista! 🙂

 88. Eemeli kirjoitti:

  Juon oman kahvini kevytmaidolla ja joskus nakkaan purujen sekaan kardemummaa tai piparkakkumaustetta 😀 (paitsi nyt ei tätä voi tehdä, kun kahvinkeitin meni rikki ja uusi pitäisi hankkia… huoltoasemilta on parina päivänä saanu käydä nykäsemässä kahvit naamaan pääkivun ehkäisemiseksi :D)

  Kahvinkeittimen värinä musta olisi täydellinen!

 89. Merita kirjoitti:

  Itse suosin joko ihan tavallista kavia, mutta joskus väännän itselleni herkkukahveja, joita on sokerisempi versio ja sitten vähän parempi versio.
  Herkkukahvi nro 1: Cappucinojauhetta ja teelusikallinen kaakaojauhetta (esim ihan tavallista o’boyta). Kuumaa vettä päälle ja herkkukahvi on valmis!
  Herkkukahvi nro 2: Vaniljaproteiinia, maitoa (mantelimaito toimii hyvin), vahvaa kahvia, ripaus kanelia. Aineiden suhteet saa itse päättää fiiliksen mukaan. Kaikki aineet shakerissa sekaisin ja lopuksi joukkoon vielä jäämurskaa tai -paljoa. Hyvää tämäkin 🙂

 90. Maisa kirjoitti:

  Rakastan juoda kahvini kylmänä ja mahdollisimman herkullisena. Kehittelen aina uusia kahvireseptejä ja tällä hetkellä kookoskerman, appelsiininkuoren ja inkiväärin kanssa tehty jääkahvi on parasta mitä maailmassa on! Keitän luomulaatuista pikakahvia, kaadan sen blenderiin, lisään kookoskermaa, appelisiinikuorta, jääpaloja ja tuoretta inkivääriä, Nam!!! Usein nautin kahvini mukana otettavassa kupissa matkalla töihin ja tällaiset herkkukahvit onkin aivan paras tapa aloittaa uusi aamu.

 91. Jeepu kirjoitti:

  Maitokahvi – jotain niin taivaallista! Toisinaan huomaan juovani lähes maidon kahvilla 😀 Jos kahvi on vasta keitettyä ja laadukasta, se menee ihan pienelläkin maitotilkalla. Monta tuntia pannussa seissyt halpiskahvi vaatii sitten vähän reilumman lorauksen rasvatonta maitoa 😉

 92. Iida kirjoitti:

  Kahvini juon aina maidon kanssa (voisi sen myös ilmaista melkein, että maidon kahvilla.) TIetysti kahvin pitää myös olla tuoretta ja kuumaa 🙂 Kahvikoneen väreistä valkoinen sopisi keittiöön sopivasti.

 93. Arhippa kirjoitti:

  Juon kahvin yleensä jo hieman jäähtyneenä, lämpöisenä toki vielä. Ja maidolla, lusikallinen sokeria makeutta antamassa
  Sininen olisi noista ihanin, sinisiä kodinkoneita on aivan liian vähän

 94. Kristal kirjoitti:

  Juon kahvini kuumana, hyvä ettei kieli pala 😀
  Ei maitoa, vähän sokeria.
  Näistä itse tykkään eniten mustasta, mutta koskapa yritän metsästää konetta äitienpäivälahjaksi äidille, ottaisin sinisen jos lykästäisi

 95. Hansu kirjoitti:

  Nautin kahvin aina mustana ja kuumana eli hyvin perustyyliin 🙂 Oranssi kone toisi väriä muuten arkiseen keittiöön.

 96. Hanne-B kirjoitti:

  Kahvi kuuluu päivään arkena ja vkoloppuna sopivassa määrin 2-3 kpp päivä . Nyt ikää kun on tullut lisää , aamukahvi yksin nautittuna on paras- mantelimaidolla !

  Kahvikone tulisi tarpeeseen , muuttokin osuu uuteen kotiin juuri 25.4 ja valkoinen kone kruunaisisi uuden kodin ilmeen ja aamut uudella parvekkeella !

