Hae
Aino Mäkelä

Chocranola

Maanantai! Tiesittekin varmaan, että se on mun mielestä yks viikon kivoimmista päivistä  ja varsinkin nykyään, kun usein se on mulle viikon toinen sunnuntai putkeen – teen nimittäin välillä kuuden viikon työpäiviä ja siitä kiitoksena oon antanut itselleni luvan ottaa maanantait iisimmin. Se on sitä tasapainoa se, hah!

Tänään sainkin nauttia pitkästä aikaa kunnon auringonvalosta ja ihanan kirpsakasta pikkupakkasesta, minkä innoittamana kierrettiinkin aamupäivällä koko Jyväsjärvi. Ulkoilmasta raikastuneena kotiin palattua lämmin suihku ja kuppi kuumaa kookosmaitokaakaota maistui jopa tavallista paremmalle…! Ja sen innoittamana muistinkin reseptin, joka sopii tälläisiin päiviin kuin nappi takkiin 🙂

Täyteläisen suklainen, kivan rapsakka ja herkullisen paahteinen granola. Jos mietit siellä ruudun toisella puolella mikä ihme on granola niin se on vähän niinkuin mysli, mutta sen koostumus on rapsakampi sen sisältämän rasvan ja paahtamisen ansiosta 🙂 Tämän herkun nimesin itse vielä uudestaan sen ekstrasuklaisuuden vuoksi, joka tekee mun mielestä niin mausta kuin koostumuksestakin entistä paremman!

CHOCRANOLA
1 dl parapähkinöitä
1 dl manteleita
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
1 dl kookoshiutaleita
1 dl mulperinmarjoja
0,5 dl sulaa kookosöljyä
2 rkl kookosnektaria
2 tl ceylonin kanelia
ripaus suolaa
1,5 dl raakasuklaamassaa

Pilko pähkinöitä, manteleita, siemeniä ja mulperinmarjoja halutessasi pienemmäksi. Laita kaikki kuivat aineet raakasuklaamassaa lukuunottamatta samaan kulhoon. Sulata kookosöljy ja kaada se kulhoon, lisää perään kookosnektari sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunipellille ja levitä tasaiseksi. Nosta 175 asteiseen uuniin noin puolen tunnin ajaksi paahtumaan. Ota mysli pois uunista ja nosta se pois kuumalta levyltä minkä jälkeen voit sekoittaa sen joukkoon raakasuklaamassan. Anna jäähtyä ennen tarjoilua! Säilytä lasipurkissa huoneenlämmössä tai viileässä.

Jos maltat olla popsimatta granolaa heti sellaisenaan suosittelen kokeilemaan sitä erityisesti puuron, smoothiebowlien ja vaikka itsetehtyjen jogurttien kanssa! Tai kookoskermavaahdon, vaniljaisen vanukkaan tai jäätelön kaverina. Se siis sopii lisukkeeksi niin arkisiin aamu/väli/iltapaloihin kuin myös jälkiruokiin tuomaan lisää twistiä 🙂

Kokeile ja ihastu! Ja hei, aivan mahtavaa uutta viikkoa kaikille – tästä tulee ihan loistava viikko, eikö vaan?

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

4 kommenttia

  1. Roosa kirjoitti:

    Jes, vihdoinkin vastaan tuli luontaisesti gluteeniton granolan/myslin resepti ?

  2. Hanna kirjoitti:

    Just tänään tein raakagranolaa aamupalaksi ja jostain mielen sopukoista tuli mieleen että pitäisi taas käydä lukemassa sun blogia. Ja sitten täällä on granola-ohje ? Olet parhautta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.