Hae
Aino Mäkelä

Kuppi kuumaa ja kasa herkullisia joulureseptejä

Ho-ho-ho!

En tainnut kertoakkaan teille, että matkasin maanantai-iltana kotikotiin eli Ouluun äidin hellään huomaan. Mun matkan varsinaisena agendana on tulevan viikonlopun muutamat syntymäpäiväjuhlat, mutta halusin samalla ottaa pienen pakomatkan Helsingin vilinästä ja viipyä kerralla hieman pidempään. Ja täällä lumisen järvimaiseman äärellä kyllä viihtyykin <3

Viime päivät keittiössä jauhot onkin pöllynnyt ja blenderi huutanut, kun oon ottanut äidin ihanasta keittiöstä kaiken ilon irti ja loihtinut toinen toistaan ihanampia jouluherkkuja. Herkkuja, jotka oon kustomoinut perinteisistä versioista terveellisimmiksi vaihtoehdoiksi 🙂 Ne reseptit tulen tottakai jakamaan myös teidän kanssanne, mutta aloitetaan kuitenkin ensin yhdellä omalla ikisuosikillani: chai kaakaolla!

Chai kaakao
CHAI-KAAKAO
2 dl mantelimaitoa

1 rkl kookosmannaa
1 rkl raakakaakaojauhetta
loraus kookosnektaria tai hunajaa
1 tl ceylonkanelia
½ tl kardemummaa
⅓ tl kurkumaa

Kuumenna mantelimaito miedosti kattilassa (älä kiehuta), lisää joukkoon kookosmanna ja anna sen sulaa tasaisesti mantelimaidon joukkoon. Kaada blenderiin ja sekoita mukaan kaakaojauhe ja mausteet sekä haluamasi makeutus oman makusi mukaan. Nauti!

Tästä ei paljon kaakao enää parane sillä raakakaakaon monipuolisten terveysvaikutusten lisäksi sen superherkulliseen makuun sopii täydellisesti kaneli, kardemumma ja kurkuma! Myös niistä jokainen on omalla tavallaan terveysvaikutteinen ja viimeksi kardemummaa kuvailtiinkin mulle panolääkkeenä. Kurkuma puolestaan on sellainen supermauste etten siitä puhu nyt enempää vaan aion omistaa sille kokonaisen postauksen parin reseptivinkin kera ASAP <3

Jos kaakao tai mausteiset juomat epäilyttää, niin suosittelen turvautumaan uuteen ilmaiseen ”Herkulliset Joulureseptit” E-kirjaan! Kyseisessä E-kirjassa ei itseasiassa oo yhtään mun reseptiä, vaikka oonkin koko komeuden koonnut yhteen Foodin Ambassadorien upeista luomuksista 🙂 Kirjan lopusta löytyy vielä jokaiselle lahja Foodinilta! Siirry tilaukseen.

Mitkä on teidän lemppari jouluherkkuja? Mistä perinteisistä resepteistä haluaisitte terveellisemmän version omaan joulupöytään? 🙂

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.