Hae
Aino Mäkelä

Intia: Loppuhuipennus

Intia, Kerala, Alleppey, Houseboat Intia, Kerala, Alleppey, Houseboat Intia, Kerala, Alleppey, HouseboatIntia, Kerala, Alleppey, HouseboatIntia, Kerala, Alleppey, Houseboat Intia, Kerala, Alleppey, Houseboat Intia, Kerala, Alleppey, HouseboatIntia, Kerala, Alleppey, HouseboatVarkalan jälkeen oli vuorossa vika etappi ennen kotiinpaluuta – kauan odotettu houseboat Keralan kuuluisille Backwaterseille. Ja voi pojat, mikä elämys se olikaan!

Herättiin aamulla jo viiden aikaan, sillä oltiin ostettu junaliput aamun ensimmäiseen junaan Varkalasta Alleppeyhin. Tällä kertaa matkustettiin ”second classissa” eli päästiin kokemaan se mun haluama todellinen intialainen junakulttuuri, joka ei ollu yhtään niin karu kokemus mitä olisin kuvitellut. Junamatka meni nopeasti eikä tällä kertaa oltu edes yhtään aikataulusta jäljessä – bravo!

Intia, Kerala, Alleppey, HouseboatIntia, Kerala, Alleppey, HouseboatIntia, Kerala, Alleppey, Houseboat

Intia, Kerala, Alleppey, HouseboatIntia, Kerala, Alleppey, HouseboatAlleppey on varmaankin tunnetuin paikka, josta vuokrata houseboat ja lähtä ihastelemaan kuuluisia backwaterseja. Toisena vaihtoehtona meillä oli mennä Kollamiin ja käydä sieltä Munroe islandsilla, mutta päädyttiin Alleppeyhin kavereiden suosituksesta – eikä kyllä kaduta! Hoseboatin voi halutessaan vuokrata itselleen, kuten me tehtiin, tai hypätä yleisen turistipaatin kyytiin jolloin laivalla ei yövytä lainkaan.

Meidän houseboatissa oli kaksi makuuhuonetta, keittiö, ruokailuhuone, yläkerta ja aurinkoterassi sekä oma kuljettaja ja kaksi kokkia, jotka loihtivat meille mitä herkullisimman lounaan, illallisen ja aamiaisen. Maisemien nautiskelu aurinkoterassilla makoillen laivan lipuen kevyesti eteenpäin sai mut yhä voimakkaammin vakuuttuneeksi Intian ihmeellisyydestä ja sen valloittavan kauniista luonnosta. Musta tuntui, kuin olisin ollut sadussa – prinsessana paratiisissa!

Jos joskus matkustat Keralaan niin houseboat backwaterseille on jotain, mitä et takuulla halua jättää välistä.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.