Hae
Aino Mäkelä

6. TREENI – huoltavaa joogailua

Mä kävin eilen kertaa viikkoon salilla ja vitsit, että se tuntu hyvältä! Niin erilaiselta, kun on malttanut ottaa vähän lepoa. Sattumalta siis huomasin kalenterissa olevan ylimääräistä tilaa ja ekstemporena käytin sen ajan treeniin: tein vähän selkää, vatsoja ja jalkoja – kaikkea mikä tuntui hyvältä ja kivalta ilman sen kummempaa suunnittelua ja stressaamista.

Treeni tuntui ihan älyttömän hyvältä. Niin oikealta. Ja se treenin jälkeinen fiilis oli sellainen jota en oo kokenut aikoihin ja musta tuntuukin, että tää pienen etäisyyden ottaminen treenaamiseen on saanut mussa taas syttymään sellaisen alkuhuuman, jota koen aina ihastuessani. 

Aiemmat kevään treenihaasteen treenit:
1. TREENI – ulkotreeni lenkkeilyhengessä!
2. TREENI – koko kroppa hikeen!
3. TREENI – poltetta pakaroihin!
4. TREENI – punnerruksia puistossa!
5. TREENI – pääntyhjennystä!
Aina ei siis todellakaan tarvi treenata kovaa ja täydellä teholla vaan myös sen rauhallisemman, huoltavan liikunnan merkitys on tärkeä, vaikka se usein onkin harmittavan aliarvostettua. Kaikki aika kun tunnutaan haluavan käyttää mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi ja usein onnistunut treeni mitataankin sen keston ja tehokkuuden kautta – mitä lyhyempi ja hikisempi, sen parempi.

Tän viikon treeni onkin yks mun viime kevään suosikkeja eli youtube-joogaa, hahha! 20 minuutin setti on erittäin toimiva ja juuri parhaimmillaan sitä huoltavaa sekä kovaa, tehokasta treeniä tasapainottavaa liikuntaa. Ennakkoluuloista huolimatta suosittelen kokeilemaan sillä mitä menetettävääkään sulla on? Nimenomaan! Ja kaiken kukkuraksi jooga on myös ihanan rentouttavaa mielelle ja ainakin auttaa mua pitämään mun pääkoppaa paremmin kasassa, hihhi.

YOGA FOR COMPLETE BEGINNERS

Lempeää keskiviikkoa,
<3 Aino

KUVA: www.wordsonimages.com

4 kommenttia

 1. Aino kirjoitti:

  Kannattaa myös testata katsomon kautta Namaste-joogaa! 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo pitää testata! Mulla vaan pyörii Katsomo aika huonosti koneella, tiiä sitte mistä johtuu :/ Kiitos vinkistä!

 2. Maribel kirjoitti:

  Mä taas suosittelen Youtubesta Ali Kamenovan ohjaamaa joogaa. Löytyy sekä lyhyitä että pitkiä videoita, ja sekä rauhallista joogaa että voimajoogaa, jossa tulee kunnolla hiki. Ali on mun lemppari. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.