Hae
Aino Mäkelä

Asuntohaaveita – tuleeko musta maalainen?

Muistatteko, kun vuosi sitten keväällä muutin unelmieni asuntoon? Siihen täydelliseen valoisaan, avaraan ja remontoituun kaunokaiseen, joka sattui olemaan vielä täydellisellä sijainnilla?

Valoisa. Tilava. Avara. Ihana keittiö! Remontoitu. Vaalea. Ja osoitetta myöten täydellisellä sijainnilla, juuri mun puolella kaupunkia.

Mulle tuli heti fiilis, että tää se on ja oikeassa olin. Ensimmäistä kertaa astuessani ovesta sisään mä tajusin ettei mun tarvis enää etsiä, vaan olin löytänyt juuri sen mitä halusin – ja enemmän.

Näin kirjoitin uuden kotini lumoissa ja muistan edelleenkin sen kutkutuksen ja onnen fiiliksen, kun pääsin muuttamaan uuteen ihanaan kotiini. Ja olen edelleen samaa mieltä:  mulla on maailman ihanin ja täydellisin koti, jossa ei ole yhtään mitään vikaa.

Paitsi se aiemmin täydellisenä pitämäni sijainti.Syksy on uusien alkujen, uusien tuulien aikaa ja tänä vuonna se saattaa viedä mut muuttopuuhiin. Viimeisen puolentoista vuoden aikana on tapahtunut paljon ja myös mun elämäntilanne on täysin erilainen kuin silloin. Tämä nykyinen, täydellinen sinkkunaisen kaupunkiasunto ei enää palvele mua niinkuin olin ajatellut – eikä oikeastaan koskaan edes palvellutkaan, sillä mun villi sinkkuelämäni on jo pitkään ollut historiaa.

Kaippa mä olen sitten tullut vanhaksi tai aikuistunut, nimittäin nykyään keskustan sijaan mua kiehtoo ajatus asumisesta metsän reunalla. Tänään jutellessani kiinteistövälittäjän kanssa listasin kriteereiksen ”valoisa, tilava kolmio – mieluiten korvesta” – hah! Kuka olis uskonut?Uuden kodin etsintä on siis laitettu käyntiin ja homma tuntuu tällä kertaa paljon vaikeammalta. Täydellistä kotiani en vaihda mihinkään ”ihan kivaan”, joten voi olla että syksy ennättää muuttua talveksi ja talvi kevääksi ennenkuin löydän sen juuri tähän elämäntilanteeseen täydellisen yksilön. Mutta sen tiedän, että sinne metsän laidalle mä tuun seuraavaksi muuttamaan ja siihen asti jatkan haaveilua omasta takapihasta, ja sieltä metsän siimekseen johtavasta polusta.

Ja ei, tämä ei taida olla ainut asia mikä tänä syksynä muuttuu.. 😉

<3 Aino


Päivittäistä inspiraatiota ja oivalluksia mun muissa kanavissa:
IG @makelaino
FB RAWinto

4 kommenttia

  1. Kaisa kirjoitti:

    Ihana postaus Aino! Itsekin olen jo jonkin aikaa haaveillut omasta talosta, kriteereinä että ovesta pääsee ulos eikä rappukäytävään ja luonto alkaisi takapihalta.. mielenkiinnolla jään seurailemaan! 🙂

  2. Ninja kirjoitti:

    Olisi voinut olla kuin mun kirjoittama!
    Saanko udella, onko alueena Jyväskylä ja onko jotain ajatusta, kuinka kauas keskustasta?

    • Aino kirjoitti:

      Tottakai saa udella! 🙂 Kyllä mä Jyväskylään oon jäämässä ja kriteerinä tosiaan ois se, että pääsis ”takapihalta metsään” 😀 Joku 10-15km tuntuu aika sopivalta matkalta, mutta toki jos se täydellinen koti löytyy niin oon valmis menemään vähän kauemmaskin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *