Hae
Aino Mäkelä

Kermainen proteiinifudge

Kermainen proteiinifudge Nyt ennen reseptin kimppuun käymistä ajattelin paneutua vähän yhteen mun omista lemppari raaka-aineista sillä monesti reseptien yhteydessä kysytään, että mitä se toco oikein on ja voiko reseptin tehdä ilman sitä. Toco on siis riisinlesejauhetta, eli se riisin kaikkein ravinnekkain osa kuoren ja jyvän välistä sisältäen kaikki riisin tärkeät ravinteet. Resepteihin itsessään toco tuo kermaisuutta ja pehmeyttä, minkä vuoksi se on resepteissä yleensä ns. koostumuksellinen tekijä eli se on harvoin välttämätön onnistuneen lopputuloksen kannalta.

MUTTA ei siinä kaikki..

Kermainen proteiinifudgeToinen syy, se painavampi, miksi käytän tocoa melkein kaikkeen ja aina päivittäin on sen huikea E-vitamiinipitoisuus minkä vuoksi se on erityisen hyvä iholle ja limakalvoille. E-vitamiini on meille myös tosi tärkeä antioksidantti ja se onkin erityisen tärkeässä roolissa taistelussa vapaita happiradikaaleja vastaan. Se siis suojelee soluja, lisää niiden hapensaantia, lisää hyvälaatuisen HDL-kolesterolin määrää, suojaa maksaa toksiineilta, lisää entsyymien aktiivisuutta ja energia-, rasva- ja valkuaisaineenvaihduntaa sekä yhdessä seleenin kanssa parantaa solukalvojen kuntoa. E-vitamiini on myös todella tärkeä hormonien kannalta ja etenkin apuna raskauden aikaansaamiseen 🙂

Huh! Eikä siinäkään vielä kaikki. Sen puutos nimittäin alentaa vastustuskykyä, saa aikaan elimistön stressitilan ja siten ennenaikaista kehon rappeutumista (mikä näkyy myös ulkoisesti mm. ihossa..), aiheuttaa sukupuolihormonihäiriöitä ja mahdollisesti jopa steriliteettiä sekä heikentää ruoansulatusta ja rasva-aineenvaihduntaa, saaden aikaan ongelmia myös lihaksissa ja hermostossa.

Kermainen proteiinifudgeJoko riitti..? Hih! Siinä siis koostumuksen ja ihanan kermaisen maun lisäksi pari hyvää syytä miksi tocoa kannattaa käyttää 🙂 Sitten itse reseptin pariin:

KERMAINEN PROTEIINIFUDGE

1 dl suklaista kookosvettä (Ecos) TAI 1 dl kookosmaitoa + 1 rkl raakakaakaojauhetta
1 dl Foodin vniljan makuista riisiproteiinia *
2 rkl Foodin tocoa
2 rkl Foodin kookosöljyä
2 dl Foodin mustia mulpereita

Sekoita suklainen kookosvesi ja riisiproteiini keskenään, lisää joukkoon myös toco. Sulata joukkoon kookosöljy ja sekoita tasaisesti. Hienonna mustia mulpereita hieman pienemmäksi veitsellä ja lisää seoksen joukkoon. Levitä valmis fudgemassa neliskanttisen, leivinpaperoidun vuoan pohjalle tasaisesti ja nosta pakastimeen tekeytymään reilun puolen tunnin ajaksi.

*Myös ruskeasta kokojyväriisistä valmistetussa riisiproteiinissa on mukana tocoa!

Kermainen proteiinifudgeTässä reseptissä toco on koostumuksensa puolesta erityisen tärkeässä asemassa sillä ilman sitä koostumus voi tuntua suuhun liian jauhoiselta 🙂 Tosin laadukas, tarkasti siivilöity riisiproteiini on koostumukseltaan hienoa jolloin jauhoisuuden suhteenkaan ei tarvi olla kovin huolissaan! Ja muistathan, että saat kaikista Foodinin tuotteista -10% alennuksen koodilla ”AINO10”!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

 1. Anne kirjoitti:

  Nam, tosi hyvän kuuloinen resepti! Toco on just niitä ainesosia, jotka helposti unohtuu kokonaan; ei varsinaisesti välttämätön ainesosa rakenteeseen, mutta tekeehän se silti kaikesta parempaa(raakaleivonnassa) just kermaisella ominaisuudellaan.
  Kiitos taas vinkistä ja ihanaa kevättä! 🙂

  annekatariina.com

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Juu, ja ihan supersimppeli vielä! Toco on kyllä mun keittiön yks vakkareista, kiva että vinkistä oli iloa 🙂 Ihanaa kevättä sullekkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.