Hae
Aino Mäkelä

Ja päivät vierii ohi

Se on jo keskiviikko – TAAS! Mihin nää päivät menee? Ihan vasta oli sunnuntai ja nyt on jo maanantai sekä tiistai mennyt ohi, huomaamatta. Ja mitä mä olen edes tehnyt – käynyt töissä, salilla ja treeneissä 😀

Eihän tässä muuten mitään, mutta mulla on pääsykokeisiin aikaa enää kahdeksan viikkoa. Se tuntuu pitkältä ajalta, mutta menee ohi ihan silmän räpäyksessä. Mulla tuli eilen pieni paniikki tän asian kanssa, koska tuntuu että aika loppuu kesken.

Niin täällä mä vaan oon hengannu… ja töissä. Ihan liikaa töissä!

Onneksi mulla on jo syksylle yksi koulupaikka valmiina, joten mulla ei ole mitään stressiä kouluun pääsyn suhteen. Mutta mä pelkään, että se stressittömyys saa mut velttoilemaan tän lukemisen kanssa ja tyytymään siihen ”kakkosvaihtoehtoon”..? Pääsykokeisiin luvun tulis olla mun asia numero yksi tällähetkellä, mutta tälläkin viikolla on jo mennyt kaksi päivää enkä oo avannut kirjoja kertaakaan – en vaan oo kerennyt.

Töiden määrä onneksi vähentyy ensi kuun alusta ja silloin pystyn pitämään enemmän lukupäiviä. Siihen asti taidan päästä kirjastolle vain maksimissaan kolmena päivän viikossa..pitäiskö mun potea huonoa omatuntoa?

Aamupala nassuuun ja sit kirjastolle!

Muutenkin tuo lukeminen tuntuu tosi hassulta, sillä en koe materiaalia kovin vaativaksi. Mulla on luettavana 180 sivua tutkimusraporttia sekä kaksi julkaisua, jotka molemmat on pituudeltaan 40 sivua. Ja se on aika vähän – olen lukenut kaiken materiaalin jo kerran läpi, tällä viikolla aion lukea toisen kerran. Ens viikolla alan keskittymään tutkimusraporttiin ensin alleviivaten ja sitten tiivistäen, sen jälkeen teen saman noille julkaisuille – miltä kuulostaa?

 
Kaipaan nyt kipeästi opiskeluvinkkejä teiltä lukijoilta
lievittämään tätä mun lievää epätoivon tuskaa, jota tällähetkellä poden 🙂 Kiiiiiitän jo etukäteen <3
 
Ja jos perus lounassalaatti kyllästyttää niin voi tehdä niinku mä – keittelin kvinoaa ja kuskusia, jotka maustoin itse tehdyllä valkosipulipestolla (NAM!) ja nakkelin sekaan kikherneitä, punasipulia, tomaattia, kurkkua ja maissia. Kyllä maistuu!
 
Huippua keskiviikkoa kaikille!<3
Mä lähden nyt kirjastolle, kun se vihdoinkin aukeaa ;D

4 kommenttia

 1. aroon kirjoitti:

  Multa on menny ihan ohi tai sitten et oo tätä paljastanutkaan – mihin alalle sä olit pyrkimässä? :DJa ahkeraha sie oot ollU! onko sulla kuvamuisti tai joku muu mitä voit hyödyntää? ite opin asiat mindmapien, värien ja typerien muistisääntöjen avulla. Sanojen ja käsitteiden opettelussa autti mustilaput, joita ripottelin ympäri kämppää ja aina ohi kulkiessa aloin miettii käännöstä/selitettä niille.

  • Aino kirjoitti:

   Jyväskylään lukemaan terveyskasvatusta 🙂 No siis tossa on se vähän huono, että hirveesti opeteltavaa asiaa ei oo.. 😀 Siis mitään terminologiaa tms, kun se on vaan sitä tutkimusta. Lähinnä pitää varmaan opetella eri tutkimustekniikoita ja sitä tulosten käsittelyä..?! En tiiä. Tänään kyllä ku päivän vietti kirjastolla niin se stressi vähän hälveni :)Mutta mindmapit tulee kyllä käyttöön, kiitti vinkistä! Oon aiemmin ollut superlaiska niiden kanssa..

 2. Ems kirjoitti:

  Mä oon lukenut sun blogia nyt parin kuukauden ajan ja voin sanoa, että tästä on tullut mun lemppari! Oot innostanut mua pysymään terveellisellä linjalla ja syömään terveellisesti ja ennen kaikkea tarpeeksi paljon. (ja noi sun ruuat on niin herkullisen näkösiä aina, nami) Sun postaukset on tosi positiivisia ja tsemppaavia (: Kiitos paljon ihanasta blogista (:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.