 97. Lisbe kirjoitti:

  Nykyään juon kahvini melko vahvana, mantelimaidon kanssa. Mantelimaito tuo jännää makeutta mukaan, sekoittuu myös hyvin kahvin joukkoon.
  Tylsänä päätyisin loppupeleissä mustaan kahvimasiinaan. On se sen verta tyylikäs.
  liisa-lotta.peltola@elisanet.fi

 98. jasmin kirjoitti:

  Musta keitin ois kiva! Ja kahvini juon maidon kanssa, mutta täytyypä kokeilla tuota kookosöljyäkin!

 99. Xeve kirjoitti:

  Nautin itse kahvini mustana ja mielellään oman rauhan kera! 🙂

  Musta keitin olisi mahtava meidän keittiöön!

 100. Frida kirjoitti:

  Kahvi ja keitin mustana! 🙂

 101. Luomutukka kirjoitti:

  Nautin kahvini aamulla ja maidon sijasta olen viime aikoina käyttänyt hasselpähkinäjuomaa, nam 🙂 Tärkeintä aamukahvissa on kuitenkin muki, jonka valitsen aina aamulla sen hetkisen fiiliksen mukaan.

 102. Sinii kirjoitti:

  Wää mikä arvonta! ^_^ Pakko siis osallistua!
  Kahvi menee maito/soijamaito lorauksella ja kuluu useampi kuppi päivässä 😉
  Musta tai valkoinen kahvikone ois mieluinen!

  sinisipuli@gmail.com

 103. emm kirjoitti:

  nautin kahvini vähällä maidolla ja mieluiten muumimukista 🙂 blue sky väri olisi aivan täydellinen!

 104. Minttu kirjoitti:

  Mielestäni kahvi on parasta isolla lorauksella soijamaitoa, nam! Värivaihtoehdoista oranssi Summer Sun, jo tuo nimikin on niin ihana <3 Tulee mieleen kauniit, lämpimät kesäaamut.

 105. empsis kirjoitti:

  juon kahvini mustana, ja monta kuppia päivässä 😀 väreistä suosikki valkoinen

 106. Ninon kirjoitti:

  Kahvi mustana, keitin valkoisena!! kiireettöminä aamuina kahvia voi maustaa mielikuvituksen mukaan.. kanelia, kardemummaa, vaniljaa, kookosta..:) manteli-, soija- ja kauramaito toimii myös! illan viimeinen kuppi vois olla sitten irlantilaistyylinen;) runsaalla kermalla..

 107. Sanna kirjoitti:

  Kahvi minulle mustana kiitos! Tuota kookosöljyä kahviin aion kyllä testata, en nimittäin voi sietää mitään maitokahvivirityksiä mutta vaihtelu virkistäisi. Mustan kahvin kanssa sopisi loistavasti punainen keitin 🙂

 108. Himpsu kirjoitti:

  Juon kahvia kausittain, mutta keskimäärin kupin päivässä. Mustana aina, mutta kaipaan kylkeen jotain syömistä.
  Työskentelen opiskelujen ohella kahvilassa, joten siellä olen oppinut juomaan erikoiskahveja. Latte kevytmaitoon on ihana herkku!
  Koneista valitsisin mustan – ehkä koneen avulla mieskin vaihtaisi pannukahvin koneeseen? 😀

 109. Malaika kirjoitti:

  Maidolla, vähän sokeria, sillä lailla kaffe maistuu parhaalta

  Sininen on mun väri <3

 110. Mariamaria kirjoitti:

  Maidolla ja tummalla sokerilla. Kahvikone saisi olla musta niin sopisi muiden laitteiden väreihin.

 111. KCP kirjoitti:

  Runsaalla maidolla ja runsaalla sokerilla. Ei ihan tulikuumana, vaan vähän jo jäähtyneenä.
  Sininen värisi olisi sopiva meidän keittiöön

 112. Mira kirjoitti:

  Luomusuodatinkahvi pikkulorauksella luomumaitoa on joka aamun perussetti 🙂 Mustalla keittimellä ois kiva fiksailla espressot iltapäivää piristämään!

