Hae
Aino Mäkelä

Resepti, arvonta ja awardsit!

Ihanaa alkavaa syyskuuta kaikille!

Musta tuntuu, että päivittelen jatkuvasti sitä kuinka nopeasti aika kuluukaan. Oonko oikeasti muka asunut jo yli vuoden Helsingissä? Kuluneen vuoden aikana on kyllä tapahtunu jos yhtä sun toista mahtavaa juttua, mutta ei keskitytä nyt niihin.Ihan ekana haluan kertoa teille, että tänään käynnistyi Suomen ensimmäisten Sport & Wellness Blog Awardsien yleisöäänestys. Mun blogi on siis ehdolla Wellness -kategoriassa ja oon tästä kunniasta ihan älyttömän kiitollinen. Kiitos teille kaikille jotka mahdollistitte sen <3 On suuri kunnia olla ehdolla noiden kaikkien itsekin kovien nimien joukossa, joita ihailen itsekin suuresti. WAU!

Jokainen ääni tulee olemaan mulle arvokas ja oon niistä kaikista ihan älyttömän kiitollinen. Oman äänensä voi käydä jättämässä TÄÄLLÄ ja suosittelen sitä erittäin lämpimästi siitäkin syystä, että kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 500euron kylpylälahjakortti vapaavalintaiseen kylpylään kotimaassa! Kelleppä ei pimeän syksyn keskellä pieni hemmotteluloma kylpylässä kelpais? 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERANyt mennään sitten ajassa viikko taaksepäin, jolloin makasin kipeänä kotona. Neljän seinän sisällä ollessa täytyi oikeasti käyttää mielikuvitusta viihdyttääkseen itseään, joten viihdyinkin aika hyvin keittiön puolella herkkuja tehden. Koska mikä muu voisi karkoittaa flunssaa paremmin kuin herkut, hehhe? 😉 Spämmäsinkin niitä herkkukuvia niin blogin Facebook-sivulle kuin Instagramiin @makelaino ja tietty lupasin jakaa myös reseptit, joten täältä pesee!

Tää seuraava resepti kantaa nimeä ”JELLYPROPS” sen hassun geelimäisen koostumuksen vuoksi unohtamatta tietystikkään kuumaa trendihittiä, proteiinia 😉 Ja kun eräs lukija kerran toivoi herkkua ilman kaakaota niin tässä nyt ois sellainen! Tällä viikolla tosin saat myös kaakaottoman kakkureseptinkin testattavaksi, hihhi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JELLYPROPS
2dl vettä
1tl mustikkajauhetta
2rkl chiasiemeniä
1rkl riisiproteiinia
ripaus vaniljajauhetta
1rkl kookosöljyä
halutessa hunajaa tms makeutukseen

Mittaa vesi astiaan ja värjää se marjajauheella, jonka jälkeen lisää chiasiemenet joukkoon geeliytymään. Kun chiageeli on valmis sekoita joukkoon riisiproteiini ja vaniljajauhe (tai käytä vaniljan makuista riisiproteiinia 😉 ) ja survo sauvasekoittimella/blenderillä tasaiseksi. Lisää joukkoon kookosöljy ja halutessasi makeutusta oman maun mukaan. Vala massa muotteihin ja nosta pakkaseen parin tunnin ajaksi jähmettymään, jonka jälkeen voit nostaa ne jääkaappiin hetkeksi ”löysentymään” ennen nautiskelua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKauniin pinkkejä karpalokarkkeja <3 Sopis kuulemma vaikkapa hääkarkeiksi, hihhi!

Monet on kommenttiboksin puolella kyselly marjajauheista, joita käytän paljon, ja ajattelinkin nyt kertoa teille niistä vähän enemmän. Mulla on siis käytössä Berryfectin marjajauheita, joita löytyy niin mustikan, puolukan, karpalon kuin mustaherukankin makuisena! Ja kyllä – ne maistuu oikeasti marjalta. Ne on 100% marjaa ja kuivattu juuri sopivissa olosuhteissa niin, että kaikki marjojen hyvää tekevät ravinteet on saatu talteen.

