Hae
Aino Mäkelä

Rouskuva tofukvinotto

Jos mua pyydettäis tiivistämään täydellinen arkiruoka kolmeen sanaan kuuluis rimpsu seuraavasti: ravinteikasta, maukasta ja helppoa. Ilmeisesti myös te ootte samaa mieltä sillä niitä toivotaan aina vaan lisää ja lisää 🙂 Kohta saattekin niitä kokonaisen E-kirjallisen verran, mutta sitä ennen haluan hemmotella teitä ihan superherkullisella lounasreseptillä!

Resepti noudattaa myös hienosti kasvispainotteista eli lihatonta linjaa ollen samalla myös luonnollisesti maidoton ja gluteeniton. Tän tyyliset kokkailut onkin mun mitä tyypillisintä arkiruokaa ja tällästä ruokaa voikin helposti tehä isomman satsin kerrallaan, jolloin on useamman päivän eväät kerralla hallussa 🙂 Se onkin yks meikäläisen perusvinkeistä, jonka avulla syöminen on helpompi pitää aisoissa.
Rouskuva tofukvinotto Rouskuva tofukvinotto

ROUSKUVA TOFUKVINOTTO
1 dl kvinoaa
kourallinen pakastepinaattia
paketti Jalotofun Hampputofua
puolikas kesäkurpitsa
paprika
1 rkl kookosöljyä
2 tl juustokuminaa
2 rkl tahinia
(2 rkl ravintohiivaa)
puolikkaan sitruunan mehu
neljä kourallista Rouskuvan Rapea Silmusalaattia

Aloita valmistus huuhtelemalla liotettu kvinoa ja laita se kattilaan kiehumaan valmistusohjeiden mukaisesti. Jatka kuutioimalla hampputofu ja kesäkurpitsa sekä paprika haluamasi kokoisiksi suupaloiksi. Anna kvinoan kiehua miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon pakastepinaatti. Kuumenna paistinpannu ja anna kookosöljyn sulaa siihen paistorasvaksi, jonka jälkeen voit kuullottaa siinä hetken juustokuminaa ennen tofun lisäämistä pannulle. Kun tofu on saanut kauniin värisen pinnan lisää kasvikset sekaan pannulle ja anna hautua miedolla lämmöllä. Kvinoan ollessa valmiita ja kasvisten hieman pehmentyneitä, sekoita ne kattilassa keskenään. Lisää mukaan tahini, (ravintohiiva) ja purista joukkoon vielä sitruunan mehu. Viimeistele koko komeus sekoittamalla joukkoon tuoreen raikasta Rouskuvan Rapeaa Silmusalaattia, joka tuo herkullisen maun lisäksi mukaan hieman purutuntumaa.

Lounas valmistuu nopeasti kaiken tapahtuessa kvinoan kypsyessä ja ruokailun jälkeen on lempeän kylläinen olo. Siitä pitää huolen muun muassa tahinin ja ravintohiivan lyömätön kombo, joka tekee tähän kvinottoon ihanan täyteläisen ja tuhdin maun. Sellaisen, ettei ruokaa edes uskois terveelliseksi ellei paremmin tietäis 😉

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.