 113. Mirka kirjoitti:

  Kahvini tykkään juoda mustana, ilman sen suurempia höysteitä 🙂 Kahvikoneen väriksi valitsisin perus varman mustan 😉

 114. Jonna kirjoitti:

  Kahvin nautin aamuisin mieluiten kermalla. Ah, niin lempeä aamun aloitus. Päivällä taas menee täysin mustana. Vähitellen olen alkanut löytämään espresson ja muut erikoiskahvit joten keitin tulisi juuri sopivaan talouteen 🙂

 115. Jossu kirjoitti:

  Nautin kahvini mieluiten Iittalan Taika-mukista, höystettynä Ikean 1,50e maksaneella maidonvaahdottimella vaahdotetun maidon – pientä luksusta arkeen 😉
  Kapselikeittimen haluaisin ehdottomasti tyylikkään hopea/harmaana 🙂

 116. Marianna kirjoitti:

  Juon aamuisin kahvin hasselpähkinäjuomalla höystettynä, nam! Täydellinen tapa saada päivä käyntiin. Koneista ottaisin valkoisen! 🙂

 117. Riksu kirjoitti:

  Inissia Black olisi kyllä pähee! Tällä hetkellä kahvi maistuu mulle soijamaidon kera – makuun tulee arjen luksusta vaniljaisen vivahteen johdosta 🙂

 118. Samsam kirjoitti:

  Maidolla maustettuna, sokeria vain ripaus. Tykkään myös erikoiskahveista paljon.
  Herkullisia värejä mutta ottaisin ehkä mustan, sopisi keittiööni parhaiten. Tuota kahvia ja kookosöljyä pitää testata ehdottomasti

 119. Minna kirjoitti:

  Juon kahvini maitotilkan kera. Kahvikoneem väreistä omaa silmää miellyttää eniten tyylikäs musta!

 120. Tiia kirjoitti:

  Parempi puolisko opetti mut aikanaan nauttimaan kahvista, ja parhaimmalta se maistuukin aamupalapöydässä rauhakseen nautittuna komeampi puolisko pöydän toisella puolella. Tilkka maitoa tulee lorautettua tavallisena aamuna kahvin sekaan. Joskus jos kyseessä erikoisempi kahvi, tykkään nauttia sen mustana, jotta kaikki maut pääsevät oikeuksiinsa. Erikoiskahveihin olen vasta tutustunut ja täyttä päätä myös rakastunut. Musta keitin sopisi kuin nenä päähän meidän muiden keittiökodinkoneiden joukkoon 🙂

 121. Kati kirjoitti:

  Kahvi menee useimmiten aamuisin lämpimän maidon kanssa! Päiväkahvit tulee sitten sen sijaan juotua mustana jos niitä tekee vielä mieli 🙂 Erikoiskahveista vain haaveilen, joten kahvikone valkoisena olisi <3

 122. Juuli kirjoitti:

  Paras kahvihan on luonnossa nuotiolla valmistettu nokipannukahvi jota saa nauttia ihan liian harvoin nykyään! Arkena mennee ihan perus maitokahvi isosta mukista.
  Minun keittiöön sopis punainen kahvikone! 🙂

 123. Laura kirjoitti:

  Aamu ei käynnisty ilman paria kupillista tummapaahtoa maitotilkalla 😛 Musta keitin sopisi mun keittiöön!