Mä rakastan marjoja ja onhan ne ehdottomasti suomalaisten tunnetuimmat superfoodit 😉 Mutta valitettavasti mulla ei oo mahdollisuutta täyttää mun pakastetta marjoilla, joten just sen takia nää marjajauheet on mun tilanteessa aivan loistavia! Lisäksi nää on ihan superhelppoja käyttää ja vaan mielikuvitus on rajana mihin kaikkeen näitä voi yhdistää. Ja tuutte myös huomaamaan kuinka ihanasti näillä saa piristettyä ja värjäiltyä kaikkia ruokia – tosiaan kun mukana on myös se marjan mehu niin se värjää nesteen silmänräpäyksessä! Itse käyttän näitä eniten varmaankin just smoothieiden, tuorepuurojen sekä hunajan kanssa, mutta oonpas hurauttanut puolukkajauhetta myös tulisen kanakastikkeenkin joukkoon tuomaan vähän ekstravivahdetta.

Joku joskus mulle kommentoi, että ”mustikkakakku ilman mustikkaa” kun reseptissä oli käytetty marjajauhetta. Kommentti oli musta hassu sillä onhan se mustikka mustikka oli se sitten puristettu mehuksi tai jauhettu jauheeksi – eikö vaan? Musta on vaan ihana, että mulla on mahdollisuus nauttia kotimaisista marjoista vaikka en ookkaan päässyt itse marjametsään enkä omista pakastinta niiden säilyttämiseen!

Koska mä tykkään näistä Berryfectin -marjajauheista niin paljon niin halusin arpoa myös teille niitä käyttöön, jotta pääsette itse toteamaan niiden helppouden ja hienouden. Arvonta on käynnissä blogin Facebook -sivulla tämän viikon perjantaihin eli 5.9 asti! Ja arvontaan osallistuminen on helppoa:
– tykkää blogin Facebook -sivusta (tästä)
– kommentoi sieltä löytyvään arvonta-postaukseen (tässä) mikä on oma suosikki marjasi

Palkintona on kaksi Berryfectin -lahjapakkausta, jotka sisältää mustikka ja puolukka -marjajauheet! Onnelliset voittajat julkistan blogissa viikonlopun aikana 🙂

Kannattaa muuten käydä tutustumassa Berryfectin sivuilla myös kuitu- ja ravintojauheisiin! Ne on myös ihan yhtälailla täysin marjoista valmistettu ja esimerkiksi mustaherukan makuisessa on yli 50g ravintokuitua ja lähes 13g proteiinia 100g kohden – aika vaikuttavat määrät ainakin mun silmään 😉 Ne ei yhtälailla marjajauheiden tavoin maistu marjalta tai värjää ruokia nätiksi sillä niissä ei oo samassa määrin marjojen mehu mukana, mutta sopii loistavasti luonnolliseksi täydennykseksi ruokavalioon.

Onnea arvontaan kaikille ja muistakaahan käydä jättämässä äänenne awardseissa!

Ihanaa alkavaa viikkoa,
<3 Aino

6 kommenttia

 1. Eli kirjoitti:

  Mä ostin jotain marjajauheita ja petyin kun ne oli aika mauttomia. Ei puhettakaan marjan mausta. Pitää kaiketi sitten kokeilla näitä Beffyfectin tuotteita, olis se vaan niin ihanaa saada maistella suomalaisia marjoja myös täällä Afrikassa! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo kannattaa testata – ainakin mun mielestä näistä saa kivasti makua ihan kaikkeen! 🙂 Oon myös lähettäny omille kavereille näitä, jotka asuu ulkomailla ja ovat tykänneet.

 2. minerva kirjoitti:

  Voi surku, kun en facebookissa ole, enkä pääse osallistumaan arvontaan! 🙁

  Mut oot kyllä ehdottomasti mun valinta Awardseissa. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   No mutta ei anneta sen olla esteenä – otan sut huomioon myös arvonnassa, no worries 🙂 Hyvä kun hihkaisit siis! Ja kiitos kovasti <3

 3. Petra kirjoitti:

  Mä kävinkin jo antamassa sulle ääneni 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.