Hae
Aino Mäkelä

Rouheinen suklaapuuro

Viime päivät oon viettäny ahkerasti kirjastolla ja luojan kiitos opiskeltavana on mua oikeasti kiinnostavia ravitsemusjuttuja, joten mulla on jopa motivaatiota kuluttaa aikaani siellä 😀 Sen lisäksi mulla ois ihan liikaa asioita, joita mun pitäis tehdä – pitäis siivota, tehdä töitä ja tylsiä paperihommia, hakea kouluun, kirjoittaa pari esseetä ja ja ja… Pakko myöntää, että kun ”pitäis” -tehtäviä on kasaantunut liikaa on motivaatio kaikkeeen hieman laskussa eikä oikeastaan huvittais tehdä mitään 🙁 Lähinnä pakata reppu ja hypätä seuraavaan Ouluun lähtevään junaan.. hehheh.

Mutta keskitytään nyt kuitenkin johonkin mukavampaan mielummin! Elikkäs mun eiliseen  taivaalliseen iltapalaan, jonka loihdin kun mun oli ihan pakko tehdä jotain superhyvää että pystyin menemään hyvillä mielin nukkumaan, hahha 😉 Puurot kuuluu vahvasti mun viikonloppurutiineihin – nykyään tosin iltapuuron muodossa aamupuuron sijaan – ja rakastan varioida sitä kaikin mahdollisin eri tavoin. Jo pelkkä ajatuskin erilaisista tuorepuuroista, porkkanakakkupuurosta ja suklaapuurosta saa veden herahtamaan kielelle. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAinut miten puuron voi mielestäni pilata, on valmistamalla se liian niukassa vedessä jolloin siitä tulee kuivaa. Puuron pitää olla nimenomaan pehmeää ja oikein hyvin turvonnutta, suussasulavan pehmeää – se onnistuu riittävällä veden määrällä ja kärsivällisyydellä kiehutella sitä rauhassa miedolla lämmöllä.

Tämä herkullinen suklaapuuro syntyi ikäänkuin vahingossa 😀 Olin nimittäin liottanut taateleita aivan liikaa niiden oikeaan käyttötarkoitukseen eli raakaleivontaa varten. Ruokaahan mulla ei oo tapana heittää roskiin, joten piti keksiä taateleille jokin muu käyttötarkoitus ja onneksi ne sopi kuin täydellisesti puuron sekaan ja sain loistavan herkkuiltapalan loihdittua!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ROUHEINEN SUKLAAPUURO
(maidoton, gluteeniton)

1,5dl kaurahiutaleita
0,5dl pehmeäksi liotettuja taateleita
kananmunan valkuainen
1tl (raaka)kaakaojauhetta tai Puhdistamon suklaapakkausta
1rkl rouhittuja hampunsiemeniä
1rkl pellavansiemenrouhetta
1rkl auringonkukansiemeniä

Laita kylmä vesi kattilaan ja lisää kaurahiutaleet – anna veden lämmetä rauhassa ja kaurahiutaleiden turvota siinä samassa. Kun puuro alkaa kiehumaan miedonna lämpöä ja hauduttele puuroa niin kauan, että koostumus on haluamasi laista (itse tosiaan tykkään samettisen pehmeästä vellimäisen koostumuksen sijaan). Kattilan vielä ollessa levyllä lisää joukkoon ensin pehmeät taatelinpalat ja sitten kananmunan valkuainen – anna vetäytyä vielä hetken kattilassa ja sekoita ennen tarjoilua joukkoon vielä raakakaakaojauhe.

Koristele valmis puuroannos rouhituilla hampunismenillä, pellavansiemenrouheella ja auringonkukan siemenillä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kivaa viikonloppua kaikille! 

<3 Aino

 

 

9 kommenttia

 1. Annie kirjoitti:

  Kuullostaa ihanalta! Itse teen melkein aina aamiaisella (sen osana) puuroa 🙂 Tänä aamuna tein kaurapuuroa, hauduttelin juurikin rauhassa ja lisäsin loppuvaiheessa joukkoon pilkottua banaania ja pari pilkottua taatelia. Kun puuro oli valmis, sekaan vielä reilusti ceylonkanelia ja ingmariinisilmä, oi nam <3 Tuota kaakaojauhetta täytyy kyllä joku kerta kokeilla puuroon, samoin valkuaista!

  • Aino kirjoitti:

   Oi kuulostaapa hyvältä! Heti kanelin kuullessani rupes tehdä mieli omena-kanelipuuroa, hihhi.

   Valkuainen tekee puuroon ihanan ”tahmaisen”koostumuksen ja kaakaojauhe tuo sitä makua tietty, mutta myös samalla vähän sitä samettisuutta.. toimii 😉

   • Annie kirjoitti:

    Testasin juuri tuota sinun versiota ja oli kyllä aivan ihanaa <3 Laitoin sokeritonta (tummaa)kaakaojauhetta ja päälle vain tuota pellavansiemenrouhetta, mutta oli kyllä lenkin jälkeen aivan ihana aamupala! Lisäksi söin palan bataatti-suklaa-prodekakkua, kyllä tästä ei voi muutakuin tulla hyvä päivä 🙂

    • Aino kirjoitti:

     Kuulostaa ihanalta!! Tässähän tulee ihan aamupalakateus, kun itse kerkesin vaan nopeasti tekemään smoothien ja haukkaamaan palan kasvispiirakkaa 😉 Hih.

     • Annie kirjoitti:

      Täytyy vielä kehua tätä nerokasta reseptiä! Ensinnäkin, miten huippuidea on laittaa hiutaleet jo kylmään veteen, puurosta tulee paljon pehmeämpää <3 Olen jotenkin myös karsastanut ajatusta suklaan yhdistämisestä kaurapuuroon (vaikka siis suklaasta pidän ja paljon!) ja muutenkin ajatusta makeasta kaurapuurosta. Mutta, miten hyvää tämä olikaan! Tein vielä uudelleen tänään, mikä ihana maanantaiaamu 🙂 Valkuainen sopii mukaan myös hirmu hyvin, täytyy vaan keksiä keltuaisille jotain käyttöä, kun ei raskisi heittää pois. Tai ostaa sitä pelkkää valkuaista.

      Ja loppuun vielä propsit siitä, että tuo annos on kunnollisen kokoinen! Usein resepteissä hiutaleita tulee vain desi ja olen joskus miettinytkin että riittääkö tämä muka, varsinkin treenin jälkeen (vaikka aamupalaan kuuluu aina muutakin). Tämä kunnon kulhollinen vie kyllä nälän. Eli, vielä kiitos! 😀

 2. Tea kirjoitti:

  Uh mikä puuro-ohje! Täällä tuli vähän niinku vahingossa tuunattua herkku suklaapuuroa iltapalaksi! Laitoin kaurahiutaleet kylmään veteen ja keittelin pienellä lämmöllä sopivaksi. Sekaan laitoin chiasiemeniä, raakakaakaojauhetta sekä rakkauspakkausta ja makeutukseen steviatippoja. Jaoin puuron kahteen kulhoon ja laitoin pakkaseen hyytymään. Molempien puurojen päälle laitoin rouhittuja cashewpähkinöitä ja toiseen kylmää mansikkasosetta ja toiseen kuumia kanelisia omenanpaloja! Täytyy sanoa, että nam 😀 kiitos vaan vinkistä 😉

  • Aino kirjoitti:

   Oi nam! Namnam! Tosi ihanan kuulonen miksaus ja noi kuumat kaneliset omenanpalat kylmän puuron seassa… PAKKO saada itekki! Tiedänpä ainakin mitä tänään syön iltapalaksi – kiitos Tea 😀

 3. Sonja kirjoitti:

  Moikka, ihanan näköistä puuroa! <3 tätä postausta lukiessa tuntu niinku ois omia ajatuksia lukenut, olen itsekim Oulusta pääkaupunkiseudulle muuttanut, ja musta tuntuu juuri tuolta kun kouluhommat alkaa stressaamaan ja seinät kaatumaan päälle! Ihana kun muillakin oulutytöillä on koti-ikävä 😉 paranemisia sulle! <3

  • Aino kirjoitti:

   Ihana kuulla Sonja – kiva tietää, että en oo ajoittaisen koti-ikäväni kanssa yksin 😀 Hihhih kiitos! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.