 124. Jantta kirjoitti:

  Maidolla ja pienellä määrällä sokeria kaffe maistuu parhaalta. Ja kahvikoneeni soisin olevan sininen kun sellainen väri kerrankin vempeleestä löytyy

 125. Oona kirjoitti:

  Tummapaahtoinen kahvi mieluiten kermalla, mutta koska mulla on meneillään ruokavalion kevennys oon joutunut tyytymään rasvattomaan maitoon 😀 musta keitin ois niin tyylikäs mun uuteen kämppään

 126. Riina S kirjoitti:

  Kahvini pitää ehdottomasti olla KUUMAA:) Kuuman kahvini yleensä nautin pienellä tilkalla kuumaa rasvatonta maitoa. Mustasta keittimestä mielelläni keittäisin kahvini:).

 127. Sannananna kirjoitti:

  Oih ja voih, unelmapalkinto, kunpa nyt tärppäisi! Juon yleensä Parisien-kahvia, tilkalla maitoa tai kermaa ^_^ Valkoinen laite kiitos.

 128. Salama kirjoitti:

  Kermalla ja sokerilla, ei niin kuumana ettei suu pala. Sininen on kiva

 129. Ruusunen kirjoitti:

  Mun kahvissa pitää olla maitoa, mutta ei sokeria. Aikanaan laitoin sokeria reippaasti, mutta maku muuttuu. Kahvikone saisi olla musta, vaikka nuo värilliset ovatkin ihania.

 130. Timpuri kirjoitti:

  Mustana kahvi on parasta! Suosin myös tummaa paahtoa. Musta Inissia vois olla meille sopiva.

 131. Azlak kirjoitti:

  Maitoa ja sokeria, vähän molempia. Koneen värin valinta onkin vaikea rasti, musta sopisi entisiin koneisiin, mutta värikin ois keittiössä kiva juttu. Sininenkin sopisi minulle… Saanko päättää vasta jos voitan 😀

 132. Maukkuti kirjoitti:

  Minä ottaisin valkoisen kun ei ole pinkkinä <3 Juon kahvin mustana ja ilman sokeria, ei hyvä kahvi maustetta tarvitse

 133. Janttara kirjoitti:

  Sininen, ehdottomasti, olisi mun värini. Vielä sellainen ihanan murrettu siniharmaa. Ja kahvin juon maidolla/kermalla ja sokerilla

 134. Peace kirjoitti:

  maidolla ja sokrulla kahvi maistuu makeimmalta
  sininen on tosi hyvä väri

 135. Niisku kirjoitti:

  Kahvia kuluu ja paljon, eikä oheishärpäkkeillä kotioloissa ja töissä niin väliä. Mustana siis juon useimmiten, joskin erikoiskahvitkin maistuu ja silloin saa olla vaikka mitä kermasöhellystä päällä.

  Valkoinen tai kerman värinen koje.

 136. Jasmiinisade kirjoitti:

  Mummon keittämä pannukaffe on parasta, kerman ja sokeripalan kanssa ja toki kahvipullan 😉 Punainen kahvikone olisi aika makea 🙂

 137. Slurps kirjoitti:

  Maitokahvi, kermakahvi ja latte 😀 Valkoinen Inissia, jos voitto osuu kohdalle.

 138. Sintti kirjoitti:

  Oho mikä palkinto! Kerman värinen passais meille. Kahvi tulee yleensä jo kiireen vuoksi juotua täysin tujuna mustana, mutta jos voittaisin tämän vempeleen, niin olisi kiva testailla yhtä jos toista 🙂

 139. Katja kirjoitti:

  Arkisin nautin kahvini pelkän maidon kanssa. Kesäkuumalla maistuu mm raikas Espressosta valmistettu jääkahvi. Kahvikoneista silmää miellyttää eniten ihan musta Intence Black.

 140. tuollapuolen kirjoitti:

  Kermalla ja sokerilla kiitos 🙂 Vaikea päättää värivalintaa, sillä kaikki värit ovat kivoja, mutta olisikohan tuo musta sitten kuitenkin sellanen mun väri 🙂

 141. Joujoutwo kirjoitti:

  Mustana juon ja mustana myös Inissia 🙂

 142. Miopio kirjoitti:

  Maitoo, sokeria ja ei niin kamalan kuumaa, sellainen on minun kahvini
  Ja musta saisi olla kone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.