Hae
Aino Mäkelä

Parasta lepoa & ihaninta rääkkiä

Oon mun loman jälkeen ollu yhestä asiasta ihan älyttömän fiilliksissä, päivästä tai vireystilasta riippumatta. Nimittäin treenaamisesta! Kuukauden tauko kaikesta ”suunnitellusta ja suoritetusta” harjottelusta teki ihmeitä allekirjoittaneen pääkopalle ja onnistui myös samalla syventämään mun suhdetta liikkumiseen.

Oonkin todella ylpeä ja ilonen siitä, että osaan nykyään antaa mun keholle juuri sitä mitä se milloinkin eniten halajaa. Joskus vedetään sykkeet täysillä hikoillen ja toisena päivänä puolestaan rauhallisemmin, ulkoilmasta ja auringosta tai joogasta nautiskellen. Mitä ikinä sitten teenkään, haluan keskittyä siihen täysin ja antaa keholleni mahdollisuuden toteuttaa itseään sille luontaisella tavalla – oli se sitten maastavetoa, käsilläseisontaa tai pelkkää pää alaspäin riippumista ja hengityksen harjoittelua.

Parasta lepoa, ihaninta rääkkiä

Kuva: Hanna Pusa

Oli laji sitten mikä hyvänsä, niille kaikille löytyy yhdistäviä tekijöitä joista merkittävin katsoo mua päivittäin peilistä. Ja jos haluan saada treenistä kaiken mahdollisen hyödyn irti mun onkin aina kuulosteltava omaa vointiani ja miettiä, mikä tekis just sillon mulle hyvää sillä vain siten pystyn antamaan itsestäni kaiken potentiaalin, keskittyen tekemiseen täysillä – sata lasissa.

Liikkumisen ei tuliskaan olla mikään erillinen osa arkea, vaan tukea mutkattomasti sen leppoisaa kulkua. Kuitenkin keskittyessä täysillä liikkeeseen ja antautuessa fiiliksen vietäväksi mä saan hengähdyshetken arjesta ja sen vaatimuksista, töistä ja ihmisistä ympärilläni, vaikka ne kaikki toki ihania onkin. Mulle se onkin aikaa jolloin keskityn vain itseeni, keskittyen ainoastaan siihen mitä teen ja kuinka hyvältä se tuntuu. Puhumattakaan siitä, kuinka hyvälle mielelle se mut onnistuu saamaan!

Ja kuin huomaamatta entisestä suorituskeskeisestä hauiksenkasvattajasta onkin tullut täysin fiilisliikkuja. Kuitenkiin kaipaan vähän tavoitteellisuutta ja uudenlaista haastetta mun treeniin ja niitä varmasti ei tuu uupumaan mun uudesta kesän lajivalloituksesta, ens viikolla starttaavasta Liftedin SUP Bodywight -trainingista! Hurahdinkin viime kesänä täysin suppailuun ja nyt oon ihan fiiliksissä, kun saan vietyä senkin innostuksen aivan uudelle levelille. Ja vieläpä huippuopetuksessa! Valmennuksia on nyt heinäkuussa ja elokuussa, joten kantsii ihmeessä lähtä mukaan jos haluaan kokea jotain ihan uutta ja erilaista 🙂

Liikunnan riemua,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.