Hae
Aino Mäkelä

Eilisen ruokalista

Lupasin jo hetki sitten julkasevani teille ruokapäiväkirjaa – sitä kun en oo tainnut hetkeen tehdäkkään. Mun syömistottumukset on muuttunut aika paljon viimeaikoina niin omasta tahdosta kuin ympäristönkin vuoksi, ensin ayurvedan takia ja nyt muuttuneen elämäntilanteen.

Töissä meillä on kokoajan kaikkea ihanaa terveellistä tarjolla, ja mä myönnän, että oon ollut mielihalujen vietävissä. Varsinkin, kun arki on ollut epäsäännöllistä ja ruokajuttuja ei oo aina tullut mietittyä etukäteen valmiiksi. Nyt oon kuitenkin taas päässyt tilanteen herraksi ja tää ruokapäiväkirjakin on aika siistiä katottavaa 😉 Vielä pari viikkoa sitten jokaiseen väliin ois pitänyt merkitä pientä napostelua..

Eilisen ruokalistaOon nyt jo pitkään treenannut aina aamulla heti herättyäni, ennen aamupalan nauttimista ihan aikataulullisista syistä. Eilen aamu alkoi intervallilenkillä ja voi vitsit miten ihanaa se oli!  Viikonloppuisin toki sitten toisinpäin ja silloin saankin treeneistä (oli sitten kyseessä sali tai juoksu) enemmän tehoja irti ja oonkin nyt miettinyt, josko yrittäisin muokata mun aikatauluja uudestaan niin, että pääsisin aina treenaamaan täysillä energioilla 🙂 Palautumisen suhteen ei onneksi tällä mallilla oo ollut mitään ongelmia.

AAMUJUOMA
n. 5:30
(viherjauhe, MSM, C-vitamiini, seleenitippoja ja L-glutamiinia)

AAMUPALA n. klo 9 – Smoothiebowl
(chiasiemeniä, hamppuproteiinia, 1/3 kesäkurpitsa, omena ja tocoa, soijalesitiinia, chlorellaa + mucunaa & päällä: gojimarjoja, amaranttia ja spirulinalastuja + kolme viikunaa)

LOUNAS n. klo 14 – Uunijuurekset
(puolikas bataatti, palsternakka, fenkolia, pari sientä ja 1/3 kesäkurpitsa + oliviiöljy, mausteet ja ravintohiiva)

VÄLIPALA n. klo 16
(omena & pari kuivattua viikunaa)

ILLALLINEN n. klo 19 – Kvinoa-linssimuhennos
(kvinoaa, punaisia linssejä, avokado, pinaattia, herneitä, kurpitsansiemeniä ja kookosmannaa)

+ päivän mittaan n. 5 litraa vettä joko sellaisenaan tai viherjauheen kanssa juotuna

Mun ruokavalio on tosi simppeli ja koostuu päivittäin hyvin pitkälti samoista elementeistä. Etenkin chia, bataatti ja kvinoa on mulle sellaisia ruokavalion kulmakiviä sillä mun keho tuntuu rakastavan niitä ylitse muiden 🙂 Ne onkin onneksi myös tosi monikäyttöisiä ja taipuu monenlaiseksi herkuksi yhdistelemällä niitä eri tavalla eri raaka-aineiden kanssa. 
Eilisen ruokalista
Illallisesta en kerennyt enää napata kuvaa sillä söin sen kiireessä, kun mun päikkärit venyi niin pitkäksi että meinasin myöhästyä bussista 🙂 Bussimatkalla katoinkin sitten Armanin uuden Pohjantähden alla -jakson, joka käsitteli ravitsemusta. Onko joku muu nähnyt sen, mitä ajatuksia se herätti? 

Vaikka olisinkin itse toivonut joihinkin asioihin hieman objektiivisempaa näkökulmaa ja oikeasti sellaista tutkivaa asennetta, en voi olla korostamatta sitä kuinka iloinen oon näiden asioiden pinnalle noususta. Siis ihan mahtavaa, että näistä keskustellaan!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.