Hae
Aino Mäkelä

Mitä seuraavaksi?

Puolikas ohi ja sitkeä syysflunssa on nyt onnellisesti selätetty. Mitäs sitä nyt sitten tekis?

Mitä nyt?

Niin, sitä mä oon nyt tässä viime aikoina miettinyt. Oon lähes aina treenannut jokin tavoite mielessä, mutta nyt mulla ei oo mitään tiettyä mielessä. Haluan yleisesti olla vahvempi, nopeamp ja ketterämpi – mutta tavoitteena se ei ole kovin konkreettinen.

Mutta pitääkö urheilussa aina olla jokin konkreettinen tavoite, oli se sitten vaa’an lukema tai fyysinen suoritus?

Mitä nyt?

Tällä hetkellä oon tosi innoissani crossfitistä! Loukkaantumisen jälkeen boxille paluu on tehnyt mulle ihmeitä sillä oon löytänyt taas uudenlaista rohkeutta ja intoa itseni ylittämiseen. Myös mun pääkoppa joutuu siellä koetukselle sillä haluan pelata varman päälle enkä ottaa turhia riskejä loukkaantumisten suhteen – mikä ei aina oo kovin helppoa, sillä kuin huomaamatta nälkä kasvaa syödessä ja tekee mieli tarttua aina raskaampiin rautoihin ja teknisesti haastavampiin suorituksiin.

Mutta mä nautin treeneistä. Joka päivä ootan innolla, että saan töiden jälkeen polkaista boxille ja pääsen päivän treenin kimppuun! Ja se on mulle just nyt tärkeintä. Se aito into ja kiitollisuus siitä, että pystyn tähän. Se huippu fiilis treenien jälkeen, kun on ihan loppu ja hikinoro valuu pitkin kasvoja. Se fiilis, kun on antanut kaikkensa ja tehnyt parhaansa.

Mitä nyt?
Kuvat: Laura Laukka

Se voiskin ehkä olla hyvä seuraava tavoite. Treenata niin, että treeneistä nauttii – muistaa levätä ja antaa kropalle aikaa myös palautua. Tehdä hauskoja juttuja ja kehittää omia heikkouksiaan, pilke silmäkulmassa eikä itseään rääkäten.

Vaikka ”no pain, no gain” on iskostunut tiukasti mun pääkoppaan niin välillä on hyvä muistuttaa itseään, että myös ihan just näin on hyvä. Tavallaan tekis mieli lyödä lukkoon joku päivä ja päättää sille jokin puolimaratonin kaltainen tavoite, mutta näh… Aina ei tarvi kurkotella tähtiin tai piirtää rasteja seinään, vaan joskus on kiva keskittyä ihan vaan puhtaasti nauttimaan tekemisestä ja pitämään hauskaa